Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Камера за колата 
Автор Съобщение

Постове: 23
Автомобил: subaru legacy
Телефон: 0887308930
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги , искам да взимам камера тип GoPro най-вече за зимни дрифтове за колата. Малко скъпи ми се виждат и се чудех дали няма по-добри като цена/качество. Ще се радвам ако споделите впечатления и дадете компетентни съвети :)

Вто Ное 18, 2014 4:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега аз си поръчах евтин оригинален китайски видеорегистратор от Aliexpress.Иван Шопов от форума е твоя човек тук. :hello:

Вто Ное 18, 2014 6:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Има една доста евтина китайска дето е що годе добра (трябва да видя как се казваше - Mobius). Но иначе GoPro-то си е най-доброто, което можеш да си вземеш, особено ако искаш да снимаш извън колата. Аз с мойто съм го закачал от страни на вратата и си седи и снима като пич (Снимах на една картинг писта. :pardon: ). Но това е след като си купих оригинална вакуум стоика, защото с китайската падата даже от прозореца !!! ](*,) В смисъл, че освен самата камера ти трябват и оригинални стоики.

П.С. Това Мобиус го има един мой приятел и е доста доволен, ама му трябват много аксесоари и не е много водо и ударо устойчиво. :pardon:

Вто Ное 18, 2014 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Автомобил: subaru legacy
Телефон: 0887308930
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Направих известно проучване и засега се спрях на Sony action cam. Модела върви по 480-550лв и като направих сравнения с подобен на Go pro , дори ми се видя , че го превъзхожда . Ще ми трябва предимно за мокро време и определено трябва да е водоустойчива камерката , както и да не се чупи лесно и мисля , че Sony-то отговаря на всички изисквания :good:

Пет Ное 21, 2014 1:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
alexd2 написа:
Направих известно проучване и засега се спрях на Sony action cam. Модела върви по 480-550лв и като направих сравнения с подобен на Go pro , дори ми се видя , че го превъзхожда . Ще ми трябва предимно за мокро време и определено трябва да е водоустойчива камерката , както и да не се чупи лесно и мисля , че Sony-то отговаря на всички изисквания :good:

Колега Сонито е ок камера... но да те предупредя, че повечето нещата дето "превъзхожда" GoPro-то са маркетингов трик. :lipseal: Бях се запътил да си купувам точно сонито, ама след доста четене на ревюта ме отказаха, защото се запотявала камерата и тн. (не че ГоПрото не го прави, ама не чак толкова.). Но ако си готов да дадеш 500 лв (останах с впечетление, че искаш по-евтина) за камера добре проучи нещата. Ако не искаш да снимаш 4К филми на 30fps и си се задоволен от 1080p/30fps, ГоПро пуснаха нов бюджетна камера, която е около 300лв. Но тук вече е въпроса на предпочитание. :pardon: Като вземеш камера може да ходим да се снимаме как каляме колите :-P

П.С. И за да не ме хулите (както обичате да правите колеги :-P ), не съм представителна ГоПро. Но преди да си купя камерата съм проучил доста, да не кажа всички акшън камери. И от както имам ГоПро съм им голям фен. :pardon: :bow: :beer:

Пет Ное 21, 2014 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето тази е добър китаец модела се води Sj4000 цена в БГ 150 лв. https://www.youtube.com/watch?v=OikwLmoZfG4

Тази също не е лоша цена в БГ 100 лв. https://www.youtube.com/watch?v=5D8Ip88o20g

Тази не е с отлично качество, но пък в БГ е на цена 65 лв. то китаец :D https://www.youtube.com/watch?v=hS0dYuN54WU

На тези цени ги има в olx, може да има и на друго място, нао аз там ги видях, вършат добра работа както се вижда от клиповете има колеги, които ги ползват в лова, аз предимно за лов мисля да я ползвам и докато не ловувам да е в колата. ориентирал съм се към вторият вариант дето е от 100 лв.
GoPro определено е един от най добрите продукти на пазара, но пък и цената е доста солена. :pardon:
За това на според чергата и камерата ;)

Вто Дек 09, 2014 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
Нещо такова дали върши работа - китайски ментак е, но е евтин и е HD.

http://www.ebay.co.uk/itm/HD-1080P-SJ40 ... 566dcdeaf0

Чет Дек 18, 2014 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 577
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 355
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще си позволя да се включа в дискусията, като предварително заявявам, че се опитвам да помогна и не искам нищо да продам. :)

xander написа:
Има една доста евтина китайска дето е що годе добра (трябва да видя как се казваше - Mobius).
П.С. Това Мобиус го има един мой приятел и е доста доволен, ама му трябват много аксесоари и не е много водо и ударо устойчиво. :pardon:

Този Mobius на първо място не е влагозащитен в оригиналния си вид. Погледнете Micro USB входа на гърба и си представете какво ще се случи, когато там проникне вода.
Извън това, че в Bangood се продават най-евтините продукти от Китай мисля, че и сами може да си направите извод за качеството. Преди време искаха да им ставам представител в България и отказах именно поради тази причина. Качеството е далеч от желаното (поне за мен), гаранционният срок е максимум година, а предявяването на рекламация граничи с абсурда.

xander написа:
ГоПро пуснаха нов бюджетна камера, която е около 300лв.

Този модел е сериозно орязан откъм опции и окомплектовка. Преди да си го купите, проверете какво съдържа комплекта и от какво още ще имате нужда и току виж се окаже, че цената е доста по-различна. :hello:

momcho2000 написа:
Ето тази е добър китаец модела се води Sj4000 цена в БГ 150 лв. https://www.youtube.com/watch?v=OikwLmoZfG4

Това е един от най-копираните модели и е пълен тото шанс да се попадне на добър производител. Ако обаче се намери такъв (имам контакти с фабрика в Китай, която го произвежда), цената изобщо не е 150лв., особено с транспорт, мито и ДДС. Дори и да си я купите от чужбина, не забравяйте да си проверявате фиша. ;)

Моделът има проблеми при рязка промяна на светлината, а батерията рядко издържа над 40 минути.

momcho2000 написа:
Тази също не е лоша цена в БГ 100 лв. https://www.youtube.com/watch?v=5D8Ip88o20g

Тази е още по-зле от предишната и използва интерполация (какво е интерполация може да разберете в тази кратка статия, която аз съм писал).

momcho2000 написа:
Тази не е с отлично качество, но пък в БГ е на цена 65 лв. то китаец :D https://www.youtube.com/watch?v=hS0dYuN54WU

momcho2000 написа:

Това е най-лошото ти предложение дотук и изобщо не става за целта, която си е поставил колегата. За съжаление няма да върши работа и на теб.

melhaer написа:
Нещо такова дали върши работа - китайски ментак е, но е евтин и е HD.

http://www.ebay.co.uk/itm/HD-1080P-SJ40 ... 566dcdeaf0

За SJ4000 вече писах по-горе, а тук ще обясня още някои важни подробности.

Нека започнем от така титулуваното HD и Full HD. Повечето потребители, а и доста търговци смятат, че това е единствено размера на картината (съответно 1280х720 и 1920х1080). Много по-важни са обаче матрицата, обектива и как точно е постигнат този размер (примера с интерполацията по-горе).
Без значение кой е вносителят и какъв е продукта, готов съм да се обзаложа, че не е възможно камера, която е със стъклемна леща и заснема на истинско Full HD например да струва 100лв в България, дори и да заобиколите митницата, дори и транспорта да е фрий.

Гаранцията е следващият фактор, който изобщо не е за подценяване. Когато работите с китайски стоки трябва да имате предвид, че два продукта, които изглеждат еднакво на външен вид (реално, а не на снимка) често са с различни "карантии". Когато си поръчвате стока на производител в Китай той Ви пита за цена и качество. Може да си изберете "карантии" за 20 долара, може да си изберете и за 200$. Естествено, в двата случая записът ще изглежда според първоначалната Ви инвестиция.

Надеждността и рекламацията са третият фактор, с който се сблъскват нормалните купувачи като Вас и мен. Нали знаете поговорката "Не съм толкова богат, че да купувам най-евтиното"? Тя не е оправдание за някой лаком търговец, а проста житейска истина, която важи и тук с пълна сила.

Представете си, че купувате камера за 100лв, която пътува с "китайски народни пощи" около 30 дни или с друга куриериска фирма 7 дни. Представете си, че на снимката е изглеждала различно, а и функциите не са като описаните (често срещано при bangood например). Представете си, че преглътнете и работи добре, но изгори след седмица, месец или два. Хайде сега пресметнете колко транспорт ще заплатите в двете посоки, какви документи за експорт и импорт ще попълните и колко мито и ДДС ще платите, когато Ви я върнат.

Проблемите са, че бай Хой вече изобщо не Ви помни и не му пука за Вас. Ни КЗП го лови, нито EU, нито никой. Хората там търгуват със десетки и стотици бройки дневно и никой не се интересува от човек, който е купил 1 камера някога си (дори не пазят и хронология на документите).

Експорта и импорта трябва да ги направите за да имате някаква защита, ако бай Хой реши да Ви покаже един дребен китайски среден пръст. Въпреки тях това може отново да се случи (аз имах такъв случай) и тогава може да се оплачете на мама и татко. В интернет ще намерите информация за "Бюро за борба с измамите", което реално не съществува от години.

Отклоних се от темата, но винаги съм се учудвал колко много хора са готови да бъдат лъгани и манипулирани. Това ми напомня на един лаф на продавач на автомобили от Горубляне. Той каза "Цяла България знае, че винаги връщаме километражите на колите, но като дойдат и видят как е измита започват да вярват, че точно на тяхната не е връщан!".

На конкретното запитване колега и при бюджет около 500лв:

Sony заснема наистина добре, но аз лично бих ти препоръчал Garmin Virb Elite пред Sony & GoPro (пак казвам, аз няма да ти го продам!).

Причините за това са няколко:

- Garmin Virb Elite има вграден chroma цветен дисплей, на който можеш да видиш какво заснемаш или какво настройваш;
- Разполага с вграден GPS, който освен за скорост и рисунка на маршрут може да се използва и при заснемане. Качваш се нагоре - камерата не снима, спускаш се - тя започва автоматичен запис;
- Влагозащитена е без калъф на дълбочина 1 метър до 30 минути;
- Батерията и достига до 1.5 часа работа при включени "всички екстри" и GPS и повече с изключени;
- Управлява се през мобилен телефон (iPhone или Android), като интерфейса е достатъчно богат и лесен за управление;
- Софтуера за обработка на видео разполага със завидни "темплейти", що се касае до километражи и карти.

За мен лично има и други преимущества, но ще звучи като реклама даже и на скептиците.

Ако имаш конкретни въпроси за модела, попитай Alex, той има такава камера и си е поиграл бая с нея.

Аксесоарите като допълнителен влагозащитен калъф, вакуумна стойка и т.н. се заплащат отделно (както при повечето производители от този ранг).

Ето ти и примерни видеа:

Първото видео на Alex
Под вода (аз съм снимал)
Сравнение с GoPro Hero 3

Ако се насочиш към този модел имай предвид, че наличността в България в момента е почти нулева (възможно е да има някоя останала бройка в "Техномаркет"), вносителят ("Геотрейд"-представителите на "Garmin" в България) очаква нов внос около 6-7 януари, но не е 100% гарантирано, че ще има Virb Elite в тази пратка.

Надявам се, че съм бил полезен и успех с покупката!

Чет Дек 18, 2014 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Отговори с цитат
^ Страхотен пост. Мога да потвърдя всичко казано за покупките от Китай и обслужване на гаранция. Нямам опит с камери, но имам с телефони. В крайна сметка, цялото чакане и това, че си разочарован от това, което си получил...си е кофти тръпка.

Един съвет от мен: Ако решите все пак да заложите на китайско - вземете го от ebay.co.uk - от търговец локализиран в Англия. Така ще ви е по-лесен траснпорта в случай на гаранция, а и ибей търговците разчитат на фийдбека, който им се оставя. Обикновно може да е направи рекламация в рамките на 40 дни, като много често ибей връщат парите на купувача ако не сте доволни. Затова, ако поръчате от Англия, не оставяйте веднага позитивен фийдбек, а изтествайте на ръба на възможностите съответният продукт, и ако не бачка както трябва, си търсете правата.

Мога да ви кажа аз как процедирах с една стока. Взех си от Китай през ибей ски яке Куиксилвър. Якето си е много готино и си го ползвам още, но когато пристигна, имаше боядисани части - якето е червено-бяло, и части от червеното бяха изцапали бялото. Освен това, ципът се скапа и трябваше да го сменя. На базата на това, писах на продавача, че разходите за почистване и смяна на ципа (метнах го, че ми е струвало чистенето и поставяне на нов цип в шивашко ателие 30 еврака), са ми изяли евтната цена и му поисках 33% възстановяване на цената (мисля, че го взех за 66 долара + 20 за доставка, ново яке от тази марка в магазина е 300+ лева). Човекът се нави да го направи без да задава още въпроси, защото по време на този дисут са му забранени сделките:) Важното е, да сте любезни и спокойни в комуникацията.

Пон Дек 29, 2014 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Китайското качество на техниката е на според цената, повече пари повече качество получаваш и обратното, в ловния форум коментирахме китайските оптики, фенери, радиостанции, камери и др. аксесоари за лов и си има доста качествени на много приемливи цени. много добри реплики както и примери за раплики работещи по добре от оригиналите. Там дори чух израза " Ако не е китайско значи е менте"
и другия лаф китайските стоки са като ......курвите.Всички плюем по тях ама без тях не можем.... ROFL ROFL ROFL

Вто Дек 30, 2014 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема