Отговори на тема
 Не върви на бензин-забива предницата и глъхне! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте съфорумци с пожелания за весело посрещане на предстоящите празници!
Директно на въпроса:
Автомобила е subaru legacy 2,5 AT 2002 година с ГИ.
Вчера реших да покарам колата известно време на бензин,заредих,превключих на бензин-ОК,излизам от бензиностанцията с лекичко настъпен педал на газта-пак всичко е ОК и дотук с ОК.Когато подам малко повече газ (приблизително една трета от хода на педала на газта) колата забива предницата,не ускорява,а точно обратното.Когато подам газ до ламарината има едно "замисляне" около 5-10 секунди и се изстрелва,но ако държа педала на газта от една трета до две трети от хода му си седим на едно място и глъхнем.На място и на позиция P на скоростния лост проблема пак изчезва,двигателя се форсира безпроблемно.
След като превключих на газ проблема изчезна,пак на бензин и пак същото нещо.
Не се намирам в България и ще се опитам с Ваша помощ да отстраня проблема сам (ако е възможно разбира се).
Ще съм безкрайно благодарен за мнения и съвети къде и как да търся проблема.
Благодаря и поздрави от мен!

Съб Дек 14, 2013 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Субару Легаци 4
Телефон: 0899244744
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега и аз имам подобен проблем,ама при студен двигател и пак на бензин.Що не погледнеш бензиновия филтър,щом на ниски е добре,има вероятност да е тва,почни от по-елементарните и ефтини неща,успех :good:

Съб Дек 14, 2013 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте,преди време имах подобен проблем(според мен) се дължи на запушване на дюзите.
При мен се получи тъй като карах прекалено дълго време на газ и много малко на бензин,оправи се като карах близо месец само на бензин с високо октаново число. Но не винаги това е решението и е възможно да се стигне до сваляне и почистване на дюзите на инжекцьона.
Успех и на двамата :beer:

Съб Дек 14, 2013 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
shery81 написа:
Здравейте,преди време имах подобен проблем(според мен) се дължи на запушване на дюзите.
При мен се получи тъй като карах прекалено дълго време на газ и много малко на бензин,оправи се като карах близо месец само на бензин с високо октаново число. Но не винаги това е решението и е възможно да се стигне до сваляне и почистване на дюзите на инжекцьона.
Успех и на двамата :beer:

Напълно възможна причина... Също така може да се дължи и на ненавременно сменен бензинов филтър... Да не казвам бензинова помпа. Ако не са ти монтирали реле което да изключва бенз. помпа докато колата работи на газ е твърде възможно да се е повредила... Все пак мисля че е горивен филтър! :) Успех!

Съб Дек 14, 2013 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Горивен,маслен,въздушен филтър,свещи и кабели всичко това е сменено преди 250 км.
Как да карам колата цял месец на бензин като тя не може да ускори?Трябва да карам с 30-40 км/ч. Защо на място двигателя се форсира нормално,а проблема го прави само по време на движение?
Преди време бях пускал тема за АГУ и Вие ме убедихте,че е добре с ГИ,но със сигурност това е последната ми кола,на която слагам АГУ.
Продължавам да търся проблема и ще съм безкрайно благодарен ако изкажете още мнения и предположения.
Поздрави от мен!

Нед Дек 15, 2013 12:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тъй-като не съм автомобилен специалист, при случаи подобни на Вашия, постъпвам по следния начин:
1. Разсъединявам (откачам) минуса на акумулатора за около 5-10 минути за да се изчистят грешките, натрупани в ECU (електронния блок за управление на двигателя), след което го свързвам наново;
2. Изминавам около 40-50 км само на бензин (задължително преди запалването на автомобила изключвам газовата уредба), за да не се записват никакви грешки в ECU, вследствие работа на двигателя на газ. Всичко описано дотук го правя, за да се уверя къде е проблема- в газовата уредба или другаде.
3. Ако отново има някакви симптоми за неизправност (автомобилът не върви добре)- отивам при автомеханик, за да разчете грешките, натрупани в ECU и за да направят съответните корекции. Във Вашия случай евентуално ще се наложи да прочетете някой друг ред във форума или от други източници и да се опитате да си направите диагностиката сам.
4. Ако проблемите са вследствие записване на грешки в ECU при работа на двигателя на газ- просто си карам на газ, докато ми остане време да отида при механика, който разбира от автомобилни газови уредби.

Нед Дек 15, 2013 8:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тъй като едно от подозренията са запушени бензинови инжектори може да опиташ почистване с химия или ултразвук - и двете не налагат движение на колата, като за химията може и да не се налага демонтаж на инжекторите.

Нед Дек 15, 2013 9:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Този проблем съм го имал с друга марка кола. Оказа се ,че бензиновата помпа нямаше дебит и недостигаше бензин. Обикновенно точно за не вървене и забиване на муцуната при легасито имах проблем с детонационния датчик ,но това ще се покаже при диагностика. Моя съвет е да намериш един манометър и да премериш входящото налягане на бензина след бензиновия филтър точно преди мотора преди мотора . Незнам какъв е дебита и на какво работно налягане работи твоята помпа ,но ако е заминала (износена вътре) няма да може да ти захрани дюзите със сигурности и няма да пръскат добре. Незнам как можеш да измериш дебита ,но ако намериш данни за него т.е. колко l/hе , можеш да я засечеш в една 5-10 литрова туба за какво време примерно 1 минута какво количество бензин ще напълни в тубата.
Дано да съм помогнал.

Поздрави
:beer:

Нед Дек 15, 2013 9:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Много благодаря на всички отзовали се на апела ми за помощ!
Бихте ли ми казали къде се намира въпросното "стъпково моторче" и как се сваля за да почистя и него,защото ми казаха,че проблема е възможно да идва от там?
Очевидно има проблем,защото колата започна да прави и други аномалии-гасне като спра (особено ако е на скорост) и не изключа на положение "N",даже и като изключа,двигателя се тресе ужасно все едно се намираш във някаква виброкамера.
Желая весело посрещане на коледните празници с пожелания за много здраве и късмет!

Вто Дек 24, 2013 2:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
Това, ограденото с червено е стъпковичт мотор. Първо се откача буксата, после с кръстата отвертка се развиват двете винтчета. Внимателно го извади, защото има един О-пръстен на тялото.

Прикачени файлове:
step motor.jpg
step motor.jpg [ 657.45 KiB | Прегледано 1834 пъти ]

Вто Дек 24, 2013 6:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж тук: viewtopic.php?f=1&t=10812&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5

Вто Дек 24, 2013 6:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря!
Изгледах и клипа и още днес мисля да го сваля,но какво точно е необходимо да почистя,да използвам ли някакъв препарат и доколко е възможно проблемите,които описвам да идват от него?
Поздрави!

Вто Дек 24, 2013 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
limona написа:
Благодаря!
Изгледах и клипа и още днес мисля да го сваля,но какво точно е необходимо да почистя,да използвам ли някакъв препарат и доколко е възможно проблемите,които описвам да идват от него?
Поздрави!

Всичко е възможно :) А иначе най лесно с бензин :) Има и специални спрейове. Ама са скъпички :))

Вто Дек 24, 2013 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 122
Автомобил: Legacy EJ25 02 & Outback H6 05
Рейтинг: 51
Отговори с цитат
Преди няколко дни и аз разглобих и почиствах въприсния клапан, не че е имало проблеми при мен, просто така от любопитство. Добре е също така да се почисти и смаже винта

Прикачени файлове:
images.jpeg
images.jpeg [ 7.43 KiB | Прегледано 1740 пъти ]
images 1.jpeg
images 1.jpeg [ 10.95 KiB | Прегледано 1740 пъти ]
Вто Дек 24, 2013 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Отговори с цитат
Чистенето на клапана наистина помага - аз го чистих за втори път миналата седмица и мога да подтвърдя - но имайте предвид, че конструктивно клапаните са различни в зависимост от годината, типа и предполагам серията на производство. Моя клапан е различен от показания от колегата Иво Тотев (детайли: http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=781242) и за почистването му е хубаво да се поръча резервна уплътнителна гарнитура. Гарнитура взимам от mimo13 - налична е и идва до ден. Чистил съм клапана със спрей за почистване на карбуратори, който мирише на кореселеин и предполагам е със същия състав, но е много по-удобен понеже е под налягане и може да почистиш с много-по-малко течност за кратко време и рискуваш по-малко повреда на клапана.

Вто Дек 24, 2013 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 64
Автомобил: subaru,legacy 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз имах подобен проблем и се оказа мап сензор.колта гаснеше и забиваше муцуната.а относно терсенето може и колата да е за реглаж на клапани.весели празници на всички

Сря Дек 25, 2013 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Аз имах подобен проблем - на място двигателя се форсира нормално, ако не се настъпва много ускорява сравнително добре, но ако се подаде повече газ забива, глъхне и не върви. Това на бензин, на газ - започва да тресе и беше невъзможно да се кара. Проблема беше особено осезаем при изкачване, направо никаква мощност. Кабели, свещи и т.н. всичко сменено с качествени материали. При мен се оказа, че първата ламбда сонда подава сигнали със закъснение и в резултат колата имаше бедна горивна смес. Сложихме една ламбда сонда за проба и нещата се наредиха, така че сега трябва да купувам нова ламбда сонда. Четох, че над 100 000 км ламбдите почват да сдават багажа и да не подават коректни сигнали.

Пон Яну 06, 2014 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема