Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Subaru отзовава 1.2 млн. коли 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Автомобилната компания Subaru ще изтегли над 660 хиляди свои автомобила в САЩ заради опасност от корозия и спукване на спирачните маркучи.
Компанията е открила, че спирачните маркучи в няколко нейни модели са застрашени заради практиката в някои щати пътищата през зимата да бъдат третирани със сол, предаде CNN, цитирана от "Фокус".

Проблемът засяга моделите Outback и Legacy (2005-2009), Impreza (2008-2011), WRX и STI (2008-2014), както и Forester (2009-2013).

Subaru обяви, че е открила проблема сама. Компанията обясни, че спирачните маркучи може да се спукат при използването им в продължение на седем или повече зимни сезона.

Спукването на маркучите може да доведе до изтичане на спирачната течност, което пък се отразява на способността на шофьора да прецени доколко да натисне педала на спирачките, за да получи желаното намаляване на скоростта.

Източник: http://auto.dir.bg/news.php?id=16986499

Не знам сега да се притеснявам ли или не? :)

Пет Юли 04, 2014 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То си е за притеснение ако не се поглеждат изобщо. За зимна подготовка (или май след зимна) просто още една точка повече в списъка. :beer: :hello:

Пет Юли 04, 2014 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нашите са превели доста откъслечно. Намерих тук една с по-подробно инфо http://www.autoblog.com/2014/07/03/suba ... corrosion/
Общо имало 24 случая на ръждясали маркучи /задни става въпрос/ и само един случай на перфориран маркуч от това в Швейцария.
Привикват ги и и ги мажат с вакса против корозия. Може би не е лошо да се направи наистина :idea:

Пет Юли 04, 2014 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стиснати тези японци. Не са слагали медни или иноксови тръбички и сега гледай какво става.

Пет Юли 04, 2014 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В PDF-а има и снимки и схеми.

Прикачени файлове:
RCDNN-14V311-3369P.pdf [827.72 KiB]
112 пъти

Пет Юли 04, 2014 2:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Интересно ми е колко ли Субита има в САЩ? :-~

Нед Юли 06, 2014 5:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Subaru Forester Boxer Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Привет ! Попаднах на тази статия - http://fakti.bg/avto/105119-subaru-otzovava-12-mln-koli . В понеделник ще се обадя в "Субару Моторс", но ако някой има повече информация, нека да я сподели.

Нед Юли 06, 2014 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=17060

Нед Юли 06, 2014 11:21 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В статията, която прикачих става въпрос за 1.2 милиона автомобила и над 300 000 в Европа. Може и да е журналистическа измислица, но сметнах, че трябва да уведомя във форума.

Нед Юли 06, 2014 11:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
добре че сменихме спирачните апарати и маркучите :D

Нед Юли 06, 2014 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хектор написа:
В статията, която прикачих става въпрос за 1.2 милиона автомобила и над 300 000 в Европа. Може и да е журналистическа измислица, но сметнах, че трябва да уведомя във форума.

Разбира се колега, просто станаха 2 теми за едно и също нещо.
Поздрави. :good:

Нед Юли 06, 2014 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Интересно ми стана колко ли колеги са ги сменили щото са видели/преценили, че има нужда и са предпочели да не рискуват и каква е ориентировъчната цена при смяна на проблемните части от спирачната система ...

Нед Юли 06, 2014 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: Форестър'03
Нов фен
Отговори с цитат
Хектор написа:
Привет ! Попаднах на тази статия - http://fakti.bg/avto/105119-subaru-otzovava-12-mln-koli . В понеделник ще се обадя в "Субару Моторс", но ако някой има повече информация, нека да я сподели.

Колега като звънеш, моля те сподели какво са ти казали.

Пон Юли 07, 2014 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От "Субару Моторс" ми обясниха, че за момента нямат официална информация от Япония за такава сервизна акция, но ако, евентуално, има такава акция, ще се свържат с всеки, който трябва да отиде за подмяна на въпросните "спирачни маркучи и пр." /така се изразиха/.

Вто Юли 08, 2014 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги, в PDF-а по-горе се вижда къде са евентуалните проблеми. При следващо обслужване просто си погледнете местата и ако има и малки наченки на корозия, просто си купете нещо като на снимката и си нацапайте. Цената беше към 8 лв, но ако му е скъпо на някого може да се комбинират колеги и да си купят за 4-5 коли примерно.

Вто Юли 08, 2014 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моята кола попада точно в тия от recall-a
вчера си направих сам инспекцията, и не видях нищо тревожно.

Не е лошо ако автомобилът Ви е докаран от Швейцария, Германия или Северна Италия да се "проверите".
Ако е купуван нов от БГ, или идва от не-много зимен район най вероятно няма никакъв проблем. Тук снега е много малко, а и 50% ръсим пясък а не химия.

Чет Юли 10, 2014 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Отговори с цитат
Сигурен съм, че нищо им няма на колите ROFL

Честно казано не очаквах от Субару такива неща... чист маркетинг. ( Но народа това иска - шоу :) )
"Работим за все по голямата задоволеност на нашите клиенти" ..."Ние се грижим за сигурността на вашетп семейство"
"С цел по доброто обслужване ще ви смажем с масло маркучите".

А защо не викнат сервизна акция за определени модели с прегряващи двигатели... примерно. Защо не сменят пластмасовите радиатори... и да оправят истинските грешки които са допуснали. Доколкото знам някои колите от около 98-2000 година са били с проблемни гарнитури. (Не помня точните години не ме съдете за неточностите)

Значи да дойда до сервиза да ме видите , да ми запишете данните да ми правите рекламки после, и да си оправите маркетинговата стратегия .... за да ми смажете маркучите, щото било опасно.... аплодисменти ,..гениално направо, ама то всички вече го направиха и не кълва.
Но пък основния пазар е Америка, а там сигурно мислят по друг начин.

Пет Юли 11, 2014 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема