Здравейте колеги, искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен като моя проблем?
Та значи преди около две седмици реших просто ей така за профилактика да си сменя антифриза на колата, който не бе сменян никога до сега.Източихме цялата стара течност, направихме две промивки и наляхме антифриз GL12. Карах си колата в града около седмица и всичко изглеждаше ок, единственото, което забелязах е, че преди като реша да си паркирам колата в гаража изчаквах перката да спре да се върти и да охлади,отнемаше макс. 1-2 мин, сега е 5-10мин.
Но проблема ми дойде когато тръгнах към морето, до скорост 120км/ч стрелката на температурата си седи както и преди смяната на антифриза малко преди средата, НО ако ускоря до 140-160+км/ч. стрелката отива бързо (за около 1мин.) до най-горната чертичка малко преди червената зона и седи там, когато намаля скоростта отново на 120 всичко си идва на място отново доста бързо. Ходих в два сервиза, казаха ми,че водна помпа,датчик за температура и термостат са ок и нямало какво да направят.
На мен не ми се струва никак нормално това и ме е страх в момента да си карам колата
Ако някой има идея каква може да е причината нека сподели моля Ви.
Благодаря предварително. Всичко хубаво Ви желая и безброй безаварийни километри.