Отговори на тема
 Проблем със спирачки 
Автор Съобщение

Постове: 69
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет Колеги :)
Имам следния проблем със спирачния апарат на моето Легаси 3.0 2004г изразяваш се че на предна лява гума апарата хлопа и то не малко десния също мърда но съвсем малко колата е с нови дискове предполагам и накладките са нови.Може ли да ми тресе волана от това като натисна рязко спирачките при висока скорост

Чет Дек 19, 2013 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, какво означава апарата хлопа? Разхлабени са болтовете ли?

Чет Дек 19, 2013 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
не знам какво е разхлабено
като го хвана с ръка и мърда ляво дясно поне с 5 мм в посока когато колата е вдигната,гледах и не видях нещо да е разхлабено

Чет Дек 19, 2013 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гумите на място ли си бяха като ги мърда на ръка апаратите и кое мърда диска или апарата? Опиши по-подробно ситуацията никой не е ясновидец. Волана тресе от неравномерно сработващи накладки, криви дискове, криви джанти, криви гуми, тръгнали елементи по окачването, заминали елементи по окачванети и т.н.

Чет Дек 19, 2013 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
цялото окачване на колата е здраво и без проблеми гуми и джанти са прави за дисковете съм почти убеден че не е от тях и са прави
да гумите са на колата

Чет Дек 19, 2013 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
paddo_84 написа:
Привет Колеги :)
Имам следния проблем със спирачния апарат на моето Легаси 3.0 2004г изразяваш се че на предна лява гума апарата хлопа и то не малко десния също мърда но съвсем малко колата е с нови дискове предполагам и накладките са нови.Може ли да ми тресе волана от това като натисна рязко спирачките при висока скорост
Разбити са ти леглата в шината и водачите на спирачния апарат, ето тези по дългите които са изправени ..

Изображение

При толкова много луфт, както обясняваш, напълно е възможно да се получава тресене ..

Чет Дек 19, 2013 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега само водачите ли се сменят или целите апарати

Чет Дек 19, 2013 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега, имах същия проблем с Легаси 2010. 2-та апарата тракаха. Особено по паваж. В Субару ми дадоха 2 метални пластини от Ауди, те знаят добре за проблема и ги имат налични. Пластините се монтират и притискат апаратите. Обират луфта. Проблема се решава. Не са скъпи.
Преди дова сменях водачи и други по-скъпи неща, докато реших все пак да видя в оторизиран сервиз могат ли да помогнат.

Чет Дек 19, 2013 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
п.с. при мен хлопането изчезваше с натискането на спирачката, ясно е защо. Не съм имал вибрации при спиране.

Чет Дек 19, 2013 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
paddo_84 написа:
Колега само водачите ли се сменят или целите апарати

Апарата няма защо да го сменяш, той се хваща с болтове за водачите, а проблема както казах по горе е от водачите и от шината в която влизат водачите (разбиват и се леглата) ..
Ако леглата на шината са добре, сменяш само водачи, ако са разбити имаш няколко варианта ..
Или търсиш читава шина, или носиш твоята на стругар да я разпробие на по голям размер и да ти изработи водачи по новия размер, или се набиват втулки в леглата на шината и се разпробиват по размера на оригиналните водачи ..

Пет Дек 20, 2013 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема