Отговори на тема
 термостат 
Автор Съобщение

Постове: 32
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Става въпрос за Легаси 2л. 92 г.
Имам подозрения, че ми се е скапъл термостата. Колата ми включва перка в това време. Мисля, че не е нормално.
Опитах се да изнамеря двата кръга на охлаждането да ги следя кога стоплят обаче нещо май не е като на предишните коли които съм карал. Някой ще даде ли акъл кои маркучи да проверявам. От къде да бръкна да ги стигна и т.н.

Пет Апр 11, 2008 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 802
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
приател какво имаш в предвит,попринцип това не е ОПЕЛ или ГОЛФ стрелката да шава на горе на доло това е СУБАРУУУУ .Попринцип колата дига темперетура стрелката стига до средата и немарда от там освен ако няма някакъв проблем

power tuning
repair and maintenance for Subaru

бъди един от нас Daniel S
powered by Dkperformance
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539
http://dkperformance.com/

Пет Апр 11, 2008 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Абсолютно! При мен не мърда, ни лете ни зиме, все си е на средата. И лятото от време на време включва перките, но при включване стрелката си е пак на место, сякаш залепва там на средата.

Съб Апр 12, 2008 12:03 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
Абсолютно! При мен не мърда, ни лете ни зиме, все си е на средата. И лятото от време на време включва перките, но при включване стрелката си е пак на место, сякаш залепва там на средата.

Ми хубаво така и така сте се ангажирали с проблема, ми отговорете. Явно разбирате ... Вместо да пишете 5 ненужни изречения.
"Да се включва от време на време лятото" до "да се включва често ранна пролет" е разлика от тук до .... (поне 20 градуса околона температура). Ако искате да помогнете помогнете... другото е безмислено.
Пак щеше да е помощ да кажете "Това е нормално да включва перка и на не толкова горещо време" ама не видях вид помощ във вашите отговори. Мерси все пак ;)

Пон Апр 14, 2008 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Че ти ако искаш от разстояние да ти диагностицираме колата е много трудна работа. Защо те притеснява че се включва перката, все пак започва да става топло времето, и ако си в трафик според мен е нормално да се включва. След като не ти загрява повече от нормалното няма място за притеснение. В момента на включване на перките пипни маркуча дето влиза в радиатора горе - трябва да е горещ ако минава течност през него. Също провери и изходящия, по време на работа на перките и той трябва да е сравнително топъл. Но не знам колко, зависи от външния въздух и замърсеността на радиатора и много други. Ако входа и изхода на радиатора са горещи, термостата ти е добре - отваря си нормално, но въпреки това температурата се покачва и перките тръгват, възможно е и радиатора да е замърсен. Няма необходимия топлообмен , като за начало можеш да го измиеш външно, това ще подобри ситуацията. Ако решиш да го сваляш за промиване, преди това порови във форума за това как да заредиш после системата с антифриз, щото има известни трикове, които са обсъждани вече.
Вътрешния кръг на охлаждането как да намериш не знам, освен да пипаш тръбите дето са за парното, иначе всичко си е в самия двигател.
И накрая да ти кажа че, всичките неща които ти писах са предположения, и просто се опитах да ти дам някакви напътствия.
Аз където живея все още е хладно, но когато спра парното (не минава въздух през радиаторчето в купето), и по светофари и в трафик чувам как перките се включват от време на време. Но след като лятото на големите жеги всичко е ОК, не му се притеснявам.
Успех с решаването на проблема, ако изобщо има такъв ;)

Пон Апр 14, 2008 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодаря много.
Така както го описваш най-вероятно нямам проблем. Просто превантивно исках да знам дали има или не. До сега не ми се е включвала перка на друга кола на 15 градуса външна температура. Или просто не съм забелязъл. :) Може би синдрома на ново придобита кола и все още очаквам да ми се появи някой проблем.

Вто Апр 15, 2008 9:48 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема