Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Тракане на клапани при студен мотор легаси 2.5 
Автор Съобщение

Постове: 141
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрявейте колеги.От няколко дена ми прави впечатление,че сутрин при запалване на двигателя се чува за около 1 мин горе долу претракване на клапани(според мен е това). След това изчезва.Колата се кара с масло MOTUL 5W40 пълна синтетика.Сменено е преди 2000км. Дали е нужен реглаж? Колата се кара на газ.Ще съм благодарен за съвет.Иначе засега нямам никакви ядове но все пак ме притеснява.идва зима да съм подготвен все пак тва е 1 зима с Субарата:)Поздрави на всички:)

Съб Авг 23, 2014 11:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 391
Автомобил: Subaru под 13 сек на 402м
Телефон: 0888146602
Рейтинг: 198
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
колега повечето случай на твоят мотор потропват буталата след работа около 1-2 мин изчезва тропането ,също така понякога потропва и хидравличния оптегач на ангренажния ремък . За твое успокоение все пак е хубаво да се прави и реглаж на клапаните напра ви си но не мисля че това ще ти реши проблема ,но знай също така че и 60% от 2.5 моторите им потропват буталата това се дължи на самото бутало голям диаметър и доста къса пола . Моят съвет е оставяй 1-2 мин колата без натоварване докато не поутихне мотора .
Пример за турбо моторите е хубаво да поработят малко преди да се подкарат но не винаги имаш тази възможност, в такъв случай палиш 20-30 сек на место и после леко пътуваш докато не влезе в работна темперетура (това е хубаво да се прави със всички мотори просто турбо моторите са по капризни ) .Успех от мен

powered by Dkperformance

Нед Авг 24, 2014 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
DK performance написа:
колега повечето случай на твоят мотор потропват буталата след работа около 1-2 мин изчезва тропането ,също така понякога потропва и хидравличния оптегач на ангренажния ремък . За твое успокоение все пак е хубаво да се прави и реглаж на клапаните напра ви си но не мисля че това ще ти реши проблема ,но знай също така че и 60% от 2.5 моторите им потропват буталата това се дължи на самото бутало голям диаметър и доста къса пола . Моят съвет е оставяй 1-2 мин колата без натоварване докато не поутихне мотора .
Пример за турбо моторите е хубаво да поработят малко преди да се подкарат но не винаги имаш тази възможност, в такъв случай палиш 20-30 сек на место и после леко пътуваш докато не влезе в работна темперетура (това е хубаво да се прави със всички мотори просто турбо моторите са по капризни ) .Успех от мен

Благодаря ти за изчерпателният отговор колега.Наистина ме успокои,ще имам в напредвид съвета ти:) Жив и здрав да си, много безаварийни км ти желая и кръгли 12-ки на 400м :):):)

Нед Авг 24, 2014 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай ако имаш възможносст да смениш маслото с Амс ойл или подобно истинско. Аз само с промивка и смяна на масло (5в30)доста подобри работата на двигателя, утихна осезаемо

Нед Авг 24, 2014 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
да ше опитам комега но предполагам следващата смяна на маслото :) Благодаря :)

Нед Авг 24, 2014 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 218
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.За да не отварям нова тема.Предстои ми смяна на масло,колата е Outback 2002 2,5 монтирана е газова и съм навярял с нея 7000 км.Мисля да я закарам да й направят реглаж на клапаните.Въпросът ми е преди смяна на маслото или след смяна да се направи реглажа.Питам защото е наложително да се смени маслото (вече е на километри) а в момента няма възможност да я закарам за реглаж.Смисъл ще изтече ли много масло след като се махнат капаците или не.

P.s подоготвил съм масълце Silkolene 5w40 ester за това имам дилема.

Благодаря.

Вто Яну 05, 2016 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Масло 5-40 е добро за двг с агу.За клапаните не съм убеден че за 7000км е необходим реглаж.Доколкото съм запознат от Павлин(майстор на Субару) ЗА 2.5 мотор за реглаж на клапани е необходимо сваляне на мотора.Консултирай се с него преди да предприемаш ремонта,пращам ти тел. на Павлин 0888135423.Успех.

Вто Яну 05, 2016 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Масло 5-40 е добро за двг с агу.За клапаните не съм убеден че за 7000км е необходим реглаж.Доколкото съм запознат от Павлин(майстор на Субару) ЗА 2.5 мотор за реглаж на клапани е необходимо сваляне на мотора.Консултирай се с него преди да предприемаш ремонта,пращам ти тел. на Павлин 0888135423.Успех.

За този двигател не е необходимо сваляне на мотора.Аз съм от Добрич и едва ли ще ми свърши работа въпросният човек.За реглаж съм се насочил към Варна.Реглажа ще е профилактичен защото незнам кое ,кога е правено и към днешна дата на какво положение е.Идеята ми понеже масълцето не струва 5 лв и при евентуален реглаж се изгуби значително количество масло,то по-добре би било да намеря начин за реглаж преди смяната на маслото.

Вто Яну 05, 2016 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 201
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не изтича никакво забележимо количество масло - само се стича по някоя струйка, като се свалят капаците - и се забърсва с парцала... В никакъв случай не се вижда промяна на щеката. Което не значи да не се провери след приключване на работа, де!
И (според мен) задължително нови гарнитури: по периферията на капаците; на болтовете; на отворите за свещите!
Работа за два часа с размотаването, като имаш всичко...

Вто Яну 05, 2016 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за отговора колега.Значи ще си сменя маслото да ми е мирна главата пък живот и здраве по-нататък ще правя реглаж.

Вто Яну 05, 2016 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема