Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Диагностика след основен ремонт на двигателя? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Инжекторите преди чистене и след на стенда...
<5% разлика

Прикачени файлове:
photo 1 (3).JPG
photo 1 (3).JPG [ 119.07 KiB | Прегледано 726 пъти ]
photo 2 (3).JPG
photo 2 (3).JPG [ 114.57 KiB | Прегледано 726 пъти ]

Съб Ное 29, 2014 1:02 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
eddy написа:
От цялата тема, това което виждам като като аномалия е, че колата работи по-добре на газ отколкото на бензин. Реално ако инжекторите на бензин след ултразвука и смяна на цедки работят нормално, което може да се замери на стенд, то за да работи колата по-добре на газ би следвало да има проблеми с аванса, което за мен лично води до неправилно зацепена верига. Естествено няма дадена информация, газовата по ОБД ли е или не. Според мен варианта със смяна на всичко е супер неправилен, следва да се открие проблема.

Колега, благодаря за отговора.
Значи, продали са ми дефектна ламбда сонда (неработеща подргявка, на тези сонди това им се разваляло най-често май), която ще върна.
Днес ще слагам друга сонда, която работи и очаквам да се подобри положението.
Газовата НЕ е по ОБД.
Според мен в момента газта разваля работата на бензин, понеже е настроена с големи корекции по работата на бензионовите инжектори отпреди да се изчистят. И като мине на газ, това шашка бензиновия компютър като запали селдващия път на бензин.
Ако тази сонда е читава, смятам да мина 100-тина км само на бензин и после да ида при Джовани да настрои газовата спрямо изчистените инжектори.

Пон Дек 01, 2014 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Вади се двигателя пълна ревизия...

Малко оф-топик, но като ходих в събота в Перник за 2-рата сонда, момчето от авто-моргата, което също караше Субару и което ми се видя доста в час, каза че отварян двигател никога не можел да докара работата на неотварян, било като да ти отворят черепа и после да кажеш че си по-добре от някой дето не му е отварян :)
Според него по-удачно било да купя цял неотварян на старо вместо да се хвърлям в ремонти. Сега като съм сменил само сегментите без да купувам ремонтни бутала, много скоро пак щял да почне да харчи много масло...
Разбира, се тази гледна точка е по-изгодна за него, но може и да има нещо вярно.

Последна промяна alexmitev на Пон Дек 01, 2014 12:43 pm, променена общо 1 път

Пон Дек 01, 2014 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 77
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Хаха,бягай от там...

Пон Дек 01, 2014 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Вчера сложих 2-рата ламбда сонда, чек-енджинът изгасна и двигателят работи по-равномерно. (Пфу, спестих една ревизия на мотора :))
Остават обаче следните проблеми (най-добре се усещат на студен двигател), които ме насочват към автоматика, но се надявам да не е той (все пак, преди ремонта на двигателя работеше що-годе добре!):
- като подам малко по-рязко газ от място, оборотите се вдитат, а колата стои на едно място, трябва да отпусна малко газта и да подам по-плавно за да "зацепи"
- при лежащи полицаи и завои отново като подам газ "боксува", все едно съм на N, и по някое време включва, с не много лек удар
- забелязах, че на празен ход оборотите не са винаги стабилни и особено като реша да спирам падат доста и понякога дори изгасва при по-рязко спиране
- всичко това се случва на бензин

Ориентирал съм се към следните действия:
- почистване на дроселова клапа (има ли някъде описано как се прави, би трябвало да мога да се справя сам?)
- моторче за празния ход
- дебитомер
Ако имате насоки за някакви неща, които мога да проверя/свърша сам, ще съм благодарен!

Вто Дек 02, 2014 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От автоматика е...

Вто Дек 02, 2014 11:42 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Забравих да спомена и че при стръмно спускане (напр. от Алеко надолу) на D без газ, оборотите постоянно се меняха от 1500 на 1000, все едно превключва от 3-та на 4-та, като на ниските обороти имаше доста по-голямо съпротивление. Дори трябваше да подам малко повечко газ, за да "зацепи" и да дръпне от тези 1000 оборота, нищо че се спусках надолу.

BAlexandrov написа:
От автоматика е...

И това с нестабилните обороти на празен ход ли? :-~

Вто Дек 02, 2014 11:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
"като спирам" не е баш празен ход. Ако е наистина на празен ход тогава да, но причинте може да са много, но и не е съществено. Основния проблем изглежда е автомата.
Като спускаш е нормално да свали от 4та на 3та, но не и да го прави постоянно. Няма и особено задържане - както го описваш е по-скоро 2ра или се опитва да ги смени, но не успява.

Вто Дек 02, 2014 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Като спускаш е нормално да свали от 4та на 3та, но не и да го прави постоянно.

Преди като бяха запушени катализаторите пак така постоянно минаваше от по-висока към по-ниска и обратно, та се надявах да е нещо покрай потока на въздуха.
Два месеца стоене на място явно са му разказали играта на автоматика, странна работа, явно му е дошло времето...
Сега си погледнах документите, преди година и половина съм сменил 6л. от маслото на ск. кутия с препоръчано от Пламен в subaruserviz ATF Vega от 16лв/литъра, което май се е оказало фатална грешка за автомата ](*,)

Вто Дек 02, 2014 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не мисля, че маслото е причина за проблема. Не съм сигурен, но ми се върти, че и при автоматика ти е имало "интервенции" преди да я вземеш от бай Петко.

Вто Дек 02, 2014 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Не мисля, че маслото е причина за проблема. Не съм сигурен, но ми се върти, че и при автоматика ти е имало "интервенции" преди да я вземеш от бай Петко.

Не съм чувал за такива, но не бих се учудил

Е добре, според теб има ли смисъл да сменя маслото с някакво по-качествено (и да източа повече от 6 литра), или да карам, докато издъхне?

Вто Дек 02, 2014 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не мисля, че маслото е проблема и съответно смяната му да промени нещо, но го погледни на вид - да е бистро, хубаво червено, да не мирише на изгоряло, да е на необходимото ниво.

Вто Дек 02, 2014 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
alexmitev написа:
Сега си погледнах документите, преди година и половина съм сменил 6л. от маслото на ск. кутия с препоръчано от Пламен в subaruserviz ATF Vega от 16лв/литъра, което май се е оказало фатална грешка за автомата ](*,)

С такова масло карам и аз, и много други колеги без проблеми, така че не давай крайни оценки.
Проблема ти е в кутията, както ти каза Божидар от самото начало. Сега разбирам, че колата е от Петко? :facepalm:
- не е на добре работата - ще ти строви нервите това мпс.

Вто Дек 02, 2014 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Vmax написа:
alexmitev написа:
Проблема ти е в кутията, както ти каза Божидар от самото начало. Сега разбирам, че колата е от Петко? :facepalm:
- не е на добре работата - ще ти строви нервите това мпс.

Аз малко се учудих, че Божидар знае от къде е колата - може би знае нещо повече за ск. кутия от мен, което може да сподели? :)
Иначе е оттам за съжаление, колегата pradabg навремето гарантираше, че е повече от идеална, даже и пари получи за "добрия избор"... Сделката на века!!!

Вто Дек 02, 2014 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аа не. Последния, който се опита да ти обясни състоянието на колата щеше да го биеш :facepalm:
Освен това познавах бившия собственик покойният Стенли.

Вто Дек 02, 2014 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Аа не. Последния, който се опита да ти обясни състоянието на колата щеше да го биеш :facepalm:

Хаха, много помниш, бях го забравил това.
Той тогава ми разправяше, че колата не била изобщо Facelift, след всичките разправии и разходи тогава ми беше прекипяло доста.
Сега се опитвам да гледам по-спокойно на нещата - това е само една купчина ламарина.
Е вярно, гълта ми огромна част от времето и парите, но си остава една купчина ламарина :)

Вто Дек 02, 2014 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alexmitev написа:

но си остава една купчина ламарина :)

Която трябваше да си разкарал отдавна...чудя ти се на мазохизма да продължаваш да наливаш толкова пари, нерви и време в една бездънна яма. Много е важно да знаеш кога и да можеш да кажеш "стоп".

Сря Дек 03, 2014 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
didoya написа:

Която трябваше да си разкарал отдавна...чудя ти се на мазохизма да продължаваш да наливаш толкова пари, нерви и време в една бездънна яма. Много е важно да знаеш кога и да можеш да кажеш "стоп".

Ами цялостната финансова оценка на нещата не е лесна задача (чувал съм оценки и в двете крайности от хора, които твърдят, че разбират). Човек все си казва "айде и това да оправя и нещата ще са нормални" и така едно след друго нещата се трупат. Ако имах 2-ра кола, вероятно щеше да е по-лесно, но като ми трябва ежедневно, текущите неща се правят - няма как - покрай тях излизат и други и така

Сря Дек 03, 2014 11:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Казвам ти от личен опит - кола тръгне ли по този път колкото и да сменяш никога няма да стане ок, идва един момент, в който просто трябва да се отървеш от колата и да минимизираш загубите. С няколко коли съм се пробвал и не работи:) Особено като се вземе предвид кадърността на Субару "майсторите" в Бг.

Това за отваряният двигател е факт - никога вече не е същият - примери бол...

Чет Дек 04, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
didoya написа:
Казвам ти от личен опит - кола тръгне ли по този път колкото и да сменяш никога няма да стане ок, идва един момент, в който просто трябва да се отървеш от колата и да минимизираш загубите. С няколко коли съм се пробвал и не работи:) Особено като се вземе предвид кадърността на Субару "майсторите" в Бг.

Е, аз нямам такъв богат опит - това ми е 3-тата кола, която карам и 2-рата моя изобщо.
А и нямам 10 бона, за да си купя нова и после да чакам да се продаде тази. Нито пък мога да я чакам 2 месеца да се продава и да нямам кола през това време...

didoya написа:
Това за отваряният двигател е факт - никога вече не е същият - примери бол...

Аз не държа двигателят да е идеален - трябва ми да стигна от точка А до точка Б с минимален разход на масло и гориво и по възможност максимално бързо. От 3000 кубика и 209 коня дори да не работи на 100%, пак остава доста :)

А ти защо не разкажеш малко за твоя опит със Субару и как от върл фен на Субару сега караш Шкода? :) Или те е страх от Субару феновете? :lipseal: Явно все пак таиш някакви надежди към марката, щом продължаваш да влизаш във форума ;)

Чет Дек 04, 2014 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >