Благодаря за отзовалите се! Извинявайте за пропуските ми. Ето набора от обяви на конкретната къща. http://defy777.mobile.bg Аутбеците са около 2007 година.
Вальо, качвай се на белия.
Само него не - търпял е някакъв удар в основата на предна лява колонка и е замазан много зле - виждат се щетите и от вън, и от вътре /поне при внимателно оглеждане/ и другите имат не един видимо пребоядисан детайл, но това не е проблем стига да е било от повърхностни щети. Определено хващат око, обаче и стига да го устройва човек този мотор, може да ги има предвид - все пак са регистрирани и обслужени, с гаранция мисля 6м. - малко дават такава.
Иначе, докато оглеждах обявите по света и у нас, открих, че еквивалентно на европейското изпълнение Н6, в Щатите и Канада държи не по-ниска /а дори и по-висока/ цена от евро-пазара.... Така, че за мен митовете за еФтиното американско са изчерпани, поне по отношение на 2-та им употреба.
Според мен всички ги карат в контейнери ударени и тук ги замазват отгоре отгоре. Така им иде готина горницата. Връщане на километри, пране на салони и тавани и после купувача си мисли, че е ударил 6-ца от тотото ...
_________________ Subaru Outback 2004 H6 3.0R AT 245BHP
Чет Дек 12, 2013 12:57 am
plaskom
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 4:06 pm Постове: 2780 Местоположение: София
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Според мен всички ги карат в контейнери ударени и тук ги замазват отгоре отгоре. Така им иде готина горницата. Връщане на километри, пране на салони и тавани и после купувача си мисли, че е ударил 6-ца от тотото ...
Явно чукча писател, а не читател. Колега, ако прочетеш малко по-нагоре ще разбереш че "Голямото предимство на американските модели е че по ВИН-а можеш да провериш абсолютно всичко което се е случвало на този автомобил докато е бил в щатите и на колко км.(мили) е бил като е тръгнал за Бг." Carfax и други подобни събират информация от всички застрахователи, полиция, митници и др. данни за автомобила и в доклада им можеш да видиш много - включително ако е удрян автомобила в коя част е бил удара и какви са били пораженията и на колко мили е била колата тогава,а също така при всяко влизане в сервиз, смяна на собственост или при напускане на щатите. Така че ако си платиш няколко $ или намериш някой който има годишен абонамент към Carfax да ти пусне запитване ще можеш да прецениш дали това е "твоята кола". Можеш да пуснеш и запитване безплатно, но тогава няма да знаеш подробностите, а само колко регистрирани "случки" има при застрахователи/полиция/сервиз и т.н. Но редовен номер на автоджамбазите е като продават американски автомобил да обявяват че е на примерно 100 хил. км. (защото толкова показва брояча), а всъщност той е на 100 хил. мили което е 160 хил.км.
Като собственик на ХТ (хамериканка) ще кажа следното - американките не са по-лоши, или по-неподходящи за БГ от "европейките". Всичко си зависи от конкретния екземпляр. И очите на четири при огледа. Успех на колегата с търсенето
Чет Дек 12, 2013 7:54 am
snable
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 9:18 am Постове: 229 Местоположение: Sofia
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Едно огромно благодаря на всички! Ето затова обичам тоз форум, защото масата колеги са компетентни и помагащи! И това е истина - без четки! Почти цял ден бях офф, а вие сте се трудили за мен. Много мои опасения се потвърждават, а още повече излизат наяве. Сетих се по едно време, че ако колата е с климатроник, ще си настройвам климата по фаренхайт . Аз ходих в тази къща преди 2-3 седмици. И честно казано колите не ме привлякоха от 1-ви оглед. Измити перфектно и отвън и вътре /нали затова са мивка/; регистрирани /още един плюс, не знам как в момента се узаконява американка - технотест, глупости/. От друга страна едни леко базови конфигурации - без шибидах /продавача взе да ми обяснява колко е по-добре, отколкото да ти тече отгоре , бтв сигурно има течащи, ама аз не съм виждал/; едни тапицерии /освен кожата, за съжаление цената на този модел ми иде отгоре финансово/ по-семпли от европейската тапицерия; едни промоции в дух това са цени само до първи сняг, после с 1000-2000 отгоре CARFAX e абсолютен плюс, въпреки, че досега не съм го пробвал, но си е източник. По-интересното е доколко са уникални частите за американките. Ако съм разбрал правилно има си разлики, не знам като % на съвпадение, но има; което леко ме притеснява. Субару и без това си една идея по-така с частите Остава да преценя на кантара колко са изгодни конкретните цени спрямо допълнителните евентуални и задължителни вложения /като да прехвърлям фанхайт в целзий/. Знам, че тази преценка следва да си е единствено моя и затова е трудна А от една друга страна, колите не изглеждат да са на космически години като видимо състаряване спрямо масовите европейски за продажба
Здравейте на всички и аз да се включа по темата. Преди 2 седмици си купихме идин аутбек от въпросната автокъща. Положението е следното - имаше 5 бройки ние с жената се спряхме на най-спартанското, защото сме с две деца и две кучета. Цената наистина ме озадачи, защото за 2007г на 14700 лв нямаше такава цена. Колата по километраж беше на 62 876 мили. Проверих я по най-простия начин - VIN кода в гугъл и веднага излезе. Оказа се ударена преден десен калник високо горе капак и спукана броня. Цената беше на обявата 7500 долара в щатите. Въпреки това я купихме. Общо взето за смяна задни биалети, предни втулки на реактивната щанга, втулки на долни предни носачи. Водих я на геометрия - колата спи. Засега съм сменил само маслото на двигателя с Ред Лайн и се ослушвам. Навъртях и вече 500мили. Проблема с фаренхайт термометъра не е болка за умиране. Като разход само градско в София автомат 12 литра бензин. Не се сещам друго да споделя засега.
