Някой има ли информация за това Легаси (обяви и коментари)?
| Автор |
Съобщение |
|
Vmax
|
|
правиш няколко осморки или обратни завои - ако има проблем ще притриса и няма да изписва гладко завоите - усеща се лесно. Като всяко друго Субару - прегледа е задължителен в сервиз, който се занимава с тези коли
Нали не вярваш, че за 4700лв ще е на тези километри...
|
|
|
|
| Вто Дек 10, 2013 1:43 pm |
|
|
|
MitkoIvanov
|
О не, абсурд да е на тях, в обявата пише 170 хил. км., на таблото мисля че беше 185, джамбазина сервизна книжка ми показва, ама не им вярвам на тях  Основно ми беше интересен звука на мотора, този лек дизелов отенък  Благодаря за пояснението за проверката на дифовете 
|
|
|
|
| Вто Дек 10, 2013 1:55 pm |
|
|
|
Vmax
|
MitkoIvanov написа: О не, абсурд да е на тях, в обявата пише 170 хил. км., на таблото мисля че беше 185, джамбазина сервизна книжка ми показва, ама не им вярвам на тях  Основно ми беше интересен звука на мотора, този лек дизелов отенък  Благодаря за пояснението за проверката на дифовете  Ако говориш за леко початкване - може да са клапани / не е с хидравлични повдигачи този мотор /, прави се реглаж с пулове. Отделно Субару мотора е много капризен на масла - ако са сипали нещо тип Рапица за 5лв/л, ще работи не като дизел, а като косачка... Ти си чул едно, описваш го по твой начин, друг чува друго и с друго описание - затова най-добре в сервиз. Поне в Пловдив има добри отзиви от Субару сервиза...
|
|
|
|
| Вто Дек 10, 2013 2:14 pm |
|
|
|
boroman21
Регистриран на: Сря Дек 14, 2011 4:19 pm Постове: 6 Местоположение: Видин
Автомобил: 21412S
Рейтинг: 0
|
Колеги как ви се струва това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11381722943285796&f1=details&slink=535rj2? За сега на мен много ми харесва но нямаше възможност да го покарам а само бръмчах на място. Двигателя смятам че работи добре , запали от четвърт при кучешкия студ сутринта. Единствено което забелязах е стържещия звук от ролката на климатика , но това не го смятам за проблем.Двигателя работи равномерно , без претрисания , чукания или прекъсвания. Утре ще ходя на кръгче и затова питам какво трябва да гледам при автоматика и АWDто.
_________________ Drumul Naţional 7C (Transfăgărășan)
|
|
|
|
| Пон Дек 16, 2013 3:56 pm |
|
|
|
Georgi Balashev
Регистриран на: Пет Дек 13, 2013 3:26 am Постове: 24 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 088осем954O56
|
Здравейте, как Ви се струва тази колица http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=53vck3 днес я карах,правих пълни пълни леви и десни завой, не можахме(бях с приятел) да усетим никакви тропаници,шумове,скърцане,придърпване, съединителят ми се стори с много къс ход и сякаш много отдолу отделяше, двигателят работеше добре, като загря мотора явно тече масло от някаде и оливаше по генерацията.
|
|
|
|
| Сря Дек 18, 2013 7:54 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
Georgi Balashev написа: Здравейте, как Ви се струва тази колица http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=53vck3 днес я карах,правих пълни пълни леви и десни завой, не можахме(бях с приятел) да усетим никакви тропаници,шумове,скърцане,придърпване, съединителят ми се стори с много къс ход и сякаш много отдолу отделяше, двигателят работеше добре, като загря мотора явно тече масло от някаде и оливаше по генерацията. Изглежда добре колата. НО това че олива нещо по генерацията не е добре  Може да са гарнитури избили навън, може и да е водна помпа. Хубаво е да се качи да се погледне. Успех.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 12:14 am |
|
|
|
Gnaks
Регистриран на: Вто Юни 07, 2011 7:17 pm Постове: 1 Местоположение: София
|
|
На мен ми се струва,че не е с еднакви гуми отпред и отзад.(не бих си взел 4x4 кола от човек които не е купил 4 еднакви гуми за колата си...)
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 6:44 pm |
|
|
|
Georgi Balashev
Регистриран на: Пет Дек 13, 2013 3:26 am Постове: 24 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 088осем954O56
|
|
С четири еднакви е колега сега се досетих,че дърпаше и надясно,но е слънце в сравнение с това което гледах днес.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 7:30 pm |
|
|
|
maldoom
Регистриран на: Нед Ное 20, 2011 9:29 am Постове: 147 Местоположение: България
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
|
Определено сън не ме лови като се замисля , за този змей. В момента карам 2,2 93-та и съм доста удовлетворен, но повече сила не е излишна. Благодарен съм ако споделите инфо за този конкретен екземпляр. Говорих със собственика преди време и ми се стори солиден човек, но само заради това не бих се хвърлил в тези мътни за мене "турбо" води. Въпреки, че поизчетох туй онуй за модела, добре ще ми дойдат няколко експертни съвета и мнения относно поддръжка, цени на части и консумативи, слаби места и всякакви характеристики, които биха ме убедили да си взема тази легенда или пък да си кротна с атмосферното пълнене и да си живея спокойно. А ето го и него: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=54kfs5
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 10:16 pm |
|
|
|
proscrip
|

Накратко, че обширното излияние, което написах - отиде някъде в небитието, а не ми се обяснява пак - на дълго и на широко!
Погледни за разни съмнителни пушеци от колата - при пренатягане насвещите или използването на неправилно топлинно число - се появават пукнатини в главите и гори антифриз. Двигателя като цяло е уникално здрав - ако се сменя масло, следи се антифриза и тнт Единствено може да се появят проблеми с хидравличните повдигачи - те са същите като на 2.0 атмосферките след 98г, има чалъм за промиване на магистралите им. Скоростната кутия не се слави като здрава - но откъм виско муфа - е жезялна, просто с това предавателно число 3.9 и това тежко купе се товарят втулките на осите, както и 1, 2, 3 -а скорост, диффа е железен Спирачките са слаби - предните дискове са 277 и лесно се кривят - доста загряват. При несменяне на спир течност за спирачките и тази за съединителя - се скапва долната помпа на съединителя и корозират работните цилиндри на спир апарати - и задържат, има проблеми с АБС- сензорите - от някой пишман майстор, дето е сменял я лагер, я амортисьор, а накладки. Управлението и тоците към шибедаха се губят редовно - има отвратително отводняване Задната чистачка е проблемна Чардж кулера не е лош - но е много тежък и допълнително блокира обдухването на радиатора на охл система - един въздух-въздух от ВРХ до 96 г ти върши същата работа с неговия ъндъртрей-
Колата стандартно е много приятна за каране, не се усеща, че е с турбина - оригинално е с Ихи, но е възможно да е сменено с ТД04 - няма много общо с 2.2 двигателя като динамика - въпреки, че се усеща като атмосферка заради малката турбина и почти липсата на лаг. Със стандартния си интейк и изпускателна система е много тиха.
Аааа има и проблем с управлението на парното - понеже електронно се управлява клапата - от панела - управлението се скапва с времето и от вибрациите - просто - виж дали мести въздухопотока - от стъклото в краката, към купето...
Обикновено на такива стокови мотори има за смяна почти всички пластмасови тръби, блоуоф, вакуум тръбички към соленода и сензорите и горивния регулатор и тнт. Има вероятност да прави парчета от някоя бобина - а те нови са към 250 лв парчето, а ти имаш 4, може да не се проявява винаги само някой път - кабелите се заголват точно при влизането си под заливката и правят проблеми - по принцип, ако бобините са с черна заливка - очаквай проблеми - доста стари са, ако са с бяла - значи има сменяни.
Като цяло парите и са много - не е кой знай колко запазен екземпляр - има и по-евтини - тази единствено има кожен салон и подгряване на огледалата - всичко друго е стандартно.
ПП Колата не е 1995г.
Най-вероятно е или 1992 или 1993 г произведена - 1994 няма произведени от този модел за Европа, след юни 1993 се водят модел 1994.
|
|
|
|
| Нед Дек 29, 2013 12:16 am |
|
|
|
Icetto
|

Здравейте, И аз се зарибих по марката Субару и реших да си взема едно бюджетно 14-15 годишно много запазено на 120к км и ако може баба да го е карала само от тях до аптеката. Обаче не намерих и затова се спрях на такива с по-близки до реалните километри които карам аз, а именно 15-18к на година, също бюджетни. Първото, което ми се наби на очи е това "такси". Не знам ама страшно много ме радва тоя цвят. http://www.cars.bg/c488901 - Автокъща NP-01 кв. Борово (ако някой е купувал от там кола и има впечатления, също ще съм му много благодарен) Другото е от България с малко драскотини на задната броня и ръжда по задната вежда. Поне това се вижда на снимките: http://www.cars.bg/c465702Има и една Лихтенщайнска на 150к км. уж, която съм сигурен, че е на толкова, понеже Лихтенщайн е малка държава и няма къде да се навъртят много километри. Шегувам се, разбира се. http://www.cars.bg/c546899И това също ми харесва. Доста лъснат и на места боядисан със сигурност салон, но ако колата е читава не ми пречи, даже ми спестява време аз да ги правя тези неща. Тази е пак от автокъща, която продава доста Субару и също ако някой е пазарувал от тях може да си даде мнението. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=58rp13Това е засега и много благодаря предварително, като обещавам да се реванширам подобаващо на някоя форумна сбирка. Честита Нова година! Бъдете здрави!
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 11:09 am |
|
|
|
valqk
|
Здравей колега, искам само да вметна - каквото и да вземаш, огледай МНОГО внимателно за ръжда - правене на калници после ти почва от 600лв (за да станат като хората)  Аз съм с изгнили калници и ](./images/smilies/eusa_wall.gif) , защото бяха съвсем малки петънца и не ги забелязах, но отдолу се оказаха дупки. Та внимавай като избираш и не прави компромиси с това, ако искаш да я кара повече време. Ако намериш не-ръждясала и отидеш при Монза (тук от форума, примерно) да ти я обработи после няма да имаш ядове - той ще те инструктира за миене и т.н. зимата.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 12:39 pm |
|
|
|
Icetto
|
Благодаря! А за 600 лв. може да се поспори, защото преди 7 години си взех кола от Германия с ударен калник и в провинцията ми го направиха читаво за 220 лв. и все още не е избило ръжда и ще я продавам така. Та много зависи къде се прави и не винаги цената значи качество. А колегата Монза какво ще я обработва ако е неръждясала? 
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 12:45 pm |
|
|
|
Icetto
|
|
| Пет Яну 03, 2014 2:05 pm |
|
|
|
valqk
|
Icetto написа: Благодаря! А за 600 лв. може да се поспори, защото преди 7 години си взех кола от Германия с ударен калник и в провинцията ми го направиха читаво за 220 лв. и все още не е избило ръжда и ще я продавам така. Та много зависи къде се прави и не винаги цената значи качество. А колегата Монза какво ще я обработва ако е неръждясала?  Разбира се - зависи къде и колко е ръждясало. Конкретно говоря, за нови вежди и изкърпване на подкалниците, че цената в София почва от 600 някъде и върви нагоре, Аз на моята в Русе и ги правих преди година и нещо и вече имам дупки на правеното  - за 150 обаче. До колкото той ми обясни и съм разбрал - чисти се и се пръска с парафин и още нещо за да пази оригиналните покрития (все пак Субару си страда от ръжда).
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 2:47 pm |
|
|
|
Icetto
|
|
Ясно. Значи задължително ще го посетя и ако сумата не е стресираща ще я направя тази защита. :-)
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 3:23 pm |
|
|
|
maldoom
Регистриран на: Нед Ное 20, 2011 9:29 am Постове: 147 Местоположение: България
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
|

proscrip написа: Накратко, че обширното излияние, което написах - отиде някъде в небитието, а не ми се обяснява пак - на дълго и на широко!
Погледни за разни съмнителни пушеци от колата - при пренатягане насвещите или използването на неправилно топлинно число - се появават пукнатини в главите и гори антифриз. Двигателя като цяло е уникално здрав - ако се сменя масло, следи се антифриза и тнт Единствено може да се появят проблеми с хидравличните повдигачи - те са същите като на 2.0 атмосферките след 98г, има чалъм за промиване на магистралите им. Скоростната кутия не се слави като здрава - но откъм виско муфа - е жезялна, просто с това предавателно число 3.9 и това тежко купе се товарят втулките на осите, както и 1, 2, 3 -а скорост, диффа е железен Спирачките са слаби - предните дискове са 277 и лесно се кривят - доста загряват. При несменяне на спир течност за спирачките и тази за съединителя - се скапва долната помпа на съединителя и корозират работните цилиндри на спир апарати - и задържат, има проблеми с АБС- сензорите - от някой пишман майстор, дето е сменял я лагер, я амортисьор, а накладки. Управлението и тоците към шибедаха се губят редовно - има отвратително отводняване Задната чистачка е проблемна Чардж кулера не е лош - но е много тежък и допълнително блокира обдухването на радиатора на охл система - един въздух-въздух от ВРХ до 96 г ти върши същата работа с неговия ъндъртрей-
Колата стандартно е много приятна за каране, не се усеща, че е с турбина - оригинално е с Ихи, но е възможно да е сменено с ТД04 - няма много общо с 2.2 двигателя като динамика - въпреки, че се усеща като атмосферка заради малката турбина и почти липсата на лаг. Със стандартния си интейк и изпускателна система е много тиха.
Аааа има и проблем с управлението на парното - понеже електронно се управлява клапата - от панела - управлението се скапва с времето и от вибрациите - просто - виж дали мести въздухопотока - от стъклото в краката, към купето...
Обикновено на такива стокови мотори има за смяна почти всички пластмасови тръби, блоуоф, вакуум тръбички към соленода и сензорите и горивния регулатор и тнт. Има вероятност да прави парчета от някоя бобина - а те нови са към 250 лв парчето, а ти имаш 4, може да не се проявява винаги само някой път - кабелите се заголват точно при влизането си под заливката и правят проблеми - по принцип, ако бобините са с черна заливка - очаквай проблеми - доста стари са, ако са с бяла - значи има сменяни.
Като цяло парите и са много - не е кой знай колко запазен екземпляр - има и по-евтини - тази единствено има кожен салон и подгряване на огледалата - всичко друго е стандартно.
ПП Колата не е 1995г.
Най-вероятно е или 1992 или 1993 г произведена - 1994 няма произведени от този модел за Европа, след юни 1993 се водят модел 1994. И това "накраткото" си е бая изчерпателно. Много благодаря. Добивам идея, че приежаването на такава класика изисква малко повече от моите бегли познания за автомобилите. Вярвам , че както твърди продавача е посменил бая от износените чаркове , но си мисля, че не е моята кауза да поддържам такъв автомобил. Успех на по - отдадения фен , който ще си я купи. 
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 6:38 pm |
|
|
|
proscrip
|
А, избощо не съм искал да те отказвам, всъшност малко по специфична е поддръжката, да не говорим за тунинговането на това нещо в последствие откъм трансмисия, окачване и купе, докато не смениш всичко с части от Спек В или СТИ. Просто на тази цената й не ми изглежда реална, ако е така аз на моята трябва да и търся над 15 000, добре че не смятам да се разделям с нея... 
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2014 8:26 am |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
е то направо да си потърси някое GTB легаси вместо толкова много промени и подмени губи се смисъла и цената не е оправдана , освен яко няма наличен донор.
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2014 9:33 pm |
|
|
|
proscrip
|
adddt написа: е то направо да си потърси някое GTB легаси вместо толкова много промени и подмени губи се смисъла и цената не е оправдана , освен яко няма наличен донор. Ако беше така - нямаше да е класика! За мен Легаси 1 турбо купето 1991-1993 е нещо повече от история, а и най ми допада като визия, затова си струва поне за мен, за жалост читави купета са изключителна рядкост... С кеф наливам пари в него, с огромно удоволствие бих помогнал на още някой да стане фен на тази класика, дори да го поддържа напълно сток е голяма мания....
|
|
|
|
| Съб Яну 04, 2014 10:35 pm |
|
|
|