Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Мнение за американски Outback 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mrak написа:
vale написа:
Благодаря за отзовалите се! Извинявайте за пропуските ми. Ето набора от обяви на конкретната къща.
http://defy777.mobile.bg
Аутбеците са около 2007 година.

Вальо, качвай се на белия. :)

Само него не - търпял е някакъв удар в основата на предна лява колонка и е замазан много зле - виждат се щетите и от вън, и от вътре /поне при внимателно оглеждане/ и другите имат не един видимо пребоядисан детайл, но това не е проблем стига да е било от повърхностни щети. Определено хващат око, обаче и стига да го устройва човек този мотор, може да ги има предвид - все пак са регистрирани и обслужени, с гаранция мисля 6м. - малко дават такава.

Иначе, докато оглеждах обявите по света и у нас, открих, че еквивалентно на европейското изпълнение Н6, в Щатите и Канада държи не по-ниска /а дори и по-висока/ цена от евро-пазара.... Така, че за мен митовете за еФтиното американско са изчерпани, поне по отношение на 2-та им употреба.

Сря Дек 11, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Според мен всички ги карат в контейнери ударени и тук ги замазват отгоре отгоре. Така им иде готина горницата. Връщане на километри, пране на салони и тавани и после купувача си мисли, че е ударил 6-ца от тотото ...

Чет Дек 12, 2013 12:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tin4ou написа:
Според мен всички ги карат в контейнери ударени и тук ги замазват отгоре отгоре. Така им иде готина горницата. Връщане на километри, пране на салони и тавани и после купувача си мисли, че е ударил 6-ца от тотото ...

Явно чукча писател, а не читател.
Колега, ако прочетеш малко по-нагоре ще разбереш че "Голямото предимство на американските модели е че по ВИН-а можеш да провериш абсолютно всичко което се е случвало на този автомобил докато е бил в щатите и на колко км.(мили) е бил като е тръгнал за Бг."
Carfax и други подобни събират информация от всички застрахователи, полиция, митници и др. данни за автомобила и в доклада им можеш да видиш много - включително ако е удрян автомобила в коя част е бил удара и какви са били пораженията и на колко мили е била колата тогава,а също така при всяко влизане в сервиз, смяна на собственост или при напускане на щатите. Така че ако си платиш няколко $ или намериш някой който има годишен абонамент към Carfax да ти пусне запитване ще можеш да прецениш дали това е "твоята кола". Можеш да пуснеш и запитване безплатно, но тогава няма да знаеш подробностите, а само колко регистрирани "случки" има при застрахователи/полиция/сервиз и т.н.
Но редовен номер на автоджамбазите е като продават американски автомобил да обявяват че е на примерно 100 хил. км. (защото толкова показва брояча), а всъщност той е на 100 хил. мили което е 160 хил.км.

Чет Дек 12, 2013 7:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като собственик на ХТ (хамериканка) ще кажа следното - американките не са по-лоши, или по-неподходящи за БГ от "европейките". Всичко си зависи от конкретния екземпляр. И очите на четири при огледа.
Успех на колегата с търсенето :good:

Чет Дек 12, 2013 7:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Абе странно или не , този линк дето си дал колите са 2007 и са средно 16000 лв. В американския Аутбек Форум са по 16000$
http://www.subaruoutback.org/forums/67- ... miles.html

Чет Дек 12, 2013 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Едно огромно благодаря на всички! :respect:
Ето затова обичам тоз форум, защото масата колеги са компетентни и помагащи! И това е истина - без четки!
Почти цял ден бях офф, а вие сте се трудили за мен.
Много мои опасения се потвърждават, а още повече излизат наяве. Сетих се по едно време, че ако колата е с климатроник, ще си настройвам климата по фаренхайт #-o.
Аз ходих в тази къща преди 2-3 седмици. И честно казано колите не ме привлякоха от 1-ви оглед. Измити перфектно и отвън и вътре /нали затова са мивка/; регистрирани /още един плюс, не знам как в момента се узаконява американка - технотест, глупости/.
От друга страна едни леко базови конфигурации - без шибидах /продавача взе да ми обяснява колко е по-добре, отколкото да ти тече отгоре :cool:, бтв сигурно има течащи, ама аз не съм виждал/; едни тапицерии /освен кожата, за съжаление цената на този модел ми иде отгоре финансово/ по-семпли от европейската тапицерия; едни промоции в дух това са цени само до първи сняг, после с 1000-2000 отгоре ;)
CARFAX e абсолютен плюс, въпреки, че досега не съм го пробвал, но си е източник. По-интересното е доколко са уникални частите за американките. Ако съм разбрал правилно има си разлики, не знам като % на съвпадение, но има; което леко ме притеснява. Субару и без това си една идея по-така с частите
Остава да преценя на кантара колко са изгодни конкретните цени спрямо допълнителните евентуални и задължителни вложения /като да прехвърлям фанхайт в целзий/. Знам, че тази преценка следва да си е единствено моя и затова е трудна :-?
А от една друга страна, колите не изглеждат да са на космически години като видимо състаряване спрямо масовите европейски за продажба

Чет Дек 12, 2013 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Телефон: 0878639170
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички и аз да се включа по темата.
Преди 2 седмици си купихме идин аутбек от въпросната автокъща. Положението е следното - имаше 5 бройки ние с жената се спряхме на най-спартанското, защото сме с две деца и две кучета. Цената наистина ме озадачи, защото за 2007г на 14700 лв нямаше такава цена. Колата по километраж беше на 62 876 мили. Проверих я по най-простия начин - VIN кода в гугъл и веднага излезе. Оказа се ударена преден десен калник високо горе капак и спукана броня. Цената беше на обявата 7500 долара в щатите. Въпреки това я купихме. Общо взето за смяна задни биалети, предни втулки на реактивната щанга, втулки на долни предни носачи. Водих я на геометрия - колата спи. Засега съм сменил само маслото на двигателя с Ред Лайн и се ослушвам. Навъртях и вече 500мили. Проблема с фаренхайт термометъра не е болка за умиране. Като разход само градско в София автомат 12 литра бензин. Не се сещам друго да споделя засега.

Чет Дек 12, 2013 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Принципно ако човек иска екстри, трябва да се ориентира към Н6 двигател, защото при тях нивото на оборудване е най високото. Доколкото си спомням и 2,5ХТ също са с високо ниво, но за там колегата трябва да каже. Според мен също шибедаха е излишен при положение, че автомобила е с климатроник. До сега шибедах съм отварял два пъти за две години. Аз съм с термометър и кллиматроник на мерещи във Фаренхайт. Установил съм, че лятно време се наглася на 74 Фатенхайт, а зимата на 72. Показанието за външна температура най лесно се смята като от стойността извадиш 32 и остатъка разделиш на две - получава се грешка 1 градус в зависимост от разликата.

Колега vale, според мен какъвто и бек да си вземеш ще останеш доволен. Ако трябва да избирам отново автомобил бих си купил бек Н6, защото има на къде да го развиваш - но това е друга тема за наркомани в тунинга :D :D :D

Късмет с покупката.

Чет Дек 12, 2013 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
deadman написа:
Показанието за външна температура най лесно се смята като от стойността извадиш 32 и остатъка разделиш на две - получава се грешка 1 градус в зависимост от разликата.

Това го бях забравил, наскоро се мъчих да се сетя как се смята, но все някакво 13 ми се въртеше в главата, но с 13 сметката не излиза.
-32/2 ;)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Дек 12, 2013 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Или -30 делено на 2 по-точно е. :hello:

Чет Дек 12, 2013 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
А за математиците -32 делено на 1,8 ;)

Чет Дек 12, 2013 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С квадратно уравнение става по-лесно,след това,резултата го умножаваш по 3,14 ROFL ROFL ROFL ,както казва един приятел който си вкара Лексус от Щатите "Всичко хубаво,ама на моменти се чудя,да карам ли? да смятам ли? и май ще взема да хвърля един калкулатор в жабката" :D
Сега сериозно-ако не те бъркат(дразнят) показанията в мили,галони,фаренхайти и т.н. вземай най-читавия от тях,като разбира се го провериш в сервиз преди това.Колегата " plaskom" ти е обяснил много добре за Carfax,а колегата "mimo13" ти е обяснил как стоят нещата с частите.Решението си е твое.Успех с намирането на автомобила :good: и да се похвалиш после.

Чет Дек 12, 2013 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за да не ставате математици

Чет Дек 12, 2013 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
plaskom написа:
...Явно чукча писател, а не читател.....

Зет ми вкарва коли от щатите, няма една неблъсната която да е дошла тук (в БГ). От наводнените пък е най-яката парсата.... Или мотори, карани по 200км, келеша паднал с него и айде в контейнера, че има място :)

Но вие винаги може да си гледате в разни сайтове и да си проверявате де, аз не казвам, че всичко е шит което се мъкне от зад голямата вода :beer: Казвам само, че практиката е такава - правят се за без пари тук и се връщат километри.

Пет Дек 13, 2013 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това е ясно, много пъти вече сме казвали, че колите по белите държави са по-скъпи, отколкото в България и това изобщо не е случайно. Няма перпетум-мобиле в икономиката и всякакви тънежи в избора на кола след това излизат през носа. Както имаше една приказка - който плаща евтино, плаща два пъти ;)

Пет Дек 13, 2013 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Tin4ou написа:
plaskom написа:
...Явно чукча писател, а не читател.....

Зет ми вкарва коли от щатите, няма една неблъсната която да е дошла тук (в БГ). От наводнените пък е най-яката парсата.... Или мотори, карани по 200км, келеша паднал с него и айде в контейнера, че има място :)

Но вие винаги може да си гледате в разни сайтове и да си проверявате де, аз не казвам, че всичко е шит което се мъкне от зад голямата вода :beer: Казвам само, че практиката е такава - правят се за без пари тук и се връщат километри.

Това че ти е зет или не, пак си е типичен автоджамбазин с техните номера и дали колата ще е внесена от ЕС, САЩ или Япония за тях няма значение. Важното е да излъжат някой за да си напълнят те гушите.

Съб Дек 14, 2013 7:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tin4ou написа:

кажи го зет ти , да бягат хората от него :lipseal:
то "далавера" имаше, когато долара беше по 1.2лв.
И да, в carfax си пише ако колата е била наводнена или totalled/salvaged примерно. Няма измъкване от това. Да се гледа задължително!

Съб Дек 14, 2013 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не искам да му правя лоша реклама на човека, нито да го хваля. По поръчка кара уникални автомобили, обаче хората си плащат и цената. Евтиното винаги излиза скъпо, как не се научихме не знам ....

Съб Дек 14, 2013 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
кажи го зет ти , да бягат хората от него

Абе вие луди ли сте, как така ще издаде зет си, нали после ще види пТичка през крив макарон и ще яде каквото си купи от "фаст фууд".
А навремето имаше една далавера от Щатите да се купуват нови коли от хора които ще се прибират завинаги от там, внасяха две-три вноски, товареха на контейнера и айде в БГ, незнам дали я прекъснаха по някакъв начин.
И хайде да не вярваме на митове за уникалните коли и само сега за малко пари.
Нека да порастнем, но да запазим детското в себе си.
Лека вечер!

Съб Дек 14, 2013 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
sniper написа:
А навремето имаше една далавера от Щатите да се купуват нови коли от хора които ще се прибират завинаги от там, внасяха две-три вноски, товареха на контейнера и айде в БГ, незнам дали я прекъснаха по някакъв начин.

това си го има, даже познат наскоро си взе един Аутбек по тази схема. Не става дума за "2-3 вноски + бягство" - това си е чиста кражба - а за това, че имаш право да си вкараш колата в EU безмитно (ако си живял постоянно в САЩ и колата е твоя от повече от 6 месеца и още някакви условия).
После не може да се продава тука 6 месеца.

Човека се прибрал заедно с колата (2 годишен звяр), уж за постоянно, изкарал тука има няма година и бегом обратно...
Родителите му я продаваха.

Предполагам не е единичен случай

Съб Дек 14, 2013 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >