Че ти ако искаш от разстояние да ти диагностицираме колата е много трудна работа. Защо те притеснява че се включва перката, все пак започва да става топло времето, и ако си в трафик според мен е нормално да се включва. След като не ти загрява повече от нормалното няма място за притеснение. В момента на включване на перките пипни маркуча дето влиза в радиатора горе - трябва да е горещ ако минава течност през него. Също провери и изходящия, по време на работа на перките и той трябва да е сравнително топъл. Но не знам колко, зависи от външния въздух и замърсеността на радиатора и много други. Ако входа и изхода на радиатора са горещи, термостата ти е добре - отваря си нормално, но въпреки това температурата се покачва и перките тръгват, възможно е и радиатора да е замърсен. Няма необходимия топлообмен , като за начало можеш да го измиеш външно, това ще подобри ситуацията. Ако решиш да го сваляш за промиване, преди това порови във форума за това как да заредиш после системата с антифриз, щото има известни трикове, които са обсъждани вече.
Вътрешния кръг на охлаждането как да намериш не знам, освен да пипаш тръбите дето са за парното, иначе всичко си е в самия двигател.
И накрая да ти кажа че, всичките неща които ти писах са предположения, и просто се опитах да ти дам някакви напътствия.
Аз където живея все още е хладно, но когато спра парното (не минава въздух през радиаторчето в купето), и по светофари и в трафик чувам как перките се включват от време на време. Но след като лятото на големите жеги всичко е ОК, не му се притеснявам.
Успех с решаването на проблема, ако изобщо има такъв