Отговори на тема стр <  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 75  >
 Някой има ли информация за това Легаси (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=77zoyp
Някой гледал ли е тази кола ?

Вто Авг 12, 2014 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега @xargs, има доста по скъпи неща за оправяне в такава кола, от изброените от теб.
След констатациите, че е с добра боя, без ПТП и добре работещ мотор следва да се замислиш.
Разхождането на скоростния лост се оправя за около 40-50 лв. каретата и 40-50 лв. работа. Песъкоструй и прахово за джантите са по 30-40 лв за брой. Колкото до генерацията, ще посетиш сервиз за ауспуси, ще ти направят от неръждавайка и готово, вероятно около 1к лв. всичко, но пък решаваш проблема кардинално, а и я отпушваш по този начин. Не говориш за други сериозни ръжди освен по генерацията, колата вероятно е от австрия/швейцария, където зимата се ползват много химикали. Интериорните детайли също подлежат на ремонт, напасване, дори от морга, не е болка за умиране.
При пословичните проблеми с греене на Н6, демферемен махових на МТ кутията и голям Ф диск, среден виско и заден ЛСД дифф, окачване билщайн и дълбоки ръжди, описаните от теб проблеми стоят малко несериозно.

Поздрави!
 3

Сря Авг 13, 2014 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Субару манияци :)
Сериозно си търся кола и за сега съм се спрял на тези двете
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11394037419873302&slink=6tchat
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11405798934171625&slink=78wib9
Ако някой от Плевен е гледал втората ще се радвам да сподели впечатленията си от нея.... така де дали има смисъл да се бие път до там.

Пет Авг 15, 2014 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
askeless написа:
..... демферемен махових на МТ кутията и голям Ф диск...........

6МТ не е с демферен маховик, но с-л комплект е над 1К, освен ако не се поръча от чужбина.

Нед Авг 17, 2014 7:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 561
Автомобил: Legacy 3.0R 2006
Рейтинг: 325
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега не се разхождай до Плевен! [-X

Нед Авг 17, 2014 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Телефон: 0895477502
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, и аз отдавна се спотайвам тук във форума и чета. Моля дайте мнения за тази конкретна обява и точно този вид-legacy 2.0r auto с "перки" зад волана За смяна на предавките. В София е.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=79396p

Нед Авг 17, 2014 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@eddy

Благодаря за поправката, мислех че също както 2.5 МТ и 3.0 МТ са с такъв маховик. Сега проверих в каталога на Аутоплюс и клиентската цена на съединител комплект LuK 240мм е 978 лв. Поздрави!

Пон Авг 18, 2014 9:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
нов съм във форума, отскоро го следя, а сега реших и да се регистрирам. От известно време се замислям дали да не сменя вярната ми, но вече доста старичка Хонда и май се насочвам все повече към Субару Легаси, модела до 2003та. И сега по темата - някой гледал ли е и знае ли нещо повече за това Субару:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=79n0vm

Чудя се дали да не отида да му хвърля едно око, но ще съм благодарен, ако някой вече има някаква информация и я сподели.

PS: Приемам и съвети (може на ЛС, за да не цапаме темата) на какво евентуално да обърна по-голямо внимание при огледа. А и... може въпроса да е глупав, ама като не разбирам.... Как да позная дали колата е с въздушно окачване или нормално?

Пон Авг 18, 2014 11:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги нов съм в форума, но запален по марката и отдавна се озъртам за нещо подобно http://www.mobile.bg/11408268173073087 споделете мнение. Сегашния ми автомобил е Галант 2,5 6 цилиндъра и се запалих по 6-ците та търся нещо H6 :). Как е ходовата част? Двигателя с верига ли е ? Лесно ли се поставя ГИ? Надежден ли е автоматика? А ако и вие се сещате за нещо споделете за този автомобил . Благодаря предварително

Чет Авг 21, 2014 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
@KrumBo
всички твои въпроси са задавани, много пъти е отговаряно и са давани връзки. Потърси в темата и въобще във форума. Да не говорим, че няколко страници назад в същата тази тема има разискване за H4 2.5 и H6 3.0 и има доста коментари.

@mitaka_t
въздушно окачване се поставя на легаси 3 само на комби автомобили с 2.5 двигател с АТ кутия и само в периода 1998 до 2001 год. Фейслифта на модела от 2002-2003 год. е с обикновено окачване, дори комбитата. Също така гледай около лоста на АТ кутията, там освен копче за режимите на самата кутия с надписи "POWER/HOLD", се поставя и копче с надпис "HEIGH" за клиренса на въздушното. Фейслифт модел е колата от твоята обява, най-лесно ще ги различаваш по предните фарове - фейслифтове са кристални и доста хващащи окото, а старите са по-обикновени. Има и други разлики, но тази е най-набиваща се на очи.

Относно всички въпроси за спецификации, качества и здравина на агрегати и части по колите Субару, както и за какво да се гледа при покупка, Ви предлагам да прегледате viewtopic.php?f=1&t=15245 Тази тема обобщава много от отговорите на Вашите въпроси.

Пак искам да вметна, че при СУБАРУ нищо евтино не остава такова за дълго време! :idea: , както и че СУБАРУ не е евтина, но е отблагодатяваща се марка :idea:
За да не изревете впоследствие и да не намразите марката, най-добре разгледайте обстойно форума, сравнете цени на части с други марки, разход, запознайте се проблемите и оглеждайте внимателно при покупка, а най-добре с някой по-запознат.

Постоянно се пита за почти всички налични обяви, нещо което рядко или почти не се наблюдава в други авто форуми. Да вземем да направим фонд, примерно част от отстъпките от клубните карти, които да отиват за заплати на един-двама запознати да оглеждат различните обяви и да коментират ROFL

Поздрави!

Чет Авг 21, 2014 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Бе то това последното уж на майтап, ама... Аз така бях готов да платя на специалист, за да не ми излезе после през носа и други места, и платих (ама първо го и намерих :D)... ама дали точно на специалист или нещо подобно... май-май второто... Та един платен съвет/инфо/оглед от човек, дето разбира, излиза бая по-евтино понякога.

Чет Авг 21, 2014 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy 3.0 H6 2003
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
KrumBo написа:
Здравейте колеги нов съм в форума, но запален по марката и отдавна се озъртам за нещо подобно http://www.mobile.bg/11408268173073087 споделете мнение. Сегашния ми автомобил е Галант 2,5 6 цилиндъра и се запалих по 6-ците та търся нещо H6 :). Как е ходовата част? Двигателя с верига ли е ? Лесно ли се поставя ГИ? Надежден ли е автоматика? А ако и вие се сещате за нещо споделете за този автомобил . Благодаря предварително

- Как е ходовата част? - Здрава. Тампони. Трудна смяна според сервизите и за смяна взимат малко повече.

- Лесно ли се поставя ГИ? - Да с 1500+ лева :)

- Двигателя с верига ли е ? - Да.

- Надежден ли е автоматика? - Според мен да. Малко бавно се сеща като настъпиш (може да е само при мен) но иначе скоростите са издръжливи.

- А ако и вие се сещате за нещо споделете за този автомобил. - Скъпи такси и поддръжка. Ако са ремонти са скъпи. Гори много. Иначе е много добър. Аз лично много го харесвам.

Чет Авг 21, 2014 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Временен бан

Постове: 11
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги,

Някой гледал ли е тази кола ?

http://www.cars.bg/c710150

Поздрави

Пет Авг 22, 2014 11:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гледах подобен месец и година и цвят,в швейцаеския скаут за 6000франка,беше на 240000 км, преди 2 месеца

Пет Авг 22, 2014 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
vaLski написа:
KrumBo написа:

- Как е ходовата част? - Здрава. Тампони. Трудна смяна според сервизите и за смяна взимат малко повече.

- Лесно ли се поставя ГИ? - Да с 1500+ лева :)

- Двигателя с верига ли е ? - Да.

- Надежден ли е автоматика? - Според мен да. Малко бавно се сеща като настъпиш (може да е само при мен) но иначе скоростите са издръжливи.

- А ако и вие се сещате за нещо споделете за този автомобил. - Скъпи такси и поддръжка. Ако са ремонти са скъпи. Гори много. Иначе е много добър. Аз лично много го харесвам.

Ходих на място да видя колата.... впечатлен съм. Отпред е доста просторно. Използвани да качествени пластмаси и се чувства комфорта. Багажника е огромен :) :) :) Не съм я карал само я запалихме, двигателя ръмжи като истински 6-так. Супер е :)

Вто Авг 26, 2014 8:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Винаги ли свети Sport на таблото? Продавача каза че е 5-степенен автомат. Не видях зимен режим ..може би не е нужен все пак е Субару :)

Вто Авг 26, 2014 8:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Нов фен
Отговори с цитат
KrumBo написа:
Винаги ли свети Sport на таблото? Продавача каза че е 5-степенен автомат. Не видях зимен режим ..може би не е нужен все пак е Субару :)

Спорт свети като лоста е на позиция Спорт (в ляво от D). Иначе не би трябвало. Не свети и когато е пуснат круиза. Няма зимен режим. Автомата е 5-степенен, леко анемичен по природа.

Вто Авг 26, 2014 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
споделям за колата от следната обява: http://www.cars.bg/c710150 (Subaru Legacy 2005 H6 3.0R Spec.B)

Колата беше прегледана в сервиз Митака Субару, нещата които бяха установени при общия преглед са следните:
- Колата е претърпяла удар между предна дясна гума и челен. В следствие на това има щета по джантата, сменян е носач, има некорегирани изкривявания по окачването и са правени заварки, тенекеджииска работа и боядисване.
- Двигателя е щателно измит, но се вижда че започват да сълзят гарнитурите. Нивото на маслото беше оставено на абсолютния минимум. Не видях повече смисъл да се отделя още време върху колата и прекратихме огледа.
- Фактурата с която е вкарана колата е за няколко хиляди лева, за да се избегнат високи мита и т.н., сервизната книжка е фалшифицирана, а представянето на документите на колата от страна на продавача беше отказано при искане от сервиза.

Искам само да споделя, че за всичката експедитивна и експертна работа, която свършиха момчетата от сервиза ми взема абсолютно незначителна сума пари, бяха искрени, имаше професионално отношение и подход на специалисти.

Иначе колата за това което представлява е страхотна, само не и този екземпляр, реално подобна кола струва между 20 000 и 25 000 лв.
 3

Вто Авг 26, 2014 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: peugeot 306
Нов фен
Отговори с цитат
Thunder_trLr написа:
Здравейте,
споделям за колата от следната обява: http://www.cars.bg/c710150 (Subaru Legacy 2005 H6 3.0R Spec.B)

...

Понеже връзката от твоя пост не работи, искам да попитам за тази ли става въпрос?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11405003448659623

Пон Сеп 01, 2014 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: WRX 99
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
icko написа:
Thunder_trLr написа:
Здравейте,

...

Понеже връзката от твоя пост не работи, искам да попитам за тази ли става въпрос?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11405003448659623

Колега за тази става въпрос:
www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1 ... ink=7e8333

Вто Сеп 02, 2014 9:35 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 75  >