| Автор |
Съобщение |
|
paddo_84
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 15
|
Привет Колеги  Имам следния проблем със спирачния апарат на моето Легаси 3.0 2004г изразяваш се че на предна лява гума апарата хлопа и то не малко десния също мърда но съвсем малко колата е с нови дискове предполагам и накладките са нови.Може ли да ми тресе волана от това като натисна рязко спирачките при висока скорост
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 4:05 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Колега, какво означава апарата хлопа? Разхлабени са болтовете ли?
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 4:17 pm |
|
|
|
paddo_84
|
|
не знам какво е разхлабено като го хвана с ръка и мърда ляво дясно поне с 5 мм в посока когато колата е вдигната,гледах и не видях нещо да е разхлабено
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 4:24 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Гумите на място ли си бяха като ги мърда на ръка апаратите и кое мърда диска или апарата? Опиши по-подробно ситуацията никой не е ясновидец. Волана тресе от неравномерно сработващи накладки, криви дискове, криви джанти, криви гуми, тръгнали елементи по окачването, заминали елементи по окачванети и т.н.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 4:36 pm |
|
|
|
paddo_84
|
|
цялото окачване на колата е здраво и без проблеми гуми и джанти са прави за дисковете съм почти убеден че не е от тях и са прави да гумите са на колата
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 4:43 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
paddo_84 написа: Привет Колеги  Имам следния проблем със спирачния апарат на моето Легаси 3.0 2004г изразяваш се че на предна лява гума апарата хлопа и то не малко десния също мърда но съвсем малко колата е с нови дискове предполагам и накладките са нови.Може ли да ми тресе волана от това като натисна рязко спирачките при висока скорост Разбити са ти леглата в шината и водачите на спирачния апарат, ето тези по дългите които са изправени ..  При толкова много луфт, както обясняваш, напълно е възможно да се получава тресене ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 7:21 pm |
|
|
|
paddo_84
|
|
Колега само водачите ли се сменят или целите апарати
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 7:25 pm |
|
|
|
bozhankov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2011 6:28 pm Постове: 205 Местоположение: Gorna Oriahovitsa
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59 
|
|
Здравей колега, имах същия проблем с Легаси 2010. 2-та апарата тракаха. Особено по паваж. В Субару ми дадоха 2 метални пластини от Ауди, те знаят добре за проблема и ги имат налични. Пластините се монтират и притискат апаратите. Обират луфта. Проблема се решава. Не са скъпи. Преди дова сменях водачи и други по-скъпи неща, докато реших все пак да видя в оторизиран сервиз могат ли да помогнат.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 11:21 pm |
|
|
|
bozhankov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2011 6:28 pm Постове: 205 Местоположение: Gorna Oriahovitsa
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59 
|
|
п.с. при мен хлопането изчезваше с натискането на спирачката, ясно е защо. Не съм имал вибрации при спиране.
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 11:24 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
paddo_84 написа: Колега само водачите ли се сменят или целите апарати Апарата няма защо да го сменяш, той се хваща с болтове за водачите, а проблема както казах по горе е от водачите и от шината в която влизат водачите (разбиват и се леглата) .. Ако леглата на шината са добре, сменяш само водачи, ако са разбити имаш няколко варианта .. Или търсиш читава шина, или носиш твоята на стругар да я разпробие на по голям размер и да ти изработи водачи по новия размер, или се набиват втулки в леглата на шината и се разпробиват по размера на оригиналните водачи ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Пет Дек 20, 2013 8:40 am |
|
|
|