| Автор |
Съобщение |
|
vladev
Автомобил: Legacy H6 '05
Рейтинг: 0
|
Автомобилната компания Subaru ще изтегли над 660 хиляди свои автомобила в САЩ заради опасност от корозия и спукване на спирачните маркучи. Компанията е открила, че спирачните маркучи в няколко нейни модели са застрашени заради практиката в някои щати пътищата през зимата да бъдат третирани със сол, предаде CNN, цитирана от "Фокус". Проблемът засяга моделите Outback и Legacy (2005-2009), Impreza (2008-2011), WRX и STI (2008-2014), както и Forester (2009-2013). Subaru обяви, че е открила проблема сама. Компанията обясни, че спирачните маркучи може да се спукат при използването им в продължение на седем или повече зимни сезона. Спукването на маркучите може да доведе до изтичане на спирачната течност, което пък се отразява на способността на шофьора да прецени доколко да натисне педала на спирачките, за да получи желаното намаляване на скоростта. Източник: http://auto.dir.bg/news.php?id=16986499Не знам сега да се притеснявам ли или не? 
|
|
|
|
| Пет Юли 04, 2014 2:04 pm |
|
|
|
deadman
|
То си е за притеснение ако не се поглеждат изобщо. За зимна подготовка (или май след зимна) просто още една точка повече в списъка. 
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Пет Юли 04, 2014 2:08 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Нашите са превели доста откъслечно. Намерих тук една с по-подробно инфо http://www.autoblog.com/2014/07/03/suba ... corrosion/Общо имало 24 случая на ръждясали маркучи /задни става въпрос/ и само един случай на перфориран маркуч от това в Швейцария. Привикват ги и и ги мажат с вакса против корозия. Може би не е лошо да се направи наистина 
|
|
|
|
| Пет Юли 04, 2014 2:21 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Стиснати тези японци. Не са слагали медни или иноксови тръбички и сега гледай какво става.
|
|
|
|
| Пет Юли 04, 2014 2:31 pm |
|
|
|
deadman
|
|
В PDF-а има и снимки и схеми.
|
|
|
|
| Пет Юли 04, 2014 2:43 pm |
|
|
|
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
|
Интересно ми е колко ли Субита има в САЩ? 
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 5:21 am |
|
|
|
Хектор
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
|
|
| Нед Юли 06, 2014 11:17 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 11:21 am |
|
|
|
Хектор
|
|
В статията, която прикачих става въпрос за 1.2 милиона автомобила и над 300 000 в Европа. Може и да е журналистическа измислица, но сметнах, че трябва да уведомя във форума.
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 11:23 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
добре че сменихме спирачните апарати и маркучите 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 6:27 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Хектор написа: В статията, която прикачих става въпрос за 1.2 милиона автомобила и над 300 000 в Европа. Може и да е журналистическа измислица, но сметнах, че трябва да уведомя във форума. Разбира се колега, просто станаха 2 теми за едно и също нещо. Поздрави. 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
7
|
|
| Нед Юли 06, 2014 8:21 pm |
|
|
|
srg
|
|
Интересно ми стана колко ли колеги са ги сменили щото са видели/преценили, че има нужда и са предпочели да не рискуват и каква е ориентировъчната цена при смяна на проблемните части от спирачната система ...
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 9:02 pm |
|
|
|
robakov
Автомобил: Форестър'03
|
Колега като звънеш, моля те сподели какво са ти казали.
|
|
|
|
| Пон Юли 07, 2014 1:55 pm |
|
|
|
Хектор
|
|
От "Субару Моторс" ми обясниха, че за момента нямат официална информация от Япония за такава сервизна акция, но ако, евентуално, има такава акция, ще се свържат с всеки, който трябва да отиде за подмяна на въпросните "спирачни маркучи и пр." /така се изразиха/.
|
|
|
|
| Вто Юли 08, 2014 2:23 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Колеги, в PDF-а по-горе се вижда къде са евентуалните проблеми. При следващо обслужване просто си погледнете местата и ако има и малки наченки на корозия, просто си купете нещо като на снимката и си нацапайте. Цената беше към 8 лв, но ако му е скъпо на някого може да се комбинират колеги и да си купят за 4-5 коли примерно.
|
|
|
|
| Вто Юли 08, 2014 2:49 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
моята кола попада точно в тия от recall-a вчера си направих сам инспекцията, и не видях нищо тревожно.
Не е лошо ако автомобилът Ви е докаран от Швейцария, Германия или Северна Италия да се "проверите". Ако е купуван нов от БГ, или идва от не-много зимен район най вероятно няма никакъв проблем. Тук снега е много малко, а и 50% ръсим пясък а не химия.
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 11:08 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
Сигурен съм, че нищо им няма на колите Честно казано не очаквах от Субару такива неща... чист маркетинг. ( Но народа това иска - шоу  ) "Работим за все по голямата задоволеност на нашите клиенти" ..."Ние се грижим за сигурността на вашетп семейство" "С цел по доброто обслужване ще ви смажем с масло маркучите". А защо не викнат сервизна акция за определени модели с прегряващи двигатели... примерно. Защо не сменят пластмасовите радиатори... и да оправят истинските грешки които са допуснали. Доколкото знам някои колите от около 98-2000 година са били с проблемни гарнитури. (Не помня точните години не ме съдете за неточностите) Значи да дойда до сервиза да ме видите , да ми запишете данните да ми правите рекламки после, и да си оправите маркетинговата стратегия .... за да ми смажете маркучите, щото било опасно.... аплодисменти ,..гениално направо, ама то всички вече го направиха и не кълва. Но пък основния пазар е Америка, а там сигурно мислят по друг начин.
|
|
|
|
| Пет Юли 11, 2014 10:20 pm |
|
|
|