Отговори на тема стр <  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 75  >
 Някой има ли информация за това Легаси (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
правиш няколко осморки или обратни завои - ако има проблем ще притриса и няма да изписва гладко завоите - усеща се лесно.
Като всяко друго Субару - прегледа е задължителен в сервиз, който се занимава с тези коли

Нали не вярваш, че за 4700лв ще е на тези километри...

Вто Дек 10, 2013 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
О не, абсурд да е на тях, в обявата пише 170 хил. км., на таблото мисля че беше 185, джамбазина сервизна книжка ми показва, ама не им вярвам на тях :) Основно ми беше интересен звука на мотора, този лек дизелов отенък :-? Благодаря за пояснението за проверката на дифовете :good:

Вто Дек 10, 2013 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
MitkoIvanov написа:
О не, абсурд да е на тях, в обявата пише 170 хил. км., на таблото мисля че беше 185, джамбазина сервизна книжка ми показва, ама не им вярвам на тях :) Основно ми беше интересен звука на мотора, този лек дизелов отенък :-? Благодаря за пояснението за проверката на дифовете :good:

Ако говориш за леко початкване - може да са клапани / не е с хидравлични повдигачи този мотор /, прави се реглаж с пулове. Отделно Субару мотора е много капризен на масла - ако са сипали нещо тип Рапица за 5лв/л, ще работи не като дизел, а като косачка...

Ти си чул едно, описваш го по твой начин, друг чува друго и с друго описание - затова най-добре в сервиз.
Поне в Пловдив има добри отзиви от Субару сервиза...

Вто Дек 10, 2013 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: 21412S
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги как ви се струва това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11381722943285796&f1=details&slink=535rj2?
За сега на мен много ми харесва но нямаше възможност да го покарам а само бръмчах на място.
Двигателя смятам че работи добре , запали от четвърт при кучешкия студ сутринта. Единствено което забелязах е стържещия звук от ролката на климатика , но това не го смятам за проблем.Двигателя работи равномерно , без претрисания , чукания или прекъсвания.
Утре ще ходя на кръгче и затова питам какво трябва да гледам при автоматика и АWDто.

Пон Дек 16, 2013 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 24
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 088осем954O56
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, как Ви се струва тази колица http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=53vck3 днес я карах,правих пълни пълни леви и десни завой, не можахме(бях с приятел) да усетим никакви тропаници,шумове,скърцане,придърпване, съединителят ми се стори с много къс ход и сякаш много отдолу отделяше, двигателят работеше добре, като загря мотора явно тече масло от някаде и оливаше по генерацията.

Сря Дек 18, 2013 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Georgi Balashev написа:
Здравейте, как Ви се струва тази колица http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=53vck3 днес я карах,правих пълни пълни леви и десни завой, не можахме(бях с приятел) да усетим никакви тропаници,шумове,скърцане,придърпване, съединителят ми се стори с много къс ход и сякаш много отдолу отделяше, двигателят работеше добре, като загря мотора явно тече масло от някаде и оливаше по генерацията.

Изглежда добре колата. НО това че олива нещо по генерацията не е добре ;) Може да са гарнитури избили навън, може и да е водна помпа. Хубаво е да се качи да се погледне. Успех.

Чет Дек 19, 2013 12:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
На мен ми се струва,че не е с еднакви гуми отпред и отзад.(не бих си взел 4x4 кола от човек които не е купил 4 еднакви гуми за колата си...)

Чет Дек 19, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 24
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 088осем954O56
Нов фен
Отговори с цитат
С четири еднакви е колега сега се досетих,че дърпаше и надясно,но е слънце в сравнение с това което гледах днес.

Чет Дек 19, 2013 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Определено сън не ме лови като се замисля , за този змей. В момента карам 2,2 93-та и съм доста удовлетворен, но повече сила не е излишна. Благодарен съм ако споделите инфо за този конкретен екземпляр. Говорих със собственика преди време и ми се стори солиден човек, но само заради това не бих се хвърлил в тези мътни за мене "турбо" води. Въпреки, че поизчетох туй онуй за модела, добре ще ми дойдат няколко експертни съвета и мнения относно поддръжка, цени на части и консумативи, слаби места и всякакви характеристики, които биха ме убедили да си взема тази легенда или пък да си кротна с атмосферното пълнене и да си живея спокойно. А ето го и него:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=54kfs5

Пет Дек 20, 2013 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Накратко, че обширното излияние, което написах - отиде някъде в небитието, а не ми се обяснява пак - на дълго и на широко!

