Отговори на тема
 Въпрос за импреса турбо 1.6 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 50
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ззравейте ! Нов съм във форума,но мисля да ставам и аз член на субару собствениците.Та въпросът ми е към запознатите с турбо двигателите.Имам възможност да взема субару импреса 1,6 2004г 150к.с. автомобила е много подържан и запазен а и парите са добри,но ме интересува дали мога да сложа Г.И. на този двигател за да се кара колата ежедневно.Друго за което се интересувам е за двигател 2.0 160к.с. дали е подходящ за газ и как се държи с газ ако е да.Ще съм много благодарен ако ми дадете професионални отговори,защото забелязвам че има хора които са доста на ти с тези автомобили.
Досега съм карал само японски автомобили и съм много в сектата с японските бегачки но ми се кара нещо с четири задвижващи колела.

Сря Ное 19, 2014 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм запознат с тази версия на турбо Субару 1.6 дай повече инфо .Иначе моделите на Субару добре понасят ГИ стига да е монтиран правилно и сервизиран навреме.Успех с покупката. :beer:

Сря Ное 19, 2014 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Тези мотори ги карат основно в Гърция, беше свързано с данъци и закони. Та на слаби мотори им слагат турбо и слагат едно S отзад и най-важното, слагат конете много на кесим, ама хич не им вярвай за точните коне. И представи си слаб мотор докато наеме и докато се развърти турбото и то стана време за новините. Аз бих предпочел 2.0 160 коня пред това рахитично турбо, изобщо не намесвам 2.0 турбо, то не фигурира във въпроса на питащия. Нямам личен опит с тези коли, просто разсъждавам и се уповавам на прочетени мнения.
Поздрави!

Сря Ное 19, 2014 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нямам представа колега как върви колата и аз, но е на един приятел,който е голям фен на бегачките и казва, че си върви доста добре сравнено с обикновения 1.6. Затова питам тук с цел да добия по реална представа от хора с опит. А относно въпроса с газифицирането на този мотор някой ще даде ли инфо.

Нед Ное 23, 2014 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.6 е с по - къс ход от 2.0 и се форсира сравнително по - бързо. С малка турбина от сорта на TF035 би било приятна работа :)

Нед Ное 23, 2014 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А бихте ли ми казали как стои въпросът с газифицирането на двигател с турбо като този или друг?

Нед Ное 30, 2014 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Много мнения и суеверия има по тоя въпрос. При качествени компоненти, качествен монтаж и добри настройки, проблеми няма. Повечето проблеми идват поради несъобразяване с едно или повече от горните условия. С пълна сила при избора на ГИ за турбо кола важи принципа, че евтиното излиза скъпо. Хипотетично дори да има някакъв проблем, икономията от цената на горивото го покрива бързо. Тук става въпрос за обикновени, ежедневни коли, Ако искаш пистова или драг кола на газ не е невъзможно, но колко е смислено.
Не са малко газифицираните ВРХ във форума, за Форестър няма да коментираме, че почти няма карани на бензин.

Нед Ное 30, 2014 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Темата е чисто хипотетична в момента.

Нед Ное 30, 2014 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема