Отговори на тема
 Съединителят ли си отива? 
Автор Съобщение

Постове: 11
Автомобил: Субару Легаци 4
Телефон: 0899244744
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! :hello: Имам следния проблем:при качване на не-големи бурдюри,или при изкачване на голям наклон на полу-съединител,започва яко да мирише на изгоряло.Досега не ми се е случвало с друга кола подобно нещо,а не я зоря толкова.Ако е съединител за какви суми да се готвя :-? Колата е 2,5 ръчка естествено,2004г.Поздрави!

Нед Яну 26, 2014 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като цяло избягвай полу-съединителя. Щом мирише на изгоряло -значи се е запалил 100% което пък означава ,че няма да изкара още много като пробег . Предполагам ,че твоя модел е с демферен маховик като цени нека някой който го е сменявал да каже.

Поздрави

Нед Яну 26, 2014 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма по-голям враг на съединителя от полусъединетеля! :idea:
За избягването му (и не само) хората са сложили low range, който от своя страна се включва с цял съединител :)

Нед Яну 26, 2014 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subi_1 написа:
Здравейте колеги! :hello: Имам следния проблем:при качване на не-големи бурдюри,или при изкачване на голям наклон на полу-съединител,започва яко да мирише на изгоряло.Досега не ми се е случвало с друга кола подобно нещо,а не я зоря толкова.Ако е съединител за какви суми да се готвя :-? Колата е 2,5 ръчка естествено,2004г.Поздрави!

Има една вероятност да не си заминава съединителя, а просто да е натегната повече горната помпа и да приплъзва, ама не си споменал при какво положение на педала е този полу-съединител при теб .. :)
Ако е още горе докато барнеш педала, може и да се разминеш само с уплах, :) но ако е към средата и надолу, едни 350 лв. минимум ще ти трябват за нов съединител и то без изключващия лагер ..
И както са ти казали колегите, няма по голям враг на съединителя, от полу-съединителя, особено пък по баири, за това ще трябва да промениш и стилът на каране и потегляне .. ;)

Пон Яну 27, 2014 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и благодаря за отговорите! :hello: По-скоро проблема е при качване на дори неголеми бордюри,веднага почва да мирише на изгоряло,когато се тормози замирисва веднага.А за полусъединителя,ползвам го само при смяна на скоростите ;) ,все пак съм 15 години шофьор,би трябвало да съм се научил :)Иначе по-скоро от леко натиснат съединител почва да го прави,на градско и извън градско-никакъв проблем и си сменя леко скоростите,но види ли бурдюр и се вмирисваме :(

Пон Яну 27, 2014 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subi_1 написа:
Иначе по-скоро от леко натиснат съединител почва да го прави,
Иди да ти регулират свободния ход на педала, щом още при леко натискане го прави, значи ти е пренатегнат ..
Трябва да има 10- 20 мм. свободен ход и чак тогава да започва да задейства съединителя ..

Пон Яну 27, 2014 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: subaru legacy
Телефон: 0888834080
Нов фен
Отговори с цитат
Наскоро сменях съединител и ми струваше 400 лева.Но моето субару е 95 година.

Чет Яну 30, 2014 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ако ще сменяш съединител все пак има още един вариант. ако демфера ти е заминал можеш да сложиш твърд маховик (100-150лв.) от някоя морга и така падаш от съединител 600лв и нагоре на 300 лв. ориентировачно. дори и да смениш дисковете не е гаранция , че миризмата ще изчезне (може пак да попаднеш на куци дискове и да миришат). при мен когато я тормозя е по същия начин а съединителя е нов(15000км). :)

Пет Яну 31, 2014 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
:hello: Привет колеги и благодаря за помоща Ви!За сега мисля да не го пипам съединителя,ако почне да прави по-големи проблеми,няма да имам избор.Като се постопли малко времето ще ида при Митака да се посъветвам и с него какво да правя.Дано изкара повечко,че мноо ремонти ще ми се съберат.Поздрави! :)

Пет Яну 31, 2014 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема