Отговори на тема
 субару от САЩ 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги! Нов съм във форума. Интересува ме има ли разлика между субаро форестър след 2012 бензинов двигател 2.5 бензин произведен за Европа и тези произведени за САЩ и ако има каква е? Ако се внесе такава от САЩ може ли без проблем да се обслужва в България? Има ли разлика във възлите, детайлите и софтуера?

Пет Авг 08, 2014 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет! Има разлика разбира се и то не една и две. Няма никакви проблеми колата да се обслужва в България. Само майсторите да си набавят цолови ключове, а ти да си следиш скоростта и пробега в мили . :)

Пет Авг 08, 2014 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Привет! Има разлика разбира се и то не една и две. Няма никакви проблеми колата да се обслужва в България. Само майсторите да си набавят цолови ключове, а ти да си следиш скоростта и пробега в мили . :)

Благодаря за информацията! За следенето на километрите няма проблем, а разлика в софтуера има ли? И дали частите са взаимозаменяеми?

Съб Авг 09, 2014 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,
моята е американка, по-скоро канадка, само дето е 2011, но мисля че модела е същия, за който ти питаш. До момента (6 месеца) не съм открил нещо различно, но пък и не се е налагало да правя нещо :) . Единственото, с което не успявам да се преборя до момента е радиото, работи само на нечетни честоти, не знам дали ако се закачи на оригиналната диагностика ще успея да я програмирам, но все не остава време :pardon: . Иначе като софт, мисля че е същото, като я взех, ходих при Митака и там момчетата я закачиха на компа и прочетоха без проблем.

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Нед Авг 10, 2014 8:06 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
katlak написа:
Здравей колега,
моята е американка, по-скоро канадка, само дето е 2011, но мисля че модела е същия, за който ти питаш. До момента (6 месеца) не съм открил нещо различно, но пък и не се е налагало да правя нещо :) . Единственото, с което не успявам да се преборя до момента е радиото, работи само на нечетни честоти, не знам дали ако се закачи на оригиналната диагностика ще успея да я програмирам, но все не остава време :pardon: . Иначе като софт, мисля че е същото, като я взех, ходих при Митака и там момчетата я закачиха на компа и прочетоха без проблем.

Този проблем с радиото май го имат всички внесени от щатите. Един приятел има БМВ Х5 и хваща само две станции. Вероятно не е проблем да се оправи. А какви киловати е Вашето?

Вто Авг 12, 2014 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
markov67 написа:
Вероятно не е проблем да се оправи

Проблем е колега...за съжаление.Аз поне не знам някой до сега да се е справил с този проблем.Има марки коли при които е възможно да стане,но за съжаление субару не е сред тях(както и повечето японки между другото).Също така имай предвит,че захващането на амортисьорите при американките не е същото както при европейските модели,също има и някакво разминаване при някои от едрогабаритните части-минимално,но достатъчно за да не пасне.Така че проучи добре нещата преди да предприемеш съответните стъпки.Успех :good: .

Вто Авг 12, 2014 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
markov67 написа:
Този проблем с радиото май го имат всички внесени от щатите. Един приятел има БМВ Х5 и хваща само две станции. Вероятно не е проблем да се оправи. А какви киловати е Вашето?

Моя е 126 kW. За това, което казва колегата по-горе - не мога да кажа, не съм сравнявал. Моя е японска сглобка, предполагам за Европа също се сглобяват там и бих се изненадал ако са направили две поточни линии за едрогабаритните части, може и да греша де :pardon:

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Вто Авг 12, 2014 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също съм с американско производство Легаси и досега по окачването (и не само) винаги се намира аналог на европейски автомобил. Намирането на части не е никакъв проблем.

Вто Авг 12, 2014 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема