Отговори на тема
 Покупка са Субару В12 Н6 + повдигане нивото на купето 
Автор Съобщение

Постове: 49
Автомобил: toyota corolla
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги, пичове любители на едни от най-здравите коли в света, и понеже и аз стигнах до това прозрение съм на път да си купя екземпляр от моделната гама Outback В12 - Н6, 2002-2003г., което за запознатите означава 3000 кубика, 6 цилиндъра, автоматична трансмисия 4 степенна, по-високо ниво на оборудване в сравнение с 2.5 литровите мотори и прочие. Но след като прочетох доста за тези коли и основните разлики между двата основни двигателя 2.5 и 3.0 без да се колебая стигнах до извода, че моята кола ще бъде с 3.0литров двигател по обясними причини, по-запознатите знаят защо, но това пък е друга тема и си е мой личен избор, но ми възникнаха следните въпроси, за които ще съм много благодарен ако някой компетентен ми отговори, знам че има такива хора тук и дано да прочетат темата и да помогнат с каквото могат, знания разбира се :))))). Първото ми питане е основно за газифицирането на двигателя, предполагам, че е задължително да е газов инжекцион и както прочетох за тези години вече може и да е с ламбда контрол, но все пак може ли да е обикновенна газова с ламдба контрол, може би ще е малко по харчлива колата но все пак мисля си, че не трябва да има проблем, знам го от опит защото преди време имах кола на която всички твърдяха, че слагам ли газ задължително трябва да е ГИ, аз обаче и сложих обикновенна газова с ламдба контрол и колата заспа, карал съм я 40х.км. без каже гък, разход ОК, никакви гърмежи, нищо. Чух, че за този мотор трябвало изпарителя да е по-голям за да не тъпче при по-високи обороти? Втория ми въпрос е на 3.0 литровия двигател също ли трябва да се регулират клапаните на 50х.км.ако се кара на газ, но предполагам, че ДА, и това вероятно става с вадене на моторетката. Третия ми въпрос е ориентиран към окачването, видях един прекрасен екземпляр на човек който знам, че е член на форума но не знам как се казва, та негова кола беше повдигната отпред и отзад с около 4-5см. и седеше разкошно, говоря за повдигане нивото на купето, а не увеличаване на клиренса, до колкото знам това са две различни неща, но не помня какво ми каза, как става и колко би струвало, предполагам, че е свързано или с подложки на пружините или с други по-дълги пружини. За сега това мисля, че не ми е ясно ако изникне нещо друго веднага ще пиша и няма да ви жаля ама хич :))))). Предварително Благодаря на всички отзовали се!!! Спрял съм се на тези две коли като начало, но не съм ги гледал защото не съм в България, ако някой ги е гледал нека каже две думи http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7vspy8
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7vspy8

Пон Окт 27, 2014 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Писано е и дискутрано много по твоите въпроси,затова ще отговоря по-кратко.
1 Газифицирането е задължително с ГИ (даже има препоръки да НЕ се газифицира ) за предпочитане е с OBD контрол,1 голям или 2 изпарителя.
2 Регулиране на клапани 100 000 км.(може и по-малко)
3 Повдигане на купето е с подложки на амовете- увеличаваш иклиренса.
Успех! :good:

Вто Окт 28, 2014 9:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
защо ще я повдигаш тя си е достатъчно висока ще загубиш стабилност ;) .

Вто Окт 28, 2014 10:55 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не мисля, че ако я повдигна с един два сантиметра ще повлияе на стабилността само като си помислиш, че тази кола някога е била нова и с времето са и омекнали пружините и е слезнала кажи речи с толкова, та какво губя на практика ще и върна предишната стойка. Прегледах една тема на колега, който беше направил точно това, което аз искам само, че на следващия модел, което май няма кой знае каква разлика и му се е получило доста сполучливо, добих представа за какво става дума и от тук натам всеки сам може да си съчинява варианти при него как да стане и с колко да я повдигне. Имам и още едно питаме понеже не съм виждал на живо този двигател той има ли дебитомер или не, дросела механичен ли е или с ел.управление? Колко е вместимостта на най-голямата бутилка тип резервна гума, която влиза в легена?

Чет Окт 30, 2014 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега по последният въпрос
май аз по голяма от 72 литра която имам аз но на следващото поколение не знма ад има.
но в БГ мисля че до към 60 литра

Чет Окт 30, 2014 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А твоята с такъв двигател ли е и колко харчи и за колко време ти стига газта, като километри де, градско или извън градско?

Чет Окт 30, 2014 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Б13 3.0 ръчка. 400 до 500 km според карането и да кажем към 15 средно ( ръчкане по магистралата със 160- на круиз ) ако
но все пак това е много относително

Чет Окт 30, 2014 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Все пак не разбрах с какъв дросел е и дали има дебитомер, това е едното и второто при реглаж на клапани трябва ли да се събаря мотора долу защото гледах едно клипче един пичага как го прави на място само че на 2.5 и дори не ползва и подемник, направи го на паркинга пред блока, и последно клапаните с хидравлични повдигачи ли са или не, защото в единия случай не се регулират, ръчно а самия повдигач си го прави.

Съб Ное 01, 2014 5:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Не е с хидравлични повдигачи, както и всичко съвременни бензинови двигатели...

Клапаните на 3.0 се регулират с вадене на мотора и всичките последствия от това Бг майстори да ти разглобят половината кола....

Карай си я на бензин и си свиркай и се кефи на колата. И на бенз някой ден ще трябва да регулираш клапани, ама момента ще е доста по-отдалечен във времето.

Съб Ное 01, 2014 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема