Отговори на тема стр <  1, 2
 LSD vs отворен диф 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвал съм го нееднократно - ВДЦ-то вади колата във всички случаи, когато не говорим за кал. ЛСД-то не се представя така добре, както очаквах - диагонал до лек наклон, след необходимото пробуксуване, зацепва и успява да избута колата - увелича ли наклона - не се справя без ВДЦ.
Тия дни, докато имаше сняг го пробвах в дивотията и без ВДЦ не успях да мина, колкото и да буксувах.
В кал нещата добиват коренно различен вид - когато трябва яко въртене на гумите ВДЦ пречи и тогава ЛСД може да даде едно рамо.
В "хубави" ситуации винаги гледам да има ВДЦ-офф, заради тънкото удоволствие да си поиграя със ситуацията - потрябва ли ми да се движа по-уверено в такива криви места - разчитам на ВДЦ.

Сря Дек 04, 2013 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ясно помага, но малко.
Мен лично тези системи които ти връщат газта хич не ме кефят, винаги трябва да я дебнеш да я изключваш. ял съм попарата на една такава която ми върна газта посредата на 15м. преспа на кола с задно. След случката винаги изключена, колата става доста по проходима. интересното е че на този автомобил имаше и ел. блокировка на задния диф. посредство АБС-а която оставаше да работ независимо че системата за връщане на газта е изклщчена.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Дек 05, 2013 10:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе колкото повече чета и гледам тестове по нета излиза, че при Аутбек комбинацията, която е при трилитровите автомати е най-добра откъм проходимост, а тя е:
1. VDC (понякога пречи)
2. VTD
3. LSD

Лично аз как ли не съм опитвал да закъсам на заледено и/или на сняг и не съм успял до сега. Може би я надценявам, ама определено съм впечатлен от това колко проходима е тази кола:)

Забелязвам, че и автомата доста помага при потегляне на хлъзгав терен.

Чет Дек 05, 2013 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При нормални условия няма кои знае колко ядове. Аз също рядко съм имал проблеми.

Само че ходя до една чешма за вода, където е 100м голям наклон и напоследък много изровено и за 100м. хващам 3 пъти диагонали и без засилка не става, но не искам да си блъскам колата (и вече не слизам с нея) но пък ме дразни когато някои ме пита а тя нали 4х4 що не слизаш долу...
:beer:
А дори и в голяма кал пак излизам, но тези засилки не ме кефят.

Чет Дек 05, 2013 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Бе то и аз в големи снегове и калища съм навирал моята, без проблеми съм излизал.
Идеята ми за тази операция е да стане по-проходима при кишави/кални наклони.

Чет Дек 05, 2013 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Често ходя до един язовир там калта от чернозем влиза в грайфера на гумите и колата става като шейна.Нямам бутон който изключва вдс ,но включвам на 1ва и с по малко даване на газ преминавам.Собственика на язовира има Нива и първия път като дойдох със Субаруто се изказа Абе не влизай с тази лъскава кола че нямам въже,сега вече нищо не казва ,но знае че не само Нивата става за кал.Това е най трудния терен който съм преминавал,някой път ще снимам клипче.Най трудното е после на мифката, но кефа няма цена.

Съб Дек 07, 2013 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
krismarg написа:
Ааа минава се, макар че не мога да го хвана кога точно захапва.

Ама ти най вероятно имаш и VTD или как там се казваше ESP-то при субару.Според мене на лсд-то не може да му се разчита много да ти прехвърли въртящ момент към буксуващото колело толкова че да те изкара от ситуация особено ако е на години.Разбира се по добре с него отколкото без.
Младенски под тест имах предвид тази ситуация в която си на кантар ,с две увиснали колела във въздуха.Те за това тези дифове ги слагат на по мощни версии,не за офроуд а за по добро поведение на пътя.Ако има някой от форума с преки наблюдения върху това да пише аз съм останал с такова впечатление от четене по форуми.

Нямам нито VTD, нито VDC. На Орлово око в Родопите се окантарих и колата не мръдна на 1-ва скорост. Гумите нахвърляха доста прахоляк отгоре. Дадох на задна и мръдна около 50см. После на първа и преминах. Там няма място за засилка. Останах с впечатление че на задна задейства, а на първа не.
На сняг понякога недозавива и аха да изтърва завоя (неутъпкан сняг на поляна). Като спра и включа на 1-ва, завива направо на място. Закъсвал съм само на Шуменското плато в голяма угар и сняг. Та не мога да хвана кога помага. Ама по сбирките забравяме да направим тестове.

Съб Дек 07, 2013 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
krismarg написа:
........ се окантарих и колата не мръдна на 1-ва скорост. Гумите нахвърляха доста прахоляк отгоре. Дадох на задна и мръдна около 50см. После на първа и преминах. Там няма място за засилка.

Просто си имал късмет че е мръднала назад, понякога 20см. засилка стига.
Не съм имал такъв случаи, но съм виждал клипове където много субарута увисваи и нинапред ни назад, и ако си сам си е филм.... а просто трябва някои да се облегне на колата, ама не минава сама.

Съб Дек 07, 2013 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2