Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  >
 Скъсан колянов вал 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 23
Автомобил: Subaru Forester Diesel
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

И аз като нов собственик на Фори дизел съм притеснен от този дефект. Колкото повече чета толкова повече ми се изправя косата и се психирам. Малко по-нагоре в темата имаше зададен въпрос какво би струвало превантивно да се подмени коляновия вал, но никой не е коментирал. Моля ако някой от по-запознатите с колата и мотора може да даде информация, за приблизителна цена, къде и кой би могъл в БГможе да направи подобен ремонт, от къде може да се поръча нов вал.... всякакви подробности биха били от полза.
Мерси предварително.

Вто Дек 03, 2013 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Ето малко инфо което намерих из нет-а

тази тема е доста интересна:

http://www.subaruforester.org/vbulletin ... ndex2.html

отворена е от "mirovarna" така че вероятно доста от вас са я виждали, но въпреки това е добре да има линк към нея.

Ето и една интересна статия за "Subaru Nordic" превода е от Шведски на Анг. и на места не е много ясно но като цяло се разбира:

http://translate.google.com/translate?d ... eselmotor/

обясняват се причините за скъсването на КВ, която според Шведите е по-скоро в мазането на лагерите отколкото в здравината на вала. Има и една доста интересна статистика. Скандинавците са заменили 109 мотора при продадени 12000, само не става ясно за какъв точно период. Имайки предвид обаче, че статията е побликувана 2012г. то би следвало статистиката да отвазява период от 4-5 години (2008-2012).

Пон Дек 16, 2013 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От шведската статия е интересно твърдението на въпросния Fredrik Donner (собственик на сервиз специализиран в ремонт и ъпгрейд на субару мотори), че и масления филтър е проектиран погрешно, високо в горната част на мотора. Поради това не задържал масло и при всеки старт мотора работи 10-15 сек. без мазане. От Subaru Nordic отричат това да е проблем.
Някой компетентен може ли да даде мнение по въпроса. Принципно има доста мотори с високо разположен маслен филтър, и незнам доколко изпразването му задължително води до липса на мазане при старт. Човека обаче работи с тия мотори години наред (фирмата е известна и с добро име), докато тея от Subaru Nordic (особено ПР-шефа и всякакви др шефове :D ) сигурно са ги гледали само по брошури и youtube ...

Вто Дек 17, 2013 11:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
няма как двигателят да остане 10-15 сек без масло, дори филтъра да е горе. новите модели също са с горен филтър. двигател който няма мазане тропа юнашки - което не се случва на дизелите на субару. двигател без мазане няма как да изкара повече от 1000км, да не говорим за 100 000 и нагоре

според нашият шлайфист - проблемът е в опорните пети на коляновият вал. те са чугунени, изляти в алуминият. бензиновият двигател има 2 стоманени втулки, които центрират тунелът на коляновият вал, а при дизелът са 6 по спомен. но тази конструкция издържа доказано на много повече нютонметри отколкото е фабрично дизелът - същият двигател често се кара по състезания на моднати дизелови субара - и няма проблем. така че най-вероятно става дума за дефектна серия двигатели

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg
 2

Сря Дек 18, 2013 1:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мотора си е уникален и няма нищо конструктивно сбъркано. Каква е логиката от 12000 да се счупят 100-на. Дефектна серия си е това, както беше и 2.5 турбо от 2008-а.Дано повече не се повтаря...
 15

Сря Дек 18, 2013 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ми аз съм разглобил няколко такива дизели - единият даже беше чисто нов, на 200км пробег. нямаше никаква стружка - а няма как с лошо мазане да остане без стружка, и лагерите да са като нови. на всички точно стоманените петички бяха изкъртени, отлепени от алуминият.

Изображение

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Чет Дек 19, 2013 12:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:good: bubaru :good: agent dust

явно всеки минава през тия психози като прочете за проблемите; и аз бях така ама вече си давам газ и се кефя без да мисля за глупости
за притеснени нови собственици препоръчвам терапия с 4-бутални спирачки и 22 мм стабилизираща щанга отзад - забравяш всякакви страхове и усмивката не иска да слезе от лицето :cool:

Чет Дек 19, 2013 10:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък влизам в раздела да видя якия дизел тунинг проект :) А за моделите след 2010 нямат никакво оправдание собствениците им ;)

Съб Дек 21, 2013 10:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кой има тунинг проект на дизел?

PS.

Вто Дек 24, 2013 1:21 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Браво за ентусиазма, но специално тази комбинация е май по-скоро подходяща за спънато рали, а не за хил клаймб.

Вто Дек 24, 2013 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иска си кутия и още малко сила.

Пет Дек 27, 2013 2:09 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 34
Телефон: 0898 419 667
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Въпросното Фори което предъвкваме толкова страници, в крайна сметка го върнах на Субару. Изкупиха си го за 17500 лв, като заявих че ще купя кола пак от тях. Субару моторс София откликнаха веднага и така от 4-5 дни съм собственик на 2 литрово ХВ автомат, бензин. Възхитен съм, нищо общо с Форестъра.
По отношение на ремонтите извършени по него. След смяна на шорт блока спря да пали сутрин....Полудявах около него докато запали...къде ли не го водих пак, за всяко влизане в бокса плащаш като поп и решение няма. Преди 4-5 дни като получавах новото, попитах техническия в сервиза какво стана с старото. Каза че 5 пъти е разглобявал мотора, сменил всичко и пак гаснело. Накрая съвет от сервиз в Германия да смени веригата и проблема се решил. Не знам какво да кажа....В инструкциите на Субару пише че верига се проверява на 300000 км, а уж ми докараха нов шорт блок....
Късмет и безпроблемно каране на вашите машини. За себе си знам че повече нафта няма да карам....
Поздрави.

Пет Мар 28, 2014 9:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
@bekas6621
Добре дошъл в подклуба на собствениците на ХV.
Дай да го видим на снимки.
Модела 2012 г. ли е, или е лифта 2014 г.?
Поздрави,

Пет Мар 28, 2014 10:14 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Честито XV
И нафтата си им предимства, но ти не си извадил късмет, дано сега всичко е 6 :beer:

Пет Мар 28, 2014 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bekas6621 написа:
така от 4-5 дни съм собственик на 2 литрово ХВ автомат, бензин. Възхитен съм, нищо общо с Форестъра.
.

Чак се чудя още кой ги купува тия Форестъри, като има XV?!?

Булгар, булгар...

:lipseal:

Пет Мар 28, 2014 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А XV-то има ли Х-MODE ,че много ми допадна във Форко :idea:

Съб Мар 29, 2014 10:11 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Не, точно X-MODE няма; има VDC.
Ама вече май доста спамим тази тема и ще ни бият, освен ако някой модератор не разклони коментарите за XV :idea:
Поздрави.

Съб Мар 29, 2014 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 34
Телефон: 0898 419 667
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Привет,
Ами не знам дали е редно, да му пускам снимки точно в тази тема, пък и не съм му направил още. Фейс лифта е 14 г. поне така ми казаха в София...3те копчета за климатика дето са, били черни отдолу, не били като 13 година....да си кажа честно не разбрах, не съм и чел и разглеждал нищо от началото на годината, бях на кораб и от летище София направо в магазина, разписвах документи половин час и си тръгнах с нея. Не съм и карал автомат никога и в началото малко стреснато, ама свиква се бързо то си е глезотия наистина. София - Бургас без да надхвърлям 4000 оборота / 140 - 160 /, даде разход 9.8 л/100. Стори ми се прилично, струва ми се по пъргава, не се клати по завоите, определено усещането вътре е по приятно....Ако X-MODE е де мултипликатор ще излъжа дали има. В книжката мярнах нещо, но не съм се ровил в колата с подробности. Общо взето харесва ми повече, но не мога да приказвам в детайли...дано да не създава проблеми, че с колата и жената май всичко опира до късмета....
Поздрави

Съб Мар 29, 2014 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Те това е:
http://www.subaru.bg/13forester-xmode.html

При XV го няма.

Съб Мар 29, 2014 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 63
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат