Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Subaru Legacy 3.0 2004 Проблем с охладителната система #2 
Автор Съобщение

Постове: 77
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Изключваш климатика и температурата пада? Това говори само за едно-недостатъчно охлаждане. Автомата ако грее толкова да си го изпекъл до сега. Радиатора е за смяна...

Нед Сеп 14, 2014 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: Subaru Legacy 3.0 H6 2003
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
kalin09 написа:
Изключваш климатика и температурата пада? Това говори само за едно-недостатъчно охлаждане. Автомата ако грее толкова да си го изпекъл до сега. Радиатора е за смяна...

Горе долу да. Когато върна газта пак пада температурата или ако пътя премине от наклон нагоре към равен или или наклон надолу.

Как може да съм сигурен че е за смяна и защо?

Това с маслото на скоростите е по скоро за профилактика. Време е дет' се вика.

vaLentin

Пон Сеп 15, 2014 7:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 70
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не съм опитвал да видя колко ще падне с изключване на климатика, но бях опитал с пускането му на режим "ауто" и има малка разлика, но не е нещо съществено... И е точно както си казал - според натоварването на двигателя се вдига и температурата. Смяната на маслото на автоматика при мен не промени абсолютно нищо. А относно доброто охлаждане, в мига в които изкачването свърши и стане равно или наклон за по малко от 1мин. стрелката си слиза на половината. #-o :-? И ако радиаторите ни са за смяна не би ли трябвало да загрява много повече в града, където няма насрещен вятър и работи само перката, отколкото в движение извънградско. :-~

Пон Сеп 15, 2014 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kalin09 написа:

и като смениш радиатора и като не се оправи,какво правиш?а ако е само замърсен отвън?а ако си е духнал гарнитура или ако е спукал глава?!?а дали не е проблем в самата газова?

:bow: значи сменяме радиатора и се оправя :D Respect

при същите симптоми,сменихме капачка,термостат,после измихме радиатор,после сменихме маркучи,нов радиатор и т.н и т.н,докато се обедим,че си е духнала катафалката гарнитура и след продължително каране глава....или обратно...

Пон Сеп 15, 2014 10:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз залагам на гарнитура, има ли загуба на охладител в казанчето, макар и малко?

Пон Сеп 15, 2014 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Да но все пак е хубаво преди да се разхвърли мотора,да се изключи напълно вероятността за запушен радиатор.
При мен бяха същите симптоми и се оказа радиатор,след като го смених стрелката стои като закована,и не мърда при никакви обстоятелства.При всички случаи трябва да се открие проблема защото ако продължава да се кара така рано или късно нещата ще загрубеят и щетите ще са по големи.
А тя и моята във града не загряваше,ти в града рядко караш на повече от 2000-2500 оборота и ако запушването не е много голямо перките успяват да охладят.Но виж на извънградско на последна предавка при започване на изкачване двигателят се натоварва и започва да грее.На моята забелязах че самият радиатор не беше много горещ,сега след като сложих новият грее много повече направо не мога да го пипна с ръка.
Успех Пепи, действай докато не е станало късно.

Пон Сеп 15, 2014 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 70
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Поръчах си оригинални - капачка за радиатора и термостат. Надявам се да дойдат в скоро време и ще видим резултата.

Вто Сеп 16, 2014 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз така и не разбрах какво става в казанчето - цвят, мирис, мехурчета като е загряла. Ако нещата са зле се усеща и по маркучите при подаване на газ.

Вто Сеп 16, 2014 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 77
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
valadares написа:
kalin09 написа:

и като смениш радиатора и като не се оправи,какво правиш?а ако е само замърсен отвън?а ако си е духнал гарнитура или ако е спукал глава?!?а дали не е проблем в самата газова?

:bow: значи сменяме радиатора и се оправя :D Respect

при същите симптоми,сменихме капачка,термостат,после измихме радиатор,после сменихме маркучи,нов радиатор и т.н и т.н,докато се обедим,че си е духнала катафалката гарнитура и след продължително каране глава....или обратно...

Респект на вас,че не сте разчели симптомите правилно. Прочети темата пак и помисли малко. Обедим-няма такава дума...

Сря Сеп 17, 2014 9:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 147
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
При мен симптомите бяха същите. Оказа се замърсени воден и климатичен радиатор, но само външно. Най-добре да се направи пълна профилактика на охл. система. Външно промиване на радиаторите, смяна на антифриза и термостата.

Чет Сеп 18, 2014 9:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с Аутбек, H6, и нямам проблеми със загряването засега, но не знам какво ми влезе тази муха в главата и проучвах доста време какви са опциите, да се предпазая от този бич божи, за тези мотори.

Бях почти се навил да си купя радиатор мишимото, който е за ръчна кутия, и му трябва малка преправка + кулер за скоростната, същи мишимото. Говорих с sti.bg и човекът ме попита дали имам проблеми с прегряване, и като разбра, че нямам, ми каза, че това е скъпа интервенция и едва ли ще съм доволен от резултата - т.е. със сигурност радиаторите ще са по-хубаво, но предвид скъпата инвестиция, няма да видиш някаква драстична разлика. Съветут му беше - редовно почистване на тялото на радиатора и добавка за натифриза - забравих каква е, но звучеше като ватр ветер, която според тестовете, се доближавала като показания до това да си смениш антифриза з безводна охладителна течност Еванс.

Аз си купих Еванс, но още не съм го сложил и може би ще го направя другото лято, защото едва преди десетина дни, си взех такова блут устройство, с кеото да тествам температурата на антифриза, и искам в наистина горещ ден да я изпържа мощно колата, за да мога да дам досотверна информация тук във форума как се движат нещата преди и след Еванса.

Иначе това лято, посока София-Бургас - колата беше буквално претъпкана - повечето време 160, от време на време и 180 - стрелката не мръдна от средата, но не знам доколко това е меродавно.

Влез във подфорума на Аутбек, на първата страница горе има тема за смяна на радиатор и в нея има доста говорено за прегряването, както и от самата тема и препратки към други теми, пак тук във форума и прословутото прегряване.

Пет Сеп 19, 2014 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
В една друга тема имаше снимка какво се събрало между радиатора на климатика и водния: доста боклуци. Не е лошо да се провери дали не е там проблема. По принцип чистата вода охлажда най-добре само да не беше ръждата, затова някога лятото са карали с вода и зимата са слагали антифриз

Пет Сеп 19, 2014 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
[quote= По принцип чистата вода охлажда най -добре[/quote]
Не е точно така ,ама айде. ;)

Пет Сеп 19, 2014 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
mitashki35 написа:
[quote= По принцип чистата вода охлажда най -добре

Не е точно така ,ама айде. ;)[/quote]
Сравнявам вода и стандартен антифриз. Може би имаш предвид безводната охладителна течност ако знаеш конкретни параметри ще ми е интересно да ги споделиш

Съб Сеп 20, 2014 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Антифриза маи пренася 1,2 джаула 1лт а водата 4 (специфичният топлинен капацитет) ако не бъркам. Затова слагането на по-голям процент антифриз от необходимото е опасно. Антифриза в колата преди да замръзне и спука например блока става на каша.

Съб Сеп 20, 2014 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitashki35 написа:
[quote= По принцип чистата вода охлажда най -добре

Не е точно така ,ама айде. ;)[/quote]

Абсолютно така е - водата има по-висок коефициент от топлоопренос от който и да е антифриз или микса му с вода.

Вто Сеп 23, 2014 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 50
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 25г
Телефон: 0897771355
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Да попитам някой знае ли как се реши проблема с този автомобил

Вто Авг 23, 2016 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е сигурно се е решил с гарнитури ... как иначе да се реши...

Сря Авг 24, 2016 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kalin09 написа:

Автомата вдига 110гр. нормално ,а това си е чист бойлер в радиатора.При мен охлаждането на ат е с маслен радиатор от Мерцедес ц220 за ат ,цена за 2ра ръка 50лв.При моделите след 04 охлаждането на ат също е извън водния радиатор.Истината е ,че Н6 при висока външна температура е на ръба,не напразно на шофьорската врата има надпис да се следи температурата.Относно смяна на радиатор вече съм писал в другите теми,но само радиатор не решава проблема с загряването.

Сря Авг 24, 2016 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
При мен от скоро в най-големите жеги започна да вдига стрелката до зеленото при малко повече напън, като преди това карам колата от година и не е мърдала над средата. Дори като стигне до там я понапъвам още малко и не вдига повече. Следния пример: спирам за фас пауза, тръгвам и ускорявам с педала до долу до към 160, вдига стрелката до там, отпускам до 150 и до минута се е върнала на средата. Трябва ли да ме притеснява, че вдига малко температурата в големи горещини, макар и за кратко?
Като слизам след това от колата все едно си бутам краката във фурна ROFL

Изображение

Чет Авг 25, 2016 11:08 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >