Отговори на тема
 Отново за Н6 
Автор Съобщение

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам няколко въпроса за три литровите Аутбеци от поколението между 2000 и 2003-та година, понеже са с най-големия мотор и респективно най-добре оборудвани, чуденето ми е всички ли идват с LSD заден диференциал и VTD среден? A VDC-то всички ли го имат, понеже на снимки в обявите 3/4-ти от колите го имат, другите не.
Също така автоматичната кутия на 2.5 различна ли е от тази на 3.0?

Търсих в търсачката, излизат резултати, но не ми дават точни отговори на тези въпроси и ще се радвам ако някой даде малко просветление. :)

Съб Сеп 06, 2014 5:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да всички Н6 са оборудвани с VDC,VTD и LSD заден диференциал.Различна е.

Съб Сеп 06, 2014 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря за отговора :good:
Всъщност на въпроса за кутията май съм отговорил преди да съм го задал - след като е с VTD среден диф, то е различна, понеже от изчетеното във форума разбрах, че автоматичната кутия на 2.5 не е с диференциал, а с многодисков съединител, или поне така разбрах :)

Нед Сеп 07, 2014 6:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Точно така...

4степенна

http://www.subaruoutback.org/forums/att ... ission.jpg

5 степенна

http://home.g00.itscom.net/creasso/OOX5AT05.jpg

Това най отзад на кутията е дифернциал 5ск ... или ламелен съединител за 4ск

Пет Сеп 12, 2014 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре де, моята като е 2.5 с vdc и vtd, кутията нали пак е 4ст. ?

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Сеп 12, 2014 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Отговори с цитат
Сигурно може, ако пише че ти е такава спецификацията :D
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Su ... nsmissions

Тук пише че VTD може да се слага на 4 и 5 степенни. И на мен ми е интересно в кои точно случаи ги екипират така.

Пет Сеп 12, 2014 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
тези модели са с 4 степенни трансмисии. до ся рових да гледам.
Интересното, което намерих е нещо, което съм срещал във форума, но не добре изказано.
Скоростните кутии, които субару използва са на JATCO (JAPANESE AUTOMATIC TRANSMISSION COMPANY). '88 година (по спомен от гледаното)... изкарват 4 ЕАТ като се вгражда в субару до 2003. Предавателните числа на кутиите са различни за различните модели. дет се вика фейслифтовите кутии. В случая конкретно за модела до 2003 Н6 се слагат кутии, които да успеят да понесат т.н торк (или lbs). Оттам следва абсолютно логичен отговор на въпроса ... слагат го този разпредител VTD тъй като уж ... усилва здравина или по точно правилното разпределение между осите, за да не се получава пренатоварване на определена ос.

Баси ... дано сте ме разбрали ... Пацо да пише, и трябвало да са разфасовали такава в сервиза все пак :)

коментара го пиша в 2 часа на orbital - technological park ...

... за предварително оправданание ако греша :pardon:

Вто Сеп 16, 2014 1:05 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Извинявайте, че чак сега пиша, но през последната седмица бях малко на почивка на едни островчета, на които интернета им е кът :-~
Виждам, че съм събудил някакъв интерес с мойте въпроси, на Н6-ците които съм виждал и на тези с по-малките мотори, защо и на двата вида отстрани скоростите са изброени само до 3 и след това буквите, след като Н6 е с 5 степенен автоматик?
Гледах графиките и на двете кутии от по-долните коментари, нямам никакви познания относно зъбчатките вътре в ск. кутия, но определено си има разлики между двата модела :)
Също така, защо след като всички Н6 са с VTD и VDC, някой от тях нямат бутон за спирането на VDC (малко тъп въпрос, но аз съм маниак на тема копчета за екстри) :)

Пон Сеп 22, 2014 5:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защото има фейслифт от 2001г,на тях има копче за изключвана на VDC.

Пон Сеп 22, 2014 8:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега Ivanov,
Бихте ли споделили на кои марки автомобили сте виждали селектор с всички позиции за скорости?
Ако сте , както казвате " маниак на копчета" Субару не е автомобила за вас. Субару използва различни комбинации от опции на автоматичните кутии. VTD се слага на моделите с 3.0H6 и 2.5GX. VDC също се слага в зависимост от пазара. При 3.0 има винаги. При 2.5 само в комбинация с VTD.
Копчетата се изчерпват с един бутон HOLD/ power и евентуално vdc on/off (след 2001).

Бих ви препоръчал при избор на автомобила първо да вземете VIN-а и да проверите какво всъщност купувате
Имайте предвид, че има доста екземпляри , на които задния шпер е премахнат допълнително - така че си трябва проверка дали го има на конкретната кола.

Успех :beer:

Пон Сеп 22, 2014 9:31 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
На никоя даже, ама това е друг въпрос, както и да е.
Скоро като се прибера в България смятам да разгледам нещо, иска ми се Н6, но като им гледам цените в нашите автосайтове и в европейските малко се плаша - аутоскаут 4000 евро за Н6, мобиле.бг - 5500 лв. :-~

Вто Сеп 23, 2014 6:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За тайната на цени нов внос има тема ,а също и подробен отговор от колега Бат Буби. ROFL

Вто Сеп 23, 2014 7:46 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема