Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Отказ на спирачки на стръмен, хлъзгав баир.
| Автор |
Съобщение |
|
zk.
|
|
АБС-ът извън пътя е опасен. Всеки път бушонът се вади, докато не намеря време да си вържа копче, което не само да го изключва, но и да го включва без гасене на двигателя.
|
|
|
|
| Вто Фев 04, 2014 9:11 pm |
|
|
|
Joro - Sofia
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 8:15 pm Постове: 298 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
|

bobi, с удоволствие ще го направим, нямам нищо против, но по-натам, защото известно време няма да съм в София, а и грипа ме е тръшнал.  Ще се чуеме допълнително. Обаче, по отношение на това, че имам проблем в спирачната уредба, не съм съгласен. Предните и задните дискове са нови, накладките са нови и качествени, системата е обезвъздушена, зимните ми гуми са с много добър офроуд грайфер и, изобщо, когато нямам екстремни ситуации, спирането не е проблем. А, както виждаш, и zk. се присъедини към тези, които смятат, че АБС-ът е вреден при офроуд. Както виждам, и той е фен на копчето за ръчно управление на системата. Колеги, мисля си, че няма да е лошо повече от вас да споделят тук, дали АБС-а ви е правил мизерии при подобни ситуации, като описаните по-горе както от мен, така и от другите отзовали се по темата колеги. Повече статистика, мисля, че само ще ни е от полза. Не е лошо да се уточнява и модела на Субару-то. Сигурно че ще е интересно за всички. Ако искате да пуснем нова тема - ""За" и "Против" АБС-а при офроуд." Или нещо такова. 
_________________ Subaru Outback 2.5 - 2000, MT Subaru е автомобил за ценители! 1. Ако съдбата ти обърне гръб, просто я изчакай да се наведе! 2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!
|
|
|
|
| Вто Фев 04, 2014 11:27 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Сря Фев 05, 2014 8:45 am |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
|
Колко канален е ABS-a при Субару?
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 1:41 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
4 канален си е. И още нещо за проверка - разстоянието от сензора до гривната Прикачени файлове:
tone wheel.png [ 41.57 KiB | Прегледано 460 пъти ]
|
|
7
|
|
| Сря Фев 05, 2014 2:06 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
BAlexandrov написа: 4 канален си е. И още нещо за проверка - разстоянието от сензора до гривната Прикачени файлове: tone wheel.png При мен може и да е от разстоянието, понеже само при преминаване през неравност ми се е случвало да изтърве. Винаги съм си го мислел, но сега вече знам и колко точно трябва да е. Благодаря BAlexandrov, при първа възможност ще го премеря и ще пиша.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Фев 05, 2014 6:41 pm |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
Mladen99 написа: При мен може и да е от разстоянието, понеже само при преминаване през неравност ми се е случвало да изтърве. Винаги съм си го мислел, но сега вече знам и колко точно трябва да е. Благодаря BAlexandrov, при първа възможност ще го премеря и ще пиша. Какво визираш под "да изтърве"?
|
|
|
|
| Чет Фев 06, 2014 9:16 pm |
|
|
|
Radomit
Регистриран на: Пон Юни 12, 2006 9:44 am Постове: 220 Местоположение: Sofia Рейтинг: 78 
|
demoman написа: Mladen99 написа: При мен може и да е от разстоянието, понеже само при преминаване през неравност ми се е случвало да изтърве. Винаги съм си го мислел, но сега вече знам и колко точно трябва да е. Благодаря BAlexandrov, при първа възможност ще го премеря и ще пиша. Какво визираш под "да изтърве"? е .. това е друга особеност на "простите" ABS-и .. като остане гумата "във въздуха" .. без контакт с пътя .. естествено .. че веднага спира/блокира .. и системата "изпуска" .. предполагам това има предвид колегата .. факт е .. че Суби яко изостават по отношение на електрониката .. и в двигателният мениджмънт .. и при другите електронни асистенти .. "ковачницата" на които е мото-спорта
_________________ Subaru Forester 2.5XT '05 Subaru Forester 2.0 '06 - продаден Subaru Outback 2.5 '09 Honda CBF 1000 '06 - продава се Triumph Tiger 800 XCX '19
|
|
|
|
| Пет Фев 07, 2014 9:33 am |
|
|
|