Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем със сутрешното палене 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Impreza WRX 99"
Телефон: 359884210329
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Тоя МАП колко пари е? Що не си го смениш. Аз лично не съм фен на тия "инженерни" решения. :-?

Вто Фев 04, 2014 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
ihristov написа:
Тоя МАП колко пари е? Що не си го смениш. Аз лично не съм фен на тия "инженерни" решения. :-?

и аз мразя такива "МОДИФИКАЦИИ"но проблема го имат почти всички коли след 97г.японците за да влязат в европейските стандарти за екология намалят количеството гориво в сместа софтуерно и се получава проблема!датчика не позволява повече гориво!вариантите са два или си оставяте колата така или се прави това "решение"на проблема!лично аз ще пробвам защото пък стартери и акумулатори пак не е оправдано!и ядове #-o засега това е от мен! :beer:

Вто Фев 04, 2014 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пиши като пробваш :good:

Сря Фев 05, 2014 12:09 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Kalin_80 написа:
Пиши като пробваш :good:

независимо от всичко реглаж на клапани е задължително бенз. помпа също датчици и сензори ,двигателя е супер иска само малко повече грижи!

Сря Фев 05, 2014 12:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Автомобил: Subaru Impreza XV 2011 AT
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Този номер със съпротивлението съм го пробвал преди, само че на температурния датчик на охладителната течност. Не помня каква стойност бях сложил. Наистина пали без да се замисля при минусови температури. Оставих го да поработи, държеше много големи обороти мисля, че бяха около 3500 и след 2-3 минути спря изведнъж все едно съм врътнал ключа (явно се включи някаква защита). След като махнах съпротивлението всичко си беше както преди.Имайте впредвид, че в този случай при диагностика ще ви отчете грешка на температурния датчик (както беше при мен, затова и спрях с експериментите). Между другото този бутон, който са дали руснаците не е ли по добре да е такъв, който да дава контакт само като е натиснат и при освобождаване на прекъсва веригата. Поне на моята са нужни 4-5 секунди само да запали и да си влезне в нормалните обороти, след това съпротивлението не е нужно. Така може да се постави отляво на волана, да се натиска, а с дясната ръка да се пали и след като запали се освобождава ключа отляво. То ще стане малко като москвич, ама какво да се прави. ROFL

Сря Фев 05, 2014 9:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
angel_che написа:
Този номер със съпротивлението съм го пробвал преди, само че на температурния датчик на охладителната течност. Не помня каква стойност бях сложил. Наистина пали без да се замисля при минусови температури. Оставих го да поработи, държеше много големи обороти мисля, че бяха около 3500 и след 2-3 минути спря изведнъж все едно съм врътнал ключа (явно се включи някаква защита). След като махнах съпротивлението всичко си беше както преди.Имайте впредвид, че в този случай при диагностика ще ви отчете грешка на температурния датчик (както беше при мен, затова и спрях с експериментите). Между другото този бутон, който са дали руснаците не е ли по добре да е такъв, който да дава контакт само като е натиснат и при освобождаване на прекъсва веригата. Поне на моята са нужни 4-5 секунди само да запали и да си влезне в нормалните обороти, след това съпротивлението не е нужно. Така може да се постави отляво на волана, да се натиска, а с дясната ръка да се пали и след като запали се освобождава ключа отляво. То ще стане малко като москвич, ама какво да се прави. ROFL

пробвах става! :) запали от първия път сутринта в 5ч.минус 10гр.държах ключа 5сек. и после го пуснах вдигна 2000об и после паднаха на 1500 нормално.после върнах всичко на мястото му :) не ми се прави нищо от сорта "побългаряване"японците са го измислили!просто разбрах защо не пали! колата си върви без забележки нищо по вече няма да пипам! :) поне за сега!

Пет Фев 07, 2014 1:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имах и аз подобен проблем преди. Виждам, че си се справил по същия начин, колега. :)

Сря Фев 12, 2014 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2