Отговори на тема
 Измъкнат кабел изпод тапицерията. Моля за съвет и помощ! 
Автор Съобщение

Постове: 26
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Дано да попадна на някой електричар от вас.
Преди няколко дни оставих колата на автомивка за основно почистване и пране, в това число и на пода. Почиствнето - добре, ама след като взех колата ми направи впечатление, че зад предната дясна седалка стърчи един захранващ кабел:

Изображение

Изображение

Изображение

След много дупене и разглеждане под седалката видях, че кабела излиза изпод тапицерията на пода в близост до основата на дясната колонка между вратите. Никъде не забелязвам куплунг, към който да го свържа и не знам за какво служи. От долната страна на седалката има други два кабела, които са закачени към нея и приличат на мрежови кабели за компютър, а този по всичко изглежда на някакъв захранващ кабел. Всички останали електрически и осветителни джаджи в купето работят, като изключим подсветката на таблото. Фоновото осветление на таблото не работи, когато са включени фаровете, а съм сигурен, че преди това си работеше.

Моля, дайте ми някакъв съвет или информация що за кабел е това! Може ли да е захранването на осветлението на таблото или е за подгрева на дясната седалка? Да свалям ли седалката и къде да търся куплунга, в който да вкарам кабела? Има ли някакъв ключ, който да изключва и включва осветлението на таблото? От скоро имам колата и не всичко съм й разучил, а и не смея да пипам без да питам.
Благодаря!

Вто Май 27, 2014 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Осветлението на таблото ти се регулиране от потенцйометар в едната посока го усилва в другата го намаля и в крайно положение просто ти е изключена подсветката.На автомивката просто са врътнали потенцийометара докато са чистили прахта,врътни го в обратна посока и ще си дойде осветлението.За стърчащия кабел погледни под другата седалка да се ориентираш имаш ли такъв кабел и къде е включен.

Вто Май 27, 2014 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Подгрев на седалката? :-?

Вто Май 27, 2014 8:13 pm
Върнете се в началото