Отговори на тема
 Блокирал двигател 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, Искам да споделя какво ми се случи , по реме на движение изведнъж изгасна колата (легаси 2000г 2000куб) , опитах се да запаля но се чу стържене и се отказах. Издърпах колата до сервиз и на следващия ден ми казаха чв била блокирала едната главата на двигателя. Тя била изяла ремъка и това била причината за спирането на колата , също така нямало много масло в двигателя. Та въпроса ми е- може ли това да е причината за ненадейното изгасване на двигателя и има ли защита такъв двигател. Ако някой знае читав майстор в София който не реже глави и е съвестен да го препоръча. Благодаря ви.

Вто Ное 19, 2013 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Възможно е да блокира двигателя, но защо нямало масло - сменяно ли е, лампи светели ли са?
Ако наистина е останал без масло двигателя - потърси си друг втора ръка, по-практично е.

Вто Ное 19, 2013 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
sjmclean написа:
Здравейте, Искам да споделя какво ми се случи , по реме на движение изведнъж изгасна колата (легаси 2000г 2000куб) , опитах се да запаля но се чу стържене и се отказах. Издърпах колата до сервиз и на следващия ден ми казаха чв била блокирала едната главата на двигателя. Тя била изяла ремъка и това била причината за спирането на колата , също така нямало много масло в двигателя. Та въпроса ми е- може ли това да е причината за ненадейното изгасване на двигателя и има ли защита такъв двигател. Ако някой знае читав майстор в София който не реже глави и е съвестен да го препоръча. Благодаря ви.

Значи първо главата на двигателя няма как да блокира, по-скоро е задрало някое бутало в цилиндъра. Тогава говорим за мотовилки, бутала, бутални пръстени и цлиндър, а може да има и повреди по коляновия вал. В зависимост от това, колко сериозни са повредите, което трябва да си изясниш, може наистина да ти излезе по практично и просто да сложиш двигател втора употреба.(това не значи, яе ще е по-евтино).
Ако наистина си имал малко масло в двигателя, при определен наклон например, помпата може да е засмукала въздух, при което е трябвало да ти светне лампата за липса на налягане на маслото. (освен ако сензора ти е прецакан, или нещо с лампичката се е прецакало, погрешно свързано). При всички положения е хубаво да си изясниш как се е изгубило маслото...
Доста неприятна ситуация наистина, надявам се да намериш най-добрия вариант за справяне. :good:

Чет Ное 21, 2013 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Значи първо главата на двигателя няма как да блокира, по-скоро е задрало някое бутало в цилиндъра

Блокира разпределителния вал понеже е "последна дупка на кавала" на маслената магистрала. Спира ангренажното колело .... от там е ясно.
Виждал съм Outback 00г да работи с 2л масло в картера и не светеше нито лампа нито мотора издаваше кофти звуци.
Ще ми е интересно след "аутопсията" на двигателя каква е хипотезата за случилото се.
Божо е прав отново! Работещ двигател не оборудван ще излезе поне 3 пъти по - евтино от това да се ремонтира този.

Чет Ное 21, 2013 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
Кофти случка. За това - по възможност масло с много цинк и фосфор... Стискам палци да минеш по-прилично... Прилични Субару механици има.

Чет Ное 21, 2013 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Кофти случка. За това - по възможност масло с много цинк и фосфор...

И Еванс .... :D :D :D
 13

Пет Ное 22, 2013 10:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги благодаря за мненията. Проблема е че е задрал вала и то дълбоко около милиметър . Търся Дясна глава
(комплект с колелото и вала) иначе един ми обяви около 1000лв за двигател "втора" 2500 куб. Цената как ви се струва на мен ми е над бюджета и съвместими ли са двата двигателя на 2000 и 2500куб.

Пон Ное 25, 2013 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цената е нормална , но все пак много зависи от състоянието.Аз лично бих го разглобил целия мотор най малкото за да го премеря долу в коляно-мотовилковия механизъм какво се случва.Ако си карал без масло много вероятно е да има щети и там. Като цяло ако предлагания ти мотор е здрав си струва защото хубава резивия на твоя и глава надали ще струват по малко.
 7

Пон Ное 25, 2013 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема