Отговори на тема
 Подобрение на музиката при Outback 2005 
Автор Съобщение

Постове: 155
Автомобил: Outback 2.5'05'АТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Реших да сменя тон-колоните на Аутбека,че ми писна вече :D
Понеже не съм в час с нещата се допитвам до вас,прилагам снимки да е по разбираемо:
Изображение
Изображение
Това е задна врата.
Изображение
Това е предна врата.
Изображение
Както се вижда дълбочината на предната врата е 5см,на задната 10см.Като има едни 3см. отвън към кората на вратата.
Не знам точно какви тон-колони да взема,знам само че трябва да са двулентови.
Бюджета е около 250лв за 2-та комплекта.Като ще сложа и изолация от външната страна на вратата задължително.

Пет Ное 14, 2014 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=5&t=17546
чети тук :pardon:

Пет Ное 14, 2014 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Готов съм със ъпгрейда.
Говорители избрах тези - http://aval-bg.com/96/DLS+B6.2
Звукоизолация тази - http://aval-bg.com/534/Dynamat+Extreme

Изолацията съм я залепил както и от външната така и вътрешната страна на вратата.
Резултата е отличен,има си доволно бас още в ниските - това и исках да се получи.
Благодарности на колегата hitmn - Радо :bow: ,който ми свърза говорителите и филтрите - голям пич :good:

Изображение
Радо беше прав за дупката в джоба на вратата - трябва да е отворена а не както я бях запушил (червения ориентир).

Изображение

Та със здраве и весели празници и тази коледа си направете и вие подарък :-P

Вто Ное 25, 2014 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 103
Телефон: 0898268926
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито :)
Комай изолацията ти е струвала много повече от тонколоните. Отзад със фабричните ли остана?
И на мен ми предстои такъв проект в светлото (надявам се скорошно) бъдеще :)
Гледам , че си сложил интересни фланци... как ги произведе? :)

Вто Ное 25, 2014 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Crusader написа:
Честито :)
Комай изолацията ти е струвала много повече от тонколоните. Отзад със фабричните ли остана?
И на мен ми предстои такъв проект в светлото (надявам се скорошно) бъдеще :)
Гледам , че си сложил интересни фланци... как ги произведе? :)

Самата изолация не съм я плащал на тази цена,иначе 2 листа отиват за обличането на една врата.Има и по-евтини варианти за 8лв парчето(те са малки като размер отиват към 10 бройки на врата)
Самите фланци ги направих по контурите на оригиналните от пресовано пдч(има по рехави и по наситени)хубаво е да е по наситено за да няма после проблеми със винтчетата.
Отзад съм с оригиналните,догодина ще направя и тях по същия начин.

Вто Ное 25, 2014 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Абе Любо, пдч добре, ама ко ще кажеш за МДФ лакиран накрая

Сря Дек 24, 2014 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
hitmn написа:
Абе Любо, пдч добре, ама ко ще кажеш за МДФ лакиран накрая

Може може и така,поне 3 ръце лак и задължително син цвят иначе рискуваш да не засвири като хората :D

Сря Дек 24, 2014 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Outback 2002 H6
Нов фен
Отговори с цитат
Зарибихте ме и аз да направя тази процедура с колоните и изолацията.
Обаче като се поразрових, за поставянето на изолацията, попаднах на:
https://www.youtube.com/watch?v=wfwsdvDRjX8
Тука автора ни казва, че няма нужда да се слага изолация навсякаде, а е достатъчно на определени места, за да не ''дрънчи'' ламарината на потропване. Малко претупано ми изглежда на мен, но пък не рабирам толкова.
Второто филмче:
https://www.youtube.com/watch?v=f5Qi2AMm7sI
Слагат изолацията навсякаде, покриват всички дупки. Изглежда по професионално, обаче по нагоре в темата казвате, че трябва да се отвори дупката, заградена с червеното.

И почна чуденето, как да го направя :) . Най ми се струва правилно, лепя навсякаде и накрая отварям дупката. Пък може без дупка да пробвам как ще звучи. След това я отварям и пак тест, ако не ми хареса я запушвам и отивам да търся щипки за корите.

Чет Апр 09, 2015 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Гледам не са ти отговорили, та по-късно, отколкото никога.

По принцип се счита, че изолация на 30% (ако не беше и по-малко даже) от ламарината, поставена посредата обира около 90% от вибрациите, които биха изчезнали, ако налепиш цялата ламарина. Аз лично не съм на това мнение, съдейки от личен опит. Разликата си е усезаема, поне за мен. Колата фабрично има едно парченце битум, баш посредата на вратите. Относно дали и на вътрешната и на външната страна на вратата вече зависи от бюджет.
А ако ще лепиш и двете страни вече си преценяваш за дупката. Пробваш седмица без, седмица със.
Наскоро налепихме предните врати на колегата Crusader. Пиши му да ти даде впечатления. При него налепихме външната ламарина на вратата с битум (цялата) и върху битума сложихме и микропореста гума. Откъм купето не сме правили нищо. Само оригиналния найлон си седи. И е с други колони разбира се. При мен също е така, с разликата, че аз си налепих и гума по самата кора (и по цялото купе реално :D)

Пон Апр 20, 2015 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Със закъснение доста отговаряме,но :pardon:
Аз лично ако правя и отзад вратите с изолация,ще сложа отвън и отвътре изолация навсякъде(навсякъде където можеш да достигнеш) - както направих предните врати,самото затваряне става по-различно.
А за изолация няма нужда да се взима висок клас и най-евтината върши същата работа,като тази - http://aval-bg.com/1732/Silent+Coat+M4
Дали ще е 4мм или 2мм от там от където ще я вземеш ще ти кажат.
А и не е нужно да купуваш щипки за корите - просто по-нежно с отварянето на кората и задължително върху отверката сложи нещо за да не драскаш вратата.

Пон Апр 20, 2015 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Даже и М2-ката върши чудесна работа. Аз си взимм от стартовите пакети обикновенно. Иначе си прав, да. Стига ли ти ръката = лепиш. Вероятно в един момент и на вътрешните страни на вратите ще налепя, ама това ще е като си направя нови фланци за колоните и си купя едни 30 щипки, че корите ми вече се свалят с поглед.
Иначе по пода бях силно учуден колко много битум има. Даже се отказах да слагам и налепих само микропореста гума 10мм. Сега ме дразнят колко са шумни проорците :)

Пон Апр 20, 2015 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Момчета, скоро смених сток аудиото на моя Outback 2001 с един Kenwood DPX504U 2-DIN, благодарение на който много бързо успях да изпърдя единия говорител отпред, бихте ли ме посъветвали за какъв размер трябва да се ориентирам, а и ако имате впечатление от добър звук, за марка и модел (за сега съм се спрял на Alpine или JBL). Къде да отида за монтаж и изолация? Видях, че не е сложно отварянето на вратата, но нямам никаква идея за направата и поставянето на изолация, както и не разполагам с много свободно време за експерименти.

Пет Юли 24, 2015 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема