Отговори на тема стр <  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  >
 Subaru Forester 2014 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега честито ! Машината е прекрасна ! Колегите дадоха точните съвети. Не съм запознат с новия боксер турбо, но тази температура 86 - 96 градуса не е ли на водата ? Не че има кой знае какво значение, но на EJ сериите това е оптималния температурен диапазон на охладителната течност. На светофар зимата - 93, лятото до 96. При много, много голямо натоварване до 100 градуса, нагоре не е нормално. Но отново това е инфо е и за стария двигател, и за водата/антифриза ;) Температурата на маслото обичайно е 10 градуса нагоре.

Нед Дек 08, 2013 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 34
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 2013''
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
КОЛЕГА,ВЪПРОСА ТИ НАИСТИНА Е УДАЧЕН,НО ТАЗИ ТЕМПЕРАТУРА МИ ИЗЛИЗА НА ТРОЙНИЯ УРЕД НАД АУДИОТО(НЕЩО КАТО БОРДКОМП.) И СИ Е НА МАСЛОТО,ЗНАКА Е ЗА МАСЛО,А И В РЪКОВОДСТВОТО СИ ПИШЕ ИЗРИЧНО,ЧЕ Е МАСЛО! НО КАКТО КАЗВАШ,ТЯ Е БЛИЗКА С ТАЗИ НА АНТИФРИЗА,ТАКА ЧЕ НЯМАМ ПРИТЕСНЕНИЯ! ЕДИНСТВЕНО НИВОТО НА АНТИФРИЗА МАЛКО МЕ ШАШНА И ЗА СЕГА ПРИ ВСЯКО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ГАРАЖА СИ ВДИГАМ ДА ГО ПРОВЕРЯВАМ!АКО ПАК МИ ПАДНЕ НА МИН. ЩЕ ТЪРСЯ СЕРВИЗА!ВСЕ ПАК МАШИНАТА НЕ Е ПРЕГРЯВАНА ИЛИ КАРАНА НА ПРЕКЪСВАЧ НОН-СТОП,ВЪПРЕКИ ЧЕ КОЛАТА ПРЕДРАЗПОЛАГА ЗА ПО-АГРЕСИВНО КАРАНЕ!
А ОТНОСНО ЧЕРНИЯ ХТ,НЕ Е ЗЛЕ КОЛЕГАТА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ И ТОЙ ВЪВ ФОРУМА И ДА СПОДЕЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ!

;)

Пон Дек 09, 2013 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом е температура на маслото, значи работи на по-ниска температура или не му даваш достатъчно газ ;) Стана ми интересно, ще проверя допълнително по въпроса.

За антифриза е нормално, защото има допълнително обезвъздушаване първите няколко хиляди км. Но трябва скоро да спре.

Пон Дек 09, 2013 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... specs.html

И тук си тъгуват за SG-тата...

Сря Дек 18, 2013 8:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Наскоро (миналата седмица) си купих Forester 2.0i. Не обърнах внимание на какво ниво е антифриза при взимането на колата, но днес забелязах, че е почти на минимума. В упътването пише да доливам Subaru Super Coolant. От къде мога да си купя това чудо?
Също имам и притеснение защо пада нивото на антифриза?

Сря Яну 22, 2014 10:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 112
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Liben написа:
Здравейте,

Наскоро (миналата седмица) си купих Forester 2.0i. Не обърнах внимание на какво ниво е антифриза при взимането на колата, но днес забелязах, че е почти на минимума. В упътването пише да доливам Subaru Super Coolant. От къде мога да си купя това чудо?

Здравей и честито за колата.

Доколкото аз съм проверявал в сервизите в Пловдив и в София не се предлага оригинален антифриз. Поне в Пловдив предлагат алтернатива близка до оригинала - нещо на Yacco което също издържа много години.

Относно намаляването - има писано из форума, мисля че е нормално за нови автомобили да намалее в началото. Поне при мен беше така.

Поздрави.

Сря Яну 22, 2014 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сипвай малко дестлирана вода и газ :)

Сря Яну 22, 2014 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Liben написа:
Здравейте,

Здравейте,

Напълно нормално за нов автомобил. И аз в началото доста се притесних. При мен нещата се оправиха след 3-то доливане.
В момента не забелязвам спадане от доста дълго време.

Поздрави

Сря Яну 22, 2014 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите. Днес звьннах на сервиза и ми казаха че имат от субару антифриза и да мина да погледнат колата. Мисля да взема 1л за всеки случай.

Сря Яну 22, 2014 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кой сервиз? И кой антифриз?

Сря Яну 22, 2014 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Liben написа:
Благодаря за отговорите. Днес звьннах на сервиза и ми казаха че имат от субару антифриза и да мина да погледнат колата. Мисля да взема 1л за всеки случай.

На времето Субару сервизите работеха с Арал антифриз. Сега с Мотулски. И на мен ми е интресно да ли имат оригинален, което ме съмнява. Преди месец в Субару Варна не видях. :idea:

Сря Яну 22, 2014 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
PitM написа:
Кой сервиз? И кой антифриз?

София. Subaru super coolant-твърдят че имат, ама ще видя утре

Сря Яну 22, 2014 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Е то антифриза е еднакъв, само брандират. Примерно на всяко ОМВ има свестен антифриз, не караме совалки все пак....

Сря Яну 22, 2014 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Както каза Bubaru по-горе вземи си дестилирана вода от някоя аптека и си долей. Ще подобриш охлаждането с 0.5 % също :)

Чет Яну 23, 2014 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Чехите от Autoforum.cz постигнали 5.8 сек от 0 до 100, но в Intelligent Mode на CVT-то. Форито става все по-джип, а времената винаги са STI-ски :giggle: Не ми се мисли ако сложат японския 2.0 300 к.с. Интересното е, че по книжка е 7.5 и наистина постигнали по-бавно време в този спринт на спортен режим, явно той е за "писта", а не при бързане за риба ;) :

Сря Яну 29, 2014 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 34
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 2013''
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
:idea:
Колеги аз съм вече на 12000км и проблема с антифриза изчезна ,вече е сравнително константна величина!
Друго странно нещо ми се случва: За втори път тая зима ми светва лампа на маслото! При "i" на борда ми излиза надпис за ниско ниво на маслото!Спирам ,гася мотора,запалвам след минута и вс. си е ОК!Всяка сутрин преди да запаля го check-вам (маслото) и си е на МАХ на пръта!Определено не е ниско ниво!
Карам с SubaruMotul 5w30 в момента ! Някой да е имал подобен проблем?
Дали е от ниските температури,дали нещо помпата се е....ва, дали нещо вискозитета на маслото не отговаря на с-те на етикета или не знам ....???? :-~

Пет Яну 31, 2014 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може и студена спойка в датчика да излезе!

Пет Яну 31, 2014 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 45
Автомобил: Forester XT
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте фенове :)
Силно се надявам да си заобичам новата кола, която очаквам около 20-ти февруари. Моделът е с двигателят 240коня, Silver металик. Когато дойде и я покарам, ще пиша коментари.
Въпросът ми е вие с какви зимни гуми си обухте новите Форита?
Моето ще дойде с летни с размер 225/55r18. Смятам да напазаря гуми още преди колата да е дошла.
Четох известно време и сякаш въпросът е Michelin или Yokohama?

Сря Фев 05, 2014 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Честито !
Мишлен твърдо, Йокохама за зимни гуми не стават...особено в твоя случай.

Сря Фев 05, 2014 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SUBARUFORESTER XT написа:
:idea:
Колеги аз съм вече на 12000км и проблема с антифриза изчезна ,вече е сравнително константна величина!
Друго странно нещо ми се случва: За втори път тая зима ми светва лампа на маслото! При "i" на борда ми излиза надпис за ниско ниво на маслото!Спирам ,гася мотора,запалвам след минута и вс. си е ОК!Всяка сутрин преди да запаля го check-вам (маслото) и си е на МАХ на пръта!Определено не е ниско ниво!
Карам с SubaruMotul 5w30 в момента ! Някой да е имал подобен проблем?
Дали е от ниските температури,дали нещо помпата се е....ва, дали нещо вискозитета на маслото не отговаря на с-те на етикета или не знам ....???? :-~

А на тези мотори маслото се мери на загрял мотор като угасиш колата и след 3-5 минути.
Сутрин винаги е на ,че и над макс, поне моята ме шашкаше редовно като беше нова. :good:

Сря Фев 05, 2014 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  >