Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  >
 съвет за смяна на радиатор на H6 
Автор Съобщение

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
не знам дали тук не прочетох, че има хора, които правели отвори на кората отдолу, за по-добра вентилация.
Идеятя за смяна на радатор е следната - ако в случая, описан със Серес, колата прегравява само при нещо подобно, струва ли си, да се сменя този радиатор, просто, за да може да опънеш баира със 180? Като това ще е 2 пъти в годината?

Иначе това, за новата кола без газ, която също е духнала гарнитурите е притиснително, но предполагам всичко си е до кокретен случай:)

Пет Авг 08, 2014 9:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не говорим за 180 км/ч, а за поддържане на 130-140 км/ч по магистрала - нещо нормално за всеки съвременен автомобил.

И да - има такива дълги и стръмни баири и то доста като тръгнеш да пътуваш из Европата лятото. И като пред теб има още 1000++ км, които те чакат за деня е важно дали ще се влачиш със 100 км/ч заради инженерни недомислици или ще си караш максимално бързо по допустимите ограничения. И да - мен ме влудява (и това беше една причините да я разкарам) да имам кола 245 коня и да я карам като малолитражка заради това, че японците са решили са смятат всичко с нулев толеранс и да пестят от какво ли не в охладителната система на тази кола.

Най-вероятно на ръчни скорости този проблем го няма, ама като са закачали тези архаични, неефективни и тормозещи двигателят автомати да са мислили за адекватно и подобаващо охлаждане на мотора братята японци:)

Пет Авг 08, 2014 9:44 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
на мен Еванса днес ми дойде, като имам време ще правят тестове преди/след, но едва ли ще са много показателни, то с това изкалтено и студено лято:)

Пет Авг 08, 2014 10:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
На мен този Евънс малко като Шменти-Капели ми звучи, но това е лично мнение и не претендирам да съм прав.

Още повече прилагането му към охладителна система, която е смятана и проектирана (както вече разбрахме при това с почти нулев толеранс) да работи със смес вода/антифриз под дадено налягане.

Пет Авг 08, 2014 10:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какво ще е предимството да караш с Еванс? Да не вдига налягане системата, да не духнеш гарнитури, а да си цепиш 130 градуса на стрелката. Тук психологическия момент ще е много силен. Да видиш стрелката в червеното и да си цепиш със 180 и да си свиркаш :)

Пет Авг 08, 2014 10:59 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
А колеги това че стрелката тръгва нагоре и аз съм го забелявал но реално е интересно кога тръгва и на колко градуса го прави. ( леко се покачва като доближи 100 градуса.)
но да кажа реални наблюдения( карам с торка и го пускам доста редовно)
Последно тествах следното след като видях как ми качи до 104-5 градуса - поради рязкото спиране заради ремонтите на Тракия )

Аз съм като колегата Еди с ръчна кутия. и карам газ /бензин 80/20
След това си измих радиатора смених Маслото и наблюдавах следното при прибиране на тракия с доста прилична скорост ( момата караше със 180 на круиза и натискаше още. По по-големите нанагорнища , със температура 33-34 градуса започна да качва до към 95-96-97 градуса и 4 човека в колата с някакъв багаж като това беше на газ.

На същото пътуване когато скороста беше около 160 беше около 94-95 градуса. като след като падна околнат атемпература падна до към 92 градуса.

Аз съм с правени гарнитури на главите , сменени маркучи на радиатора също и нямам добавка за подобряване на охлажндаето.

ПС: някъде гледах по западен форум че има някой не махат кората ами правят нарези отдолу.

Пет Авг 08, 2014 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
petko 69 написа:
При Импреза сти 98 за по добро отвеждане на топлия въздух от двг отсека на предния капак има монтирани отвори,ако това ще подобри охлаждането при Н6 ще го направя.Моля колеги споделете мнение ,може ли това да подобри охлаждането. :idea:

според мен освен да се получи въздушна възглавница и да се духат гарнитури с по добър темп,друго неможе да помогне :D :giggle:

Пет Авг 08, 2014 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
1040 написа:
Какво ще е предимството да караш с Еванс? Да не вдига налягане системата, да не духнеш гарнитури, а да си цепиш 130 градуса на стрелката. Тук психологическия момент ще е много силен. Да видиш стрелката в червеното и да си цепиш със 180 и да си свиркаш :)

не се бях замислял за това със стрелката:) Вярно ще е доста стряскащо. Иначе в темата за Еванс, при направените тестове, отзивите са добри:) Ще го обмисля пак и ще говоря с хората в сервизите, па най-накрая мое да го продам:)

Пет Авг 08, 2014 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitoko написа:
pradabg написа:
Мога да помогна с живи данни и това което съм видял при настройване на газови. За да се постигне AFR на газта 15,5 (или пълното и изгаряне и достиганено на максималното и КПД ,като гориво),то смесите по кратък трим перманентно са в диапазон 6-10% бедна смес. Усещат се по-добра динамика и икономия на гориво с до 2-а литра (или поне ,Аз толкова съм успял да постигна). Температурата обаче от 85-89 градуса се покачва на 92-98-102 ! Когато върна коефициентите в горивната таблица с показател по кратък трим около 0% или иначе казано горенето се връща със стойностите на горене на бензина при AFR 14,5-14,7 ,тогава температурата се понижава,електрода на свеща придобива керемиден цвят,позагубва се малко динамиката и съответно се повишава разхода на гориво .

Разликата в покачването на температурата със стов и съответно по-голям радиатор Койо или Мишимото ,се проявява в някой от следните случай:1. при кикдаун от 120-200км/ч за около километър натоварване,в първият случай се покачва сремглаво от 85 до 102градуса,във вторият 85-96,а в третият случаят съм го описал преди година. 2. при изкачване с пуснат климатик,положението с покачването на температурите е аналогично, но с допълнителни 1-2 градуса. Важно е да се отбележи,че са отзначение и други фактори,като един от тях е маслото,защото триенето на частите при "N" на брой оборота,триенето от които също са фактор за повишаването на температурата.

В общи линии,по-големият радиатор не пречи :) препоръчителен е за хората с по-тежък крак,както и за всички почитатели на превенцията :good: .

Това с каква електроника (ЕЦУ) е ?
какво е кратък трим ?
ти с какво масло и има ли как да се гледа и температурата на маслото (има ли температурен датчик )

1. С оригиналната електроника.
2. http://www.obd-codes.com/faq/fuel-trims.php
3. Бях с Amsoil 0-30,експрементирах с няколко други марки и вискозитети и сега се връщам пак на Амс ,но 5-30 ;)

Съб Авг 09, 2014 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Онзи ден направих процедурата по почистване, измиване на радиаторите, смяна на антифриз и термостат.
Реших да сваля бронята и всички препятствия, за да мога да почистя климатичния радиатор добре.
На първата снимка се вижда как изглеждаше климатичният радиатор.
На втората снимка съм снимал охладителя на АТ-то - няма връзка с водния радиатор.
После се вижда хубаво какво представлява радиаторът - това се събира между двата радиатора.
После се вижда резултатът след измиването. Същото и за климатичния, но не го снимах след измиването.
Антифризът е червен Мотул Инугел с тази добавка. От нея стана зеленикав.

Прикачени файлове:
DSC_0085.jpg
DSC_0085.jpg [ 1005.14 KiB | Прегледано 902 пъти ]
DSC_0086.jpg
DSC_0086.jpg [ 680.01 KiB | Прегледано 902 пъти ]
DSC_0087.jpg
DSC_0087.jpg [ 1.82 MiB | Прегледано 902 пъти ]
DSC_0089.jpg
DSC_0089.jpg [ 1.75 MiB | Прегледано 902 пъти ]
DSC_0090.jpg
DSC_0090.jpg [ 1.73 MiB | Прегледано 902 пъти ]
DSC_0091.jpg
DSC_0091.jpg [ 1.96 MiB | Прегледано 902 пъти ]
DSC_0097.jpg
DSC_0097.jpg [ 883.75 KiB | Прегледано 902 пъти ]

Чет Авг 14, 2014 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Сега остава да наблюдавам, дали ще имам същите симптоми.

Чет Авг 14, 2014 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
patko написа:
Сега остава да наблюдавам, дали ще имам същите симптоми.

дано да няма никакви лоши симптоми..

ПП: А имаш ли представа от колко време не е чистен?

Чет Авг 14, 2014 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Колата е първа регистрация януари 2006.
Предполагам, че не е чистен оттогава.
Аз я карам от 3 януари тази година. Внос е от Австрия. Там нямат такива температури и сигурно не е чистен.

Чет Авг 14, 2014 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колко време отнема тази процедура и мога ли без сервиз , и канал да я направя.Виждам че си свалил радиатора на климатика ,дай повече инфо източваш ли фреона или просто го заменяш с нов.

Пет Авг 15, 2014 7:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
petko 69 написа:
Колко време отнема тази процедура и мога ли без сервиз , и канал да я направя.Виждам че си свалил радиатора на климатика ,дай повече инфо източваш ли фреона или просто го заменяш с нов.

patko написа:
...
Реших да сваля бронята и всички препятствия, за да мога да почистя климатичния радиатор добре.
....

Според мен колегата не е свалял климатичния...

първия път като правих този ластик си смених фреона- отне ми бая време до като ги изчистя(не докато ги сваля,свалянето е 30мин с източването на антифриза,без сваляне на предната броня).
аз си играх с някакво пръскало,което разгражда органичните налепи(тука от форума го бях прочел) ,след това пробвах с водоструйка но се кривят ламелите(поне при мен,явно неможех да борява).поставих радиатора в един огромен леген и налепите взеха сами да си падат,после на течаща вода го доизмих и където имаше мръсотия на ръка с една дълга кибритена клечка и стана като "нов" ROFL

Можеш и без сервиз и без канал,да го метнеш сам

Пет Авг 15, 2014 8:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз почиствах без да свалям радиатори. Махнах двата фиксатора отгоре, натиснах внимателно водния радиатор назад и сложих две тесни летвички между радиаторите. След това с един пулверизатор напръсках с вода, след това с Meglio обезмаслител и изчаках 7-8 минути да подейства. Накрая с пулверизатор с вода се отмива мнооого хубаво обезмаслителя. При мен свърши работа. По същия начин си мия външните тела на климатиците в къщи :D :D :D .

Пет Авг 15, 2014 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не съм свалял климатичния. Измих го на място. Само водния свалях. Правих на село на двора. Като време - 3 часа - без да бързам, че беше много горещо.
Свалянето на водния беше трудничко, защото вентилаторите опират в горните маркучи. Бяха много силно залепнали за тръбите и не можах да ги освободя. Един приятел ми помага - огъне малко единия, после другия. Преливното казанче също опира в тръбата на климатика и го освободих , но се справихме.
За миенето ползвах "Меглио".
Не изкривих ламели - малко по-голямо разстояние от водоструйката до радиатора и нямаше поражения.

Пет Авг 15, 2014 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря на всички които се включват по темата .Аз също ги чистя само като ги раздалечавам ,после обезсмаслител и струйка ,но от по далече.Някой път при повече свободно време ще пробвам с разсглобяване.

Пет Авг 15, 2014 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ей този препарат за климатици хвалят Изображение

Пет Авг 15, 2014 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Тръгвам по магистралата след малко ,е сега ще си покаже чистенето има ли ефект.

Пет Авг 15, 2014 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  >