| Автор |
Съобщение |
|
1040
|
|
Инжекторите преди чистене и след на стенда... <5% разлика
Прикачени файлове:
photo 1 (3).JPG [ 119.07 KiB | Прегледано 730 пъти ]
photo 2 (3).JPG [ 114.57 KiB | Прегледано 730 пъти ]
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Съб Ное 29, 2014 1:02 am |
|
|
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|

eddy написа: От цялата тема, това което виждам като като аномалия е, че колата работи по-добре на газ отколкото на бензин. Реално ако инжекторите на бензин след ултразвука и смяна на цедки работят нормално, което може да се замери на стенд, то за да работи колата по-добре на газ би следвало да има проблеми с аванса, което за мен лично води до неправилно зацепена верига. Естествено няма дадена информация, газовата по ОБД ли е или не. Според мен варианта със смяна на всичко е супер неправилен, следва да се открие проблема. Колега, благодаря за отговора. Значи, продали са ми дефектна ламбда сонда (неработеща подргявка, на тези сонди това им се разваляло най-често май), която ще върна. Днес ще слагам друга сонда, която работи и очаквам да се подобри положението. Газовата НЕ е по ОБД. Според мен в момента газта разваля работата на бензин, понеже е настроена с големи корекции по работата на бензионовите инжектори отпреди да се изчистят. И като мине на газ, това шашка бензиновия компютър като запали селдващия път на бензин. Ако тази сонда е читава, смятам да мина 100-тина км само на бензин и после да ида при Джовани да настрои газовата спрямо изчистените инжектори.
|
|
|
|
| Пон Дек 01, 2014 12:15 pm |
|
|
|
alexmitev
|
dragoveli написа: Вади се двигателя пълна ревизия... Малко оф-топик, но като ходих в събота в Перник за 2-рата сонда, момчето от авто-моргата, което също караше Субару и което ми се видя доста в час, каза че отварян двигател никога не можел да докара работата на неотварян, било като да ти отворят черепа и после да кажеш че си по-добре от някой дето не му е отварян  Според него по-удачно било да купя цял неотварян на старо вместо да се хвърлям в ремонти. Сега като съм сменил само сегментите без да купувам ремонтни бутала, много скоро пак щял да почне да харчи много масло... Разбира, се тази гледна точка е по-изгодна за него, но може и да има нещо вярно.
|
|
Последна промяна alexmitev на Пон Дек 01, 2014 12:43 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пон Дек 01, 2014 12:30 pm |
|
|
|
kalin09
|
|
| Пон Дек 01, 2014 12:39 pm |
|
|
|
alexmitev
|

Вчера сложих 2-рата ламбда сонда, чек-енджинът изгасна и двигателят работи по-равномерно. (Пфу, спестих една ревизия на мотора  ) Остават обаче следните проблеми (най-добре се усещат на студен двигател), които ме насочват към автоматика, но се надявам да не е той (все пак, преди ремонта на двигателя работеше що-годе добре!): - като подам малко по-рязко газ от място, оборотите се вдитат, а колата стои на едно място, трябва да отпусна малко газта и да подам по-плавно за да "зацепи" - при лежащи полицаи и завои отново като подам газ "боксува", все едно съм на N, и по някое време включва, с не много лек удар - забелязах, че на празен ход оборотите не са винаги стабилни и особено като реша да спирам падат доста и понякога дори изгасва при по-рязко спиране - всичко това се случва на бензин Ориентирал съм се към следните действия: - почистване на дроселова клапа (има ли някъде описано как се прави, би трябвало да мога да се справя сам?) - моторче за празния ход - дебитомер Ако имате насоки за някакви неща, които мога да проверя/свърша сам, ще съм благодарен!
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 11:31 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Вто Дек 02, 2014 11:42 am |
|
|
|
alexmitev
|
Забравих да спомена и че при стръмно спускане (напр. от Алеко надолу) на D без газ, оборотите постоянно се меняха от 1500 на 1000, все едно превключва от 3-та на 4-та, като на ниските обороти имаше доста по-голямо съпротивление. Дори трябваше да подам малко повечко газ, за да "зацепи" и да дръпне от тези 1000 оборота, нищо че се спусках надолу. BAlexandrov написа: От автоматика е... И това с нестабилните обороти на празен ход ли? 
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 11:52 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
"като спирам" не е баш празен ход. Ако е наистина на празен ход тогава да, но причинте може да са много, но и не е съществено. Основния проблем изглежда е автомата. Като спускаш е нормално да свали от 4та на 3та, но не и да го прави постоянно. Няма и особено задържане - както го описваш е по-скоро 2ра или се опитва да ги смени, но не успява.
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 12:14 pm |
|
|
|
alexmitev
|
BAlexandrov написа: Като спускаш е нормално да свали от 4та на 3та, но не и да го прави постоянно. Преди като бяха запушени катализаторите пак така постоянно минаваше от по-висока към по-ниска и обратно, та се надявах да е нещо покрай потока на въздуха. Два месеца стоене на място явно са му разказали играта на автоматика, странна работа, явно му е дошло времето... Сега си погледнах документите, преди година и половина съм сменил 6л. от маслото на ск. кутия с препоръчано от Пламен в subaruserviz ATF Vega от 16лв/литъра, което май се е оказало фатална грешка за автомата ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 12:39 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не мисля, че маслото е причина за проблема. Не съм сигурен, но ми се върти, че и при автоматика ти е имало "интервенции" преди да я вземеш от бай Петко.
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 12:49 pm |
|
|
|
alexmitev
|
BAlexandrov написа: Не мисля, че маслото е причина за проблема. Не съм сигурен, но ми се върти, че и при автоматика ти е имало "интервенции" преди да я вземеш от бай Петко. Не съм чувал за такива, но не бих се учудил Е добре, според теб има ли смисъл да сменя маслото с някакво по-качествено (и да източа повече от 6 литра), или да карам, докато издъхне?
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 12:55 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не мисля, че маслото е проблема и съответно смяната му да промени нещо, но го погледни на вид - да е бистро, хубаво червено, да не мирише на изгоряло, да е на необходимото ниво.
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 1:15 pm |
|
|
|
Vmax
|
alexmitev написа: Сега си погледнах документите, преди година и половина съм сменил 6л. от маслото на ск. кутия с препоръчано от Пламен в subaruserviz ATF Vega от 16лв/литъра, което май се е оказало фатална грешка за автомата ](./images/smilies/eusa_wall.gif) С такова масло карам и аз, и много други колеги без проблеми, така че не давай крайни оценки. Проблема ти е в кутията, както ти каза Божидар от самото начало. Сега разбирам, че колата е от Петко? - не е на добре работата - ще ти строви нервите това мпс.
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 1:47 pm |
|
|
|
alexmitev
|
Vmax написа: alexmitev написа: Проблема ти е в кутията, както ти каза Божидар от самото начало. Сега разбирам, че колата е от Петко? - не е на добре работата - ще ти строви нервите това мпс. Аз малко се учудих, че Божидар знае от къде е колата - може би знае нещо повече за ск. кутия от мен, което може да сподели?  Иначе е оттам за съжаление, колегата pradabg навремето гарантираше, че е повече от идеална, даже и пари получи за "добрия избор"... Сделката на века!!!
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 3:22 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Аа не. Последния, който се опита да ти обясни състоянието на колата щеше да го биеш  Освен това познавах бившия собственик покойният Стенли.
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 4:10 pm |
|
|
|
alexmitev
|
BAlexandrov написа: Аа не. Последния, който се опита да ти обясни състоянието на колата щеше да го биеш  Хаха, много помниш, бях го забравил това. Той тогава ми разправяше, че колата не била изобщо Facelift, след всичките разправии и разходи тогава ми беше прекипяло доста. Сега се опитвам да гледам по-спокойно на нещата - това е само една купчина ламарина. Е вярно, гълта ми огромна част от времето и парите, но си остава една купчина ламарина 
|
|
|
|
| Вто Дек 02, 2014 5:46 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
alexmitev написа: но си остава една купчина ламарина  Която трябваше да си разкарал отдавна...чудя ти се на мазохизма да продължаваш да наливаш толкова пари, нерви и време в една бездънна яма. Много е важно да знаеш кога и да можеш да кажеш "стоп".
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2014 11:03 am |
|
|
|
alexmitev
|
didoya написа: Която трябваше да си разкарал отдавна...чудя ти се на мазохизма да продължаваш да наливаш толкова пари, нерви и време в една бездънна яма. Много е важно да знаеш кога и да можеш да кажеш "стоп".
Ами цялостната финансова оценка на нещата не е лесна задача (чувал съм оценки и в двете крайности от хора, които твърдят, че разбират). Човек все си казва "айде и това да оправя и нещата ще са нормални" и така едно след друго нещата се трупат. Ако имах 2-ра кола, вероятно щеше да е по-лесно, но като ми трябва ежедневно, текущите неща се правят - няма как - покрай тях излизат и други и така
|
|
|
|
| Сря Дек 03, 2014 11:10 am |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Казвам ти от личен опит - кола тръгне ли по този път колкото и да сменяш никога няма да стане ок, идва един момент, в който просто трябва да се отървеш от колата и да минимизираш загубите. С няколко коли съм се пробвал и не работи:) Особено като се вземе предвид кадърността на Субару "майсторите" в Бг.
Това за отваряният двигател е факт - никога вече не е същият - примери бол...
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 10:44 am |
|
|
|
alexmitev
|

didoya написа: Казвам ти от личен опит - кола тръгне ли по този път колкото и да сменяш никога няма да стане ок, идва един момент, в който просто трябва да се отървеш от колата и да минимизираш загубите. С няколко коли съм се пробвал и не работи:) Особено като се вземе предвид кадърността на Субару "майсторите" в Бг.
Е, аз нямам такъв богат опит - това ми е 3-тата кола, която карам и 2-рата моя изобщо. А и нямам 10 бона, за да си купя нова и после да чакам да се продаде тази. Нито пък мога да я чакам 2 месеца да се продава и да нямам кола през това време... didoya написа: Това за отваряният двигател е факт - никога вече не е същият - примери бол... Аз не държа двигателят да е идеален - трябва ми да стигна от точка А до точка Б с минимален разход на масло и гориво и по възможност максимално бързо. От 3000 кубика и 209 коня дори да не работи на 100%, пак остава доста  А ти защо не разкажеш малко за твоя опит със Субару и как от върл фен на Субару сега караш Шкода?  Или те е страх от Субару феновете?  Явно все пак таиш някакви надежди към марката, щом продължаваш да влизаш във форума 
|
|
|
|
| Чет Дек 04, 2014 11:20 am |
|
|
|