sjmclean написа:
Здравейте, Искам да споделя какво ми се случи , по реме на движение изведнъж изгасна колата (легаси 2000г 2000куб) , опитах се да запаля но се чу стържене и се отказах. Издърпах колата до сервиз и на следващия ден ми казаха чв била блокирала едната главата на двигателя. Тя била изяла ремъка и това била причината за спирането на колата , също така нямало много масло в двигателя. Та въпроса ми е- може ли това да е причината за ненадейното изгасване на двигателя и има ли защита такъв двигател. Ако някой знае читав майстор в София който не реже глави и е съвестен да го препоръча. Благодаря ви.
Значи първо главата на двигателя няма как да блокира, по-скоро е задрало някое бутало в цилиндъра. Тогава говорим за мотовилки, бутала, бутални пръстени и цлиндър, а може да има и повреди по коляновия вал. В зависимост от това, колко сериозни са повредите, което трябва да си изясниш, може наистина да ти излезе по практично и просто да сложиш двигател втора употреба.(това не значи, яе ще е по-евтино).
Ако наистина си имал малко масло в двигателя, при определен наклон например, помпата може да е засмукала въздух, при което е трябвало да ти светне лампата за липса на налягане на маслото. (освен ако сензора ти е прецакан, или нещо с лампичката се е прецакало, погрешно свързано). При всички положения е хубаво да си изясниш как се е изгубило маслото...
Доста неприятна ситуация наистина, надявам се да намериш най-добрия вариант за справяне.