Отговори на тема
 охлаждане на двигателя ? смяна на антифриз 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен като моя проблем?
Та значи преди около две седмици реших просто ей така за профилактика да си сменя антифриза на колата, който не бе сменян никога до сега.Източихме цялата стара течност, направихме две промивки и наляхме антифриз GL12. Карах си колата в града около седмица и всичко изглеждаше ок, единственото, което забелязах е, че преди като реша да си паркирам колата в гаража изчаквах перката да спре да се върти и да охлади,отнемаше макс. 1-2 мин, сега е 5-10мин.
Но проблема ми дойде когато тръгнах към морето, до скорост 120км/ч стрелката на температурата си седи както и преди смяната на антифриза малко преди средата, НО ако ускоря до 140-160+км/ч. стрелката отива бързо (за около 1мин.) до най-горната чертичка малко преди червената зона и седи там, когато намаля скоростта отново на 120 всичко си идва на място отново доста бързо. Ходих в два сервиза, казаха ми,че водна помпа,датчик за температура и термостат са ок и нямало какво да направят. :-~ :facepalm: :lipseal:

На мен не ми се струва никак нормално това и ме е страх в момента да си карам колата :(

Ако някой има идея каква може да е причината нека сподели моля Ви.
Благодаря предварително. Всичко хубаво Ви желая и безброй безаварийни километри.

Чет Авг 14, 2014 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Обезвъздушихте ли добре системата колега?(само предполагам в момента).Погледнете я в някой читав сервиз.

Чет Авг 14, 2014 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами уж да :-? ако не установя скоро какво му е на Субаруто мисля да отскоча до някой от читавите сервизи в София :-?

Чет Авг 14, 2014 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами като за начало можеш да смениш термостата,и така по веригата капачката на радиатора също трябва да се сменя от време на време.При мен бяха същите симптоми и се оказа запушен радиатор и аз бях пробвал с промивка ама само си изгубих времето,като смених радиатора всичко се оправи.
Между другото има още поне две теми за колеги изпаднали в такава ситуация.Виж отдолу в подобни теми.
Успех започвай да действаш за да не свариш мотора.
Огледай и радиатора отвън да не е кален нещо или много замърсен.

Чет Авг 14, 2014 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж на добре загряла кола дали маркучът, който излиза от радиатора отгоре и отива наляво към двигателя е мек или твърд. Ако е мек, значи няма налягане и вероятно капачката е запушена. На мен ми я промиха и сега маркучът е твърдичък. Само не отваряй капачката, ако не е изстинала колата да не стане беля!

Пет Авг 15, 2014 9:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, след дълъг оглед и омуване, открихме лек теч на радиатора, буквално сълзеше, но явно е напълно достатъчно да няма налягане в системата. Както каза по-горе колегата маркуча излизащ от радиатора бе мек, но не бе от капачка или разни други проблеми. В момента си чакам радиатора, монтирам и ще видим как е.
Благодаря на всички отзовали се колеги. :bow:

Всичко хубаво Ви желая :hello:

Пет Авг 22, 2014 6:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
yoo7 написа:
Здравейте, след дълъг оглед и омуване, открихме лек теч на радиатора, буквално сълзеше, но явно е напълно достатъчно да няма налягане в системата. Както каза по-горе колегата маркуча излизащ от радиатора бе мек, но не бе от капачка или разни други проблеми. В момента си чакам радиатора, монтирам и ще видим как е.
Благодаря на всички отзовали се колеги. :bow:

Всичко хубаво Ви желая :hello:

Чесно малко този дребен теч не ми се вързва с недостатъчното ти охлаждане, освен ако като сте правили промивката, разни наслоявания и отлагания да са запушили частично радиатора, а теча да се е получил в последствие...

Вто Авг 26, 2014 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами не знам, но в момента няма проблеми, изпробванна е в боя и не загрява въобще над допустимото, и перките ми не въртят вече по 10 мин. на място, а отново около 1 мин преди да спрат. :good: =D>
Благодаря на всички отзовали се :) Всичко хубаво Ви желая :)

Сря Авг 27, 2014 8:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема