05.2004 година147 781 км, 100% реални, но доказуеми по документи само до края на 2009 година.
Закупена от СМТ България, до 2009 поддържана там (пълен комплект документи, доказващи това), после в други сервизи от мен и другият собственик.
Аз съм закупил колата през май 2012, на 120 000 км.
Двигател:Обем: 3.0, 245 конски сили.
Гориво: бензин/газ. Газовият инжекцион е последно поколение Landi Renzo Omegas OBD2, с частично впръскване на бензин.
Всички екстри за модела;1. Бежов кожен салон в много добро състояние за годините си, електрическо управление на седалките.
2. 4 ел. стъкла
3. Ел. огледала с подгряване.
4. Подгрев на предни седалки
5. Подгрев на предни чистачки.
6. Климатроник.
7. Автопилот (Круз контрол).
8. Вграден 6 CD changer в таблото с управление от волана + подръжка на външно USB за MP3, FLAC, и т.н.
9. Панорамен електрически стъклен покрив.
10. Навигация + борд комютър + DVD с карти за България и Европа
Проходимост, задвижване и сигурност:1. Предни, задни, странични (завеси) въздушни възглавници.
2. Симетрично 4х4, ASR + Variable Torque Distribution + ESP (VDC), заден диференциал с ограничено приплъзване (LSD).
3. Автоматична 5 степенна скоростна кутия.
Допълнително към колата са монтирани (споменавам цените, за да е ясно какво ще си спести бъдещият собственик ако иска да има тези неща):
1. Напречни греди за багаж - MontBlanc (150 лева)
2. Задните стъкла и 5-тата врата са затъмнени с фолио SunTek, с 80% затъмняване. (200 лева)
3. Към заводската музика е включен Grom Audio U2P - това е симулатор на външен ЦД чейнджър, в който може да се включва USB източник и поддържа всякакви музикални формати.
Поддържа до 99 папки, като във всяка папка може да има до 99 файла. Всяка папка се разпознава от заводската музика като отделен диск. USB-то е в жабката.
За повече инфо:
http://www.gromaudio-bg.com/ (260 лева)
4. Монтиран е газов инжекцион Landi Renzo Omegas OBD2 - с адаптация в реално време. Настроен е да впръсква частично по 2мс бензин при всички режими при обороти над 1500.
Целта е да се предпазят клапаните и леглата им. Бутилката е 66 литра (събира 52 ефективно), на мястото на резервната гума.
За повече инфо:
http://landi.bg/images/file/omegas%20ne ... Plus_BG%20[Compatibility%20Mode].pdf.
Газовият инжекцион е монтиран на 126 000 км, има още около година остатъчна гаранция, с него съм изминал около 21 000 км.
Върви и работи неразличимо от бензин по цялата скала на оборотомера. Разхода на газ е 10% над бензиновият. (2400 лева)
5. Допълнителен кулер за маслото на кутията, монтиран пред климатичният радиатор. (150 лева)
6. Модул за дневни светлини - пали плавно дългите светлини на 30% автоматично след стартиране на двигателят. (50 лева)
Гуми и джанти:1. Колата е със заводските 17 цолови джанти.
2. Летни гуми - почти нови Nokian ZG2 215/55/17 XL, на един сезон (около 10 000 км), купувани пролетта на 2012.
3. Зимни гуми Kumho I'Zen KW27 215/55/17 на два сезона (около 20 000 км), на снимките се вижда състоянието им - доста добро, купувани края на 2011.
4. Резервни гуми 2 броя - оригиналната + малоразмерна.
Подръжка, консумативи и важни ремонти, правени от мен:I: КОНСУМАТИВИ1. Смяна на масло на двигател с RedLine 5W30 - на 146 000 км. Тогава са сменени и въздушен и климатичен филтър.
2. Смяна на масло на скоростна кутия с оригиналното Subaru ATF HP на 142 000 км (сменени са 6 литра от възможните 9.6, защото толкова могат да се източат).
3. Сменени масла на преден и заден диференциал с Amsoil Severe Gear на 142 000 км.
4. Сменени пистов ремък (Gates), ролка и обтегач (оригинални) на 140 000 км.
5. Външно и вътрешно измиване на воден радиатор, смяна на антифриз с Motul Inugel + добавка Water Wetter, нов оригинален термостат и капачка на радиатора + повечето от маркучите в долната част на охладителната система на 140 000 км.
II: РЕМОНТИ1. Маншони на карета + 1 вътрешно каре на 147 000 км.
2. Тампони на предни носачи на 147 000 км.
3. Предни дискове (Zimermann) и накладки (Ferodo Premier) + задни накладки на 130 000км. Предните накладки обаче ще имат нужда от смяна скоро отново.
4. Сменени машнони и пръстени на предни спирачни апарати (оригинални) + спирачна течност Motul DOT 5.1 на 145 000 км.
5. Свещи + бобина на 3 цилиндър на 136 000 км.
6. Пълна ревизия и профилактика на главите, клапаните (реглаж + напасване + гумички), нови гарнитури на глави и капаци + уплътнения - ремонта е правен през месец май таиз година, в сервиза на Любо в Люлин на 136 000 км.
Причина за ремонта - системно съм карал колата с 1.5 литра антифриз по-малко, защото не бях имал японска кола до сега и не знаех, че антифриза се проверява и в радиатора, не само в разширителното казанче.
Застраховки:1. Каско в Уника до края на Март 2014.
2. Гражданска отговорност със зелена карта до Октомври 2014.
До тук с добрите неща, да минем и на забележките:1. Няколко малки забележки по боята на няколко детайла - част от тях може би ще излязат само с паста, други - не. Нищо фрапиращо, но има тук-таме човек за какво да се хване, предполагам повечето от тях ще минат по каското..
2. Както по-горе написах предните накладки въпреки, че са нови са се поизпекли и като загреят започват леко да стържат при много ниска скорост и леко натисната спирачка.
Това по никакъв начин не се отразява на безопасността и колата си спира ок.
3. Има лека вибрация при ускорение с пълна газ и обороти над 4500, както и когато колата е на място на позиция D с натисната спирачка.
С Краси (agent_dust) проверихме каретата и целият драйв-трейн - едно каре беше заминало и го сменихме, всичко друго е бетон. По мотора също всичко е 6, след дълги и подробни диагностики.
Остана още малко вибрация и според Краси това, което остана да се провери и евентуално смени ако е износено са тампони на мотора и/или кутията, както и тези на макферсоните.
Външните забележки няма да имам кога да ги оправя на 100%, защото колата я карам всеки ден.
Относно 2) и 3) - ако не съм ги оправил до момента на огледа/продажбата ше се споразумеем с купувача за някаква отстъпка от цената на базата на това колко би струвал този ремонт според някой квалифициран Субару механик.
Огледи може да се правят по всяко време, стига да се уговорим предварително. Също така и пълен преглед и диагностика в посочен от вас сервиз, пак след предварителна уговорка.
Защо я продавам? - Отдава ми се възможност и искам да мина на нещо по-ново, най-вероятно нещо напълно ново от магазина.
Цена - 16 500 лева.За контакти:
1. Лични
2. На мейла -
[email protected]3. 0885042204