Принципно ако човек иска екстри, трябва да се ориентира към Н6 двигател, защото при тях нивото на оборудване е най високото. Доколкото си спомням и 2,5ХТ също са с високо ниво, но за там колегата трябва да каже. Според мен също шибедаха е излишен при положение, че автомобила е с климатроник. До сега шибедах съм отварял два пъти за две години. Аз съм с термометър и кллиматроник на мерещи във Фаренхайт. Установил съм, че лятно време се наглася на 74 Фатенхайт, а зимата на 72. Показанието за външна температура най лесно се смята като от стойността извадиш 32 и остатъка разделиш на две - получава се грешка 1 градус в зависимост от разликата.
Колега vale, според мен какъвто и бек да си вземеш ще останеш доволен. Ако трябва да избирам отново автомобил бих си купил бек Н6, защото има на къде да го развиваш - но това е друга тема за наркомани в тунинга
Късмет с покупката.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
Показанието за външна температура най лесно се смята като от стойността извадиш 32 и остатъка разделиш на две - получава се грешка 1 градус в зависимост от разликата.
Това го бях забравил, наскоро се мъчих да се сетя как се смята, но все някакво 13 ми се въртеше в главата, но с 13 сметката не излиза. -32/2
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
Чет Дек 12, 2013 7:16 pm
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
С квадратно уравнение става по-лесно,след това,резултата го умножаваш по 3,14 ,както казва един приятел който си вкара Лексус от Щатите "Всичко хубаво,ама на моменти се чудя,да карам ли? да смятам ли? и май ще взема да хвърля един калкулатор в жабката" Сега сериозно-ако не те бъркат(дразнят) показанията в мили,галони,фаренхайти и т.н. вземай най-читавия от тях,като разбира се го провериш в сервиз преди това.Колегата " plaskom" ти е обяснил много добре за Carfax,а колегата "mimo13" ти е обяснил как стоят нещата с частите.Решението си е твое.Успех с намирането на автомобила и да се похвалиш после.
Чет Дек 12, 2013 8:53 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 891 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Зет ми вкарва коли от щатите, няма една неблъсната която да е дошла тук (в БГ). От наводнените пък е най-яката парсата.... Или мотори, карани по 200км, келеша паднал с него и айде в контейнера, че има място
Но вие винаги може да си гледате в разни сайтове и да си проверявате де, аз не казвам, че всичко е шит което се мъкне от зад голямата вода Казвам само, че практиката е такава - правят се за без пари тук и се връщат километри.
2
Пет Дек 13, 2013 10:01 pm
=Alex=
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 5:46 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Това е ясно, много пъти вече сме казвали, че колите по белите държави са по-скъпи, отколкото в България и това изобщо не е случайно. Няма перпетум-мобиле в икономиката и всякакви тънежи в избора на кола след това излизат през носа. Както имаше една приказка - който плаща евтино, плаща два пъти
Пет Дек 13, 2013 11:43 pm
plaskom
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 4:06 pm Постове: 2780 Местоположение: София
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Зет ми вкарва коли от щатите, няма една неблъсната която да е дошла тук (в БГ). От наводнените пък е най-яката парсата.... Или мотори, карани по 200км, келеша паднал с него и айде в контейнера, че има място
Но вие винаги може да си гледате в разни сайтове и да си проверявате де, аз не казвам, че всичко е шит което се мъкне от зад голямата вода Казвам само, че практиката е такава - правят се за без пари тук и се връщат километри.
Това че ти е зет или не, пак си е типичен автоджамбазин с техните номера и дали колата ще е внесена от ЕС, САЩ или Япония за тях няма значение. Важното е да излъжат някой за да си напълнят те гушите.
_________________ www.plaskom.com
Съб Дек 14, 2013 7:23 am
tarambuka3500
кажи го зет ти , да бягат хората от него то "далавера" имаше, когато долара беше по 1.2лв. И да, в carfax си пише ако колата е била наводнена или totalled/salvaged примерно. Няма измъкване от това. Да се гледа задължително!
Не искам да му правя лоша реклама на човека, нито да го хваля. По поръчка кара уникални автомобили, обаче хората си плащат и цената. Евтиното винаги излиза скъпо, как не се научихме не знам ....
Абе вие луди ли сте, как така ще издаде зет си, нали после ще види пТичка през крив макарон и ще яде каквото си купи от "фаст фууд". А навремето имаше една далавера от Щатите да се купуват нови коли от хора които ще се прибират завинаги от там, внасяха две-три вноски, товареха на контейнера и айде в БГ, незнам дали я прекъснаха по някакъв начин. И хайде да не вярваме на митове за уникалните коли и само сега за малко пари. Нека да порастнем, но да запазим детското в себе си. Лека вечер!
Съб Дек 14, 2013 5:00 pm
tarambuka3500
А навремето имаше една далавера от Щатите да се купуват нови коли от хора които ще се прибират завинаги от там, внасяха две-три вноски, товареха на контейнера и айде в БГ, незнам дали я прекъснаха по някакъв начин.
това си го има, даже познат наскоро си взе един Аутбек по тази схема. Не става дума за "2-3 вноски + бягство" - това си е чиста кражба - а за това, че имаш право да си вкараш колата в EU безмитно (ако си живял постоянно в САЩ и колата е твоя от повече от 6 месеца и още някакви условия). После не може да се продава тука 6 месеца.
Човека се прибрал заедно с колата (2 годишен звяр), уж за постоянно, изкарал тука има няма година и бегом обратно... Родителите му я продаваха.