Погледни за разни съмнителни пушеци от колата - при пренатягане насвещите или използването на неправилно топлинно число - се появават пукнатини в главите и гори антифриз.
Двигателя като цяло е уникално здрав - ако се сменя масло, следи се антифриза и тнт
Единствено може да се появят проблеми с хидравличните повдигачи - те са същите като на 2.0 атмосферките след 98г, има чалъм за промиване на магистралите им.
Скоростната кутия не се слави като здрава - но откъм виско муфа - е жезялна, просто с това предавателно число 3.9 и това тежко купе се товарят втулките на осите, както и 1, 2, 3 -а скорост, диффа е железен
Спирачките са слаби - предните дискове са 277 и лесно се кривят - доста загряват. При несменяне на спир течност за спирачките и тази за съединителя - се скапва долната помпа на съединителя и корозират работните цилиндри на спир апарати - и задържат, има проблеми с АБС- сензорите - от някой пишман майстор, дето е сменял я лагер, я амортисьор, а накладки.
Управлението и тоците към шибедаха се губят редовно - има отвратително отводняване
Задната чистачка е проблемна
Чардж кулера не е лош - но е много тежък и допълнително блокира обдухването на радиатора на охл система - един въздух-въздух от ВРХ до 96 г ти върши същата работа с неговия ъндъртрей-

Колата стандартно е много приятна за каране, не се усеща, че е с турбина - оригинално е с Ихи, но е възможно да е сменено с ТД04 - няма много общо с 2.2 двигателя като динамика - въпреки, че се усеща като атмосферка заради малката турбина и почти липсата на лаг. Със стандартния си интейк и изпускателна система е много тиха.

Аааа има и проблем с управлението на парното - понеже електронно се управлява клапата - от панела - управлението се скапва с времето и от вибрациите - просто - виж дали мести въздухопотока - от стъклото в краката, към купето...

Обикновено на такива стокови мотори има за смяна почти всички пластмасови тръби, блоуоф, вакуум тръбички към соленода и сензорите и горивния регулатор и тнт. Има вероятност да прави парчета от някоя бобина - а те нови са към 250 лв парчето, а ти имаш 4, може да не се проявява винаги само някой път - кабелите се заголват точно при влизането си под заливката и правят проблеми - по принцип, ако бобините са с черна заливка - очаквай проблеми - доста стари са, ако са с бяла - значи има сменяни.

Като цяло парите и са много - не е кой знай колко запазен екземпляр - има и по-евтини - тази единствено има кожен салон и подгряване на огледалата - всичко друго е стандартно.

ПП Колата не е 1995г.

Най-вероятно е или 1992 или 1993 г произведена - 1994 няма произведени от този модел за Европа, след юни 1993 се водят модел 1994.

Нед Дек 29, 2013 12:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 93
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
И аз се зарибих по марката Субару и реших да си взема едно бюджетно 14-15 годишно много запазено на 120к км и ако може баба да го е карала само от тях до аптеката.
Обаче не намерих и затова се спрях на такива с по-близки до реалните километри които карам аз, а именно 15-18к на година, също бюджетни.
Първото, което ми се наби на очи е това "такси". Не знам ама страшно много ме радва тоя цвят.

http://www.cars.bg/c488901 - Автокъща NP-01 кв. Борово (ако някой е купувал от там кола и има впечатления, също ще съм му много благодарен)

Другото е от България с малко драскотини на задната броня и ръжда по задната вежда. Поне това се вижда на снимките:
http://www.cars.bg/c465702

Има и една Лихтенщайнска на 150к км. уж, която съм сигурен, че е на толкова, понеже Лихтенщайн е малка държава и няма къде да се навъртят много километри. Шегувам се, разбира се. :)
http://www.cars.bg/c546899

И това също ми харесва. Доста лъснат и на места боядисан със сигурност салон, но ако колата е читава не ми пречи, даже ми спестява време аз да ги правя тези неща. Тази е пак от автокъща, която продава доста Субару и също ако някой е пазарувал от тях може да си даде мнението.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=58rp13

Това е засега и много благодаря предварително, като обещавам да се реванширам подобаващо на някоя форумна сбирка.
Честита Нова година! Бъдете здрави!

Пет Яну 03, 2014 11:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Здравей колега,

искам само да вметна - каквото и да вземаш, огледай МНОГО внимателно за ръжда - правене на калници после ти почва от 600лв (за да станат като хората) :)
Аз съм с изгнили калници и ](*,) , защото бяха съвсем малки петънца и не ги забелязах, но отдолу се оказаха дупки.
Та внимавай като избираш и не прави компромиси с това, ако искаш да я кара повече време.
Ако намериш не-ръждясала и отидеш при Монза (тук от форума, примерно) да ти я обработи после няма да имаш ядове - той ще те инструктира за миене и т.н. зимата.

Пет Яну 03, 2014 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря! А за 600 лв. може да се поспори, защото преди 7 години си взех кола от Германия с ударен калник и в провинцията ми го направиха читаво за 220 лв. и все още не е избило ръжда и ще я продавам така. Та много зависи къде се прави и не винаги цената значи качество. А колегата Монза какво ще я обработва ако е неръждясала? :-?

Пет Яну 03, 2014 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добавям още 2 обяви на регистрирани вече коли:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=58sk7y
и
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=58thys
Мерси! :)

Пет Яну 03, 2014 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Icetto написа:
Благодаря! А за 600 лв. може да се поспори, защото преди 7 години си взех кола от Германия с ударен калник и в провинцията ми го направиха читаво за 220 лв. и все още не е избило ръжда и ще я продавам така. Та много зависи къде се прави и не винаги цената значи качество. А колегата Монза какво ще я обработва ако е неръждясала? :-?

Разбира се - зависи къде и колко е ръждясало. Конкретно говоря, за нови вежди и изкърпване на подкалниците, че цената в София почва от 600 някъде и върви нагоре, Аз на моята в Русе и ги правих преди година и нещо и вече имам дупки на правеното :) - за 150 обаче.

До колкото той ми обясни и съм разбрал - чисти се и се пръска с парафин и още нещо за да пази оригиналните покрития (все пак Субару си страда от ръжда).

Пет Яну 03, 2014 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Ясно. Значи задължително ще го посетя и ако сумата не е стресираща ще я направя тази защита. :-)

Пет Яну 03, 2014 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
proscrip написа:
Накратко, че обширното излияние, което написах - отиде някъде в небитието, а не ми се обяснява пак - на дълго и на широко!

Погледни за разни съмнителни пушеци от колата - при пренатягане насвещите или използването на неправилно топлинно число - се появават пукнатини в главите и гори антифриз.
Двигателя като цяло е уникално здрав - ако се сменя масло, следи се антифриза и тнт
Единствено може да се появят проблеми с хидравличните повдигачи - те са същите като на 2.0 атмосферките след 98г, има чалъм за промиване на магистралите им.
Скоростната кутия не се слави като здрава - но откъм виско муфа - е жезялна, просто с това предавателно число 3.9 и това тежко купе се товарят втулките на осите, както и 1, 2, 3 -а скорост, диффа е железен
Спирачките са слаби - предните дискове са 277 и лесно се кривят - доста загряват. При несменяне на спир течност за спирачките и тази за съединителя - се скапва долната помпа на съединителя и корозират работните цилиндри на спир апарати - и задържат, има проблеми с АБС- сензорите - от някой пишман майстор, дето е сменял я лагер, я амортисьор, а накладки.
Управлението и тоците към шибедаха се губят редовно - има отвратително отводняване
Задната чистачка е проблемна
Чардж кулера не е лош - но е много тежък и допълнително блокира обдухването на радиатора на охл система - един въздух-въздух от ВРХ до 96 г ти върши същата работа с неговия ъндъртрей-

Колата стандартно е много приятна за каране, не се усеща, че е с турбина - оригинално е с Ихи, но е възможно да е сменено с ТД04 - няма много общо с 2.2 двигателя като динамика - въпреки, че се усеща като атмосферка заради малката турбина и почти липсата на лаг. Със стандартния си интейк и изпускателна система е много тиха.

Аааа има и проблем с управлението на парното - понеже електронно се управлява клапата - от панела - управлението се скапва с времето и от вибрациите - просто - виж дали мести въздухопотока - от стъклото в краката, към купето...

Обикновено на такива стокови мотори има за смяна почти всички пластмасови тръби, блоуоф, вакуум тръбички към соленода и сензорите и горивния регулатор и тнт. Има вероятност да прави парчета от някоя бобина - а те нови са към 250 лв парчето, а ти имаш 4, може да не се проявява винаги само някой път - кабелите се заголват точно при влизането си под заливката и правят проблеми - по принцип, ако бобините са с черна заливка - очаквай проблеми - доста стари са, ако са с бяла - значи има сменяни.

Като цяло парите и са много - не е кой знай колко запазен екземпляр - има и по-евтини - тази единствено има кожен салон и подгряване на огледалата - всичко друго е стандартно.

ПП Колата не е 1995г.

Най-вероятно е или 1992 или 1993 г произведена - 1994 няма произведени от този модел за Европа, след юни 1993 се водят модел 1994.

И това "накраткото" си е бая изчерпателно.
Много благодаря. Добивам идея, че приежаването на такава класика изисква малко повече от моите бегли познания за автомобилите. Вярвам , че както твърди продавача е посменил бая от износените чаркове , но си мисля, че не е моята кауза да поддържам такъв автомобил. Успех на по - отдадения фен , който ще си я купи.:)

Пет Яну 03, 2014 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А, избощо не съм искал да те отказвам, всъшност малко по специфична е поддръжката, да не говорим за тунинговането на това нещо в последствие откъм трансмисия, окачване и купе, докато не смениш всичко с части от Спек В или СТИ. Просто на тази цената й не ми изглежда реална, ако е така аз на моята трябва да и търся над 15 000, добре че не смятам да се разделям с нея... :beer:

Съб Яну 04, 2014 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
е то направо да си потърси някое GTB легаси
вместо толкова много промени и подмени губи се смисъла и цената не е оправдана ,
освен яко няма наличен донор.

Съб Яну 04, 2014 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
adddt написа:
е то направо да си потърси някое GTB легаси
вместо толкова много промени и подмени губи се смисъла и цената не е оправдана ,
освен яко няма наличен донор.

Ако беше така - нямаше да е класика! За мен Легаси 1 турбо купето 1991-1993 е нещо повече от история, а и най ми допада като визия, затова си струва поне за мен, за жалост читави купета са изключителна рядкост... С кеф наливам пари в него, с огромно удоволствие бих помогнал на още някой да стане фен на тази класика, дори да го поддържа напълно сток е голяма мания....

Съб Яну 04, 2014 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 75  >