Здравейте колеги, пичове любители на едни от най-здравите коли в света, и понеже и аз стигнах до това прозрение съм на път да си купя екземпляр от моделната гама Outback В12 - Н6, 2002-2003г., което за запознатите означава 3000 кубика, 6 цилиндъра, автоматична трансмисия 4 степенна, по-високо ниво на оборудване в сравнение с 2.5 литровите мотори и прочие. Но след като прочетох доста за тези коли и основните разлики между двата основни двигателя 2.5 и 3.0 без да се колебая стигнах до извода, че моята кола ще бъде с 3.0литров двигател по обясними причини, по-запознатите знаят защо, но това пък е друга тема и си е мой личен избор, но ми възникнаха следните въпроси, за които ще съм много благодарен ако някой компетентен ми отговори, знам че има такива хора тук и дано да прочетат темата и да помогнат с каквото могат, знания разбира се

)))). Първото ми питане е основно за газифицирането на двигателя, предполагам, че е задължително да е газов инжекцион и както прочетох за тези години вече може и да е с ламбда контрол, но все пак може ли да е обикновенна газова с ламдба контрол, може би ще е малко по харчлива колата но все пак мисля си, че не трябва да има проблем, знам го от опит защото преди време имах кола на която всички твърдяха, че слагам ли газ задължително трябва да е ГИ, аз обаче и сложих обикновенна газова с ламдба контрол и колата заспа, карал съм я 40х.км. без каже гък, разход ОК, никакви гърмежи, нищо. Чух, че за този мотор трябвало изпарителя да е по-голям за да не тъпче при по-високи обороти? Втория ми въпрос е на 3.0 литровия двигател също ли трябва да се регулират клапаните на 50х.км.ако се кара на газ, но предполагам, че ДА, и това вероятно става с вадене на моторетката. Третия ми въпрос е ориентиран към окачването, видях един прекрасен екземпляр на човек който знам, че е член на форума но не знам как се казва, та негова кола беше повдигната отпред и отзад с около 4-5см. и седеше разкошно, говоря за повдигане нивото на купето, а не увеличаване на клиренса, до колкото знам това са две различни неща, но не помня какво ми каза, как става и колко би струвало, предполагам, че е свързано или с подложки на пружините или с други по-дълги пружини. За сега това мисля, че не ми е ясно ако изникне нещо друго веднага ще пиша и няма да ви жаля ама хич

)))). Предварително Благодаря на всички отзовали се!!! Спрял съм се на тези две коли като начало, но не съм ги гледал защото не съм в България, ако някой ги е гледал нека каже две думи
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7vspy8http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7vspy8