Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
srg
|
|
Благодаря за инфото, колега. Пуснах им и аз едно запитване за оферта, за да видя какво ще ми подготвят, а иначе натоварени ли са, т.е., колко дни минаха от запитването ти до датата за монтажа, да знам ако ме сюрпризират приятно с цена горе-долу след колко време да очаквам, че може да стане монтажа при мен?
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 4:19 pm |
|
|
|
srg
|
|
Получих цифрите от Нито Ауто Газ, като за EZ30 хорицата предлагат два варианта на Vialle "течна фаза" - LPi за 4300лв. и LPfi за 3900лв. В момента търся инфо да разбера какви са разликите между двата вида и освен наличието на отделен от помпата регулатор и сензор за налягане при LPi не откривам нещо по-фрапиращо. Ще почакам и от caravelgaz офертата за ICOM и ще видим накъде ще покаже сабята накрая.
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 7:08 pm |
|
|
|
kaloiankali
Регистриран на: Сря Авг 13, 2014 8:02 pm Постове: 12 Местоположение: София
Автомобил: legacy
Рейтинг: 0
|
|
Аз се обадих по телефона и ми казаха цена. Във вторник отидох на място, и се разбрахме за събота, но са в намален състав и трябва да се разбереш с тях
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 8:36 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|

Извинете, че се намесвам, ама нали знаете, че най-важен е този, който ще я настрои и монтира. Уверете се, че сервиза знае как се монтира и настройва на Subaru, не само да вземат поръчката и да са виждали Subaru, то и аз съм виждал как минава по улицата, ама май не е същото. После да не се окаже, че ще ходите за дооправяне при някой от форума (да не правя реклама при кой).
Само се опитвам да помогна.
И само да споделя, дребно, с моя малък опит с газовите уредби. Два броя на две много различни коли, преди много години, монтирани при правилните хора за много пари за времето си, но качествено, разхода при газ-бензин беше напълно еднакъв. Едната кола при скорост от 210 километра по магистрала ми даде разход 11 газ, което си е постижение, Опел капка 1991 г. 1.8 моно-инж., стара, лека, без аеро-динамиката на съвременните автомобили, ама това са си 210 километра в час с този разход си е много добре. Две зими палеше само на газ при минус 15 градуса и веднага газ до прекъсване (никой няма да кара колата си вечно, не ги жалете, изживейте момента сега, после ще е късно) и това при равнопоставен разход спрямо бензин, устиска и можеше още, ама я продадох. Та малко ми е странно като някой каже, ми имам разлика от 2-3 та дори и 5 литра разлика в литрите на различните горива при еднакво каране, това е или несвършена работа или не знам, странно ми е.
Та извода е КАЧЕСТВЕНО СВЪРШЕНА РАБОТА.
Лека вечер!
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 9:11 pm |
|
|
|
gerial
Регистриран на: Вто Ное 10, 2009 12:38 pm Постове: 205 Местоположение: София
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87 
|
|
Моя въпрос е по скоро за избор на газаджия в София.Моля да споделите при кого и къде ходите и доволни ли сте от обслужването .
|
|
|
|
| Вто Авг 26, 2014 12:56 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Колега @gerial, ако почнем да споделяме много ще се разводни темата и от такава със съвети и мнения, ще се превърне в рекламна. А такива си има. Така, че аз предлагам да не се пише кой къде ходил, какво направил майстора и т.н. А иначе предложението за добър газаджия ти го пращам веднага на лично. Поздрави!
|
|
|
|
| Вто Авг 26, 2014 1:40 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|
|
Добър вечер! Като гледам доста голям процент карат на газ и мисля, че е време да се направи тема под "белите и черните сервизи" и да се направи "важна" (молба към админите и модераторите), нещо от рода "сервизи за газови уредби за Subaru". За да е лесно достъпна, а пък и мненията ще могат да ориентират кандидат газифициращите към кого да се обърнат. Май сега информацията е малко развърляна и доста балтаене докато намериш правилния сервиз за газови уредби, аз лично с мноооого четене съм се насочил, но защо да не е по-лесно. Мен лично темата "Бели сервизи" много ми помогна с насоката към кой сервиз да се обърна за обслужване, когато ми се наложи, а как искам да е скоро, ама ще почакам докато си намеря "моето" Subaru. Лека вечер!
|
|
|
|
| Вто Авг 26, 2014 9:13 pm |
|
|
|
srg
|

Моята гарга вече е "газирана" с Vialle LPi и всъщност пиша в темата, за да споделя първото си впечатление. Защо всъщност се навих да похарча 4300лв.? След едно ...хм, припряно ходене до Бургас се оказа, че аха и резервоара ми ще изсъхне малко преди Бургас... Това ме накара да вляза в страницата на Шел (в 80-90% от случаите зареждам там), съответно от ноември до момента за изминати близо 12000 съм изразходил само от Шел 1200л гориво. Като добавя едни 300л от други бензиностанции и умножа полученото по 2,80лв се получава сумата от 4200лв, която съм похарчил за гориво. Е, същите тия 1500л като им добавя едно 10% (горе-долу очаквания разход на газ с "течна фаза") и умножа по 1,2лв. се получават 1980лв., т.е., разликата в цената на горивото за тоя същия период е близо 2200лв. Всичките сметки ме накараха да се припсувам няколко пъти съвсем откровено, защото ако тая течна фаза я бях поставил преди 9 месеца, то към момента повече от половината вече щеше да е избита под формата на икономия на гориво. Впечтленията за 2 дни - да, автомобила си промени държанието на пътя и особено по магистрала ... към по-добро  Направи ми впечатление нещо съвсем просто - на бензин при 120км/ч по магистрала като тръгна да правя изпреварване автомобила имаше едно ускоряване, което с LPi се измести и вече е възможно при 150-160км/ч.  Катеренето до 220-230км/ч пък вече се прави с по-малко усилие по мое субективно мнение и вече стигам до момента с разхода. Към момента успях само веднъж да напълня докрай и след това да източа напълно бутилката, след което я заредих с 35л. и по груби сметки с такова количество съм изминал към 240км. с комбинирано шофиране (нормално и хашлашко градско 50/50, каране по магистрала с темпомат на 130км, няколко десетки пъти "кълбо напред" с flat out педал от 130 до 220-230км/ч и т.н.), което в крайна сметка ми показа 14,5л/100км разход. Знам, че на различните колонки може да се зареди различно количество газ, така че тая цифра може и да мръдне, но усреднената цифра не вярвам да промени много нещата и най-вече не мисля, че ще ми промени мнението ми за това, че инвестицията е оправдана и си заслужава. 
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 9:00 am |
|
|
|
plaskom
|
 Аз карам с така уредба вече 50К км и съм много доволен.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 8:47 am |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Здравейте колеги... Във вторник, ще оставя моето легаси на за монтаж на ГИ- BRC Sequent P&D.... За резултатите ще ви информирам по-късно! Майсторът е опитен, и се надявам всичко да мине добре! 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Чет Окт 23, 2014 8:36 pm |
|
|
|
paf4eto1
Автомобил: subaru
Телефон: Legacy
|
Здравейте и от мен. Нека и аз да споделя моя опит. На моето субаро съм монтирал Ланди с ОБД 2 и съм страшно доволен. колата не може да се разбере по никакъв начин че върви на газ. За газаджията при който ходя аз, мога да кажа само хубави неща. Това е 3-я ми автомобил на който поставя газова уредба и съм страшно доволен. Момчето се казва Камен и е от Ямбол, но сервиза му е в Сливен и си работи там. 
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 1:26 pm |
|
|
|
barash
Регистриран на: Нед Яну 06, 2013 10:41 pm Постове: 55 Местоположение: Kardzhali
Автомобил: Subaru Impreza Turbo SW
|
|
Здравейте на всички,решил съм вече да газифицирам и моето суби,поради ред причини. Само,че не знам на кой да се доверя все пак е турбо ако има значение. Ще съм благодарен за препоръки и телефони за връзка, Пловдив,Стара Загора,Хасково в крайна сметка мога и до София да я разходя. Благодаря
|
|
|
|
| Пет Окт 31, 2014 10:31 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
Аз мога да препоръчам майстор за Пловдив, все пак моята ГИ е слагана тук! 
|
|
Последна промяна BLUE 1 на Пет Окт 31, 2014 11:20 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Окт 31, 2014 10:37 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Пловдив! 
|
|
|
|
| Пет Окт 31, 2014 11:00 pm |
|
|
|
kvark
|
Пловдив!  Колегите от Нито Ауто Газ са много добри професионалисти. Можеш да разчиташ на много добър сервиз в тяхно лице. Слагай Vialle LPi и ще забравиш за настройки, филтри, прекъсвания и други подобни щуротии. За една година и 52000км избих първоначалната инвестиция два пъти!
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Пон Ное 03, 2014 9:54 am |
|
|
|
v.kostov
Регистриран на: Пон Авг 01, 2011 11:59 am Постове: 26 Местоположение: софия Рейтинг: 0
|
|
Вече 9000 км с ГИ комбнация от бг. комп ,турски изпрарител и итал. дюзи цена 800лв, без никакви, ама никакви проблеми на Форестър 99г-125кс, като разхода е повече от добър. Аз се бях засилил за скъп и марков, но момчетата от сервиза ми прпоръчаха тоя и казаха, че няма смисъл да се набутвам...... и така не съжалявам.
|
|
|
|
| Вто Ное 18, 2014 2:13 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|
|
Това, което казваш е супер.. Но, имаш ли гаранция за този ,,букет", ако стане нещо с мотора? А, иначе на пичовете-браво за майсторлъка!!!
|
|
|
|
| Вто Ное 18, 2014 3:26 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
Mitaka FU написа: Това, което казваш е супер.. Но, имаш ли гаранция за този ,,букет", ако стане нещо с мотора? А, иначе на пичовете-браво за майсторлъка!!! Колега до сега не съм чувал, който и да било да дава гаранция за мотора (изкл. чисто новите автомобили, с монтирани уредби в представителствата), ако знаеш такъв сервиз, ще се радвам да споделиш.
|
|
|
|
| Вто Ное 18, 2014 4:17 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|
Sorry... Свикнал съм да мисля по немски(живея тук  )... Тук ти дават гаранция за 2 години, но искат да си сложиш и флашлуб за по-голяма сигурност, иначе не поемат тази гаранция! А ти предлагат и допълнително застраховка в случай, че му стане нещо на двигателя- зависи колко ти е скъпа колата, се започва от 90 евро нагоре... ( за моята на 180к не мисля, че беше необходимо да се бъркам още дълбоко, но флашлуб си сложих!) Мисля, че ако си слагаш газова на нещо над 10 000 евро, си е задължително една такава застраховка.... Но, в Родината, явно не им стиска на ,,майсторите,, да предлагат.... 
|
|
|
|
| Вто Ное 18, 2014 6:59 pm |
|
|
|
Mitaka FU
|
Сега да докладвам за първият резервоар с газ....  Днес ми свърши най-после газта... Сметки: - 60 литра в резервоара, занулен - 21 дни карана - 51 пъти запалвана и карана на бензин, към 2 км до превключване на газ средно- което прави 102 км на бензин - 711 км общо, минус 102 км на бензин- 609 km чисто на газ - или между 9,5-10 литра газ на 100 км градско .....за сега мисля, че е добре за 165 коня след 1000 км ще ви докладвам отново.... 
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Датчика за газ изгасна на 711 км.... Първо зареждане
Legacy 2.0r (2).jpg [ 34.46 KiB | Прегледано 751 пъти ]
|
|
|
|
| Пон Ное 24, 2014 11:39 pm |
|
|
|