Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
petko 69
|
|
Точно така,конкуренцията движи прогреса,това че Субару са малка марка не значи че другите ще боксуват на-място.Дано Субару инженерите четат форумите ,все пак ние сме техните клиенти и нашите мнения трябва да се вземат под внимание.Искаме рали кола ,нови по икономични мотори с повече конски сили,скоростни кутии 7дж ,глезотийки и тн. Ех мечти,но какво да се прави ,обичаме Субару и бихме се радвали и ние да сме топ в продажбите и кола на годината.
|
|
|
|
| Пон Яну 26, 2015 9:53 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
Именно- Аз го чакам тоя Aутбек вече 1.5 години да се появи...и накрая - "Напънала се планината и родила мишка"  Все пак съм решил да не решавам нищо за нова кола докато не се кача в един ОБК и да го покарам. Повече фен от това здраве му кажи! Но конкуренцията напоследък е безмилостна!
|
|
|
|
| Пон Яну 26, 2015 10:32 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
малко да върна темата: Top Gear - Outback 2015 Review"It might not be all the car you could ever want, but the Outback is probably most of the car you'll ever truly need"
|
|
|
|
| Пон Яну 26, 2015 10:39 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
| Пон Яну 26, 2015 10:52 pm |
|
|
|
Vmax
|

tarambuka3500 написа: Именно- Аз го чакам тоя Aутбек вече 1.5 години да се появи...и накрая - "Напънала се планината и родила мишка"  Все пак съм решил да не решавам нищо за нова кола докато не се кача в един ОБК и да го покарам. Повече фен от това здраве му кажи! Но конкуренцията напоследък е безмилостна! Не съм много съгласен че се е родила мишка, защото в тази статия много точно се описва за кой пазар е правена тази кола и най вече че е направена ва типичната традиция и позициониране на марката - просто, качествено, сигурно и на мнодо добро съотношение цена качество. На Субару им дреме на шперца за европейския пазар където и без това има много маймуни на клона, пропаганда от типа на Аутобилд и предразсъдици от 1000 години... За какво им е да си хабят усилията и парите при положение че подобна концепция се продава много успешно на американският пазар? Аутбак е семейна кола за улегнали хора с деца - напълно достатъчна за всекидневни нужди, на достъпна цена и нищо повече. Ако на някой му е скучна - има СТИ, или VW/AUDI/BMW и т.н. И а мен ми се иска са има 3.0 дизел с 250 коня и 500 нм ама няма и може би за добро, защото марката ще излезе от типичната си ниша и ще поеме по пътя на клонинг маркетинга който не се знае къде свърша ( всички искат да са на международния пазар и да продават навсякъде ама този балон се пука един ден и който е в него също )
|
|
|
|
| Вто Яну 27, 2015 12:51 am |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
|
Аз се чудя що не пуснат един ван на базата на аутбек (нещо като киа карнавал като размер)... или даже микробус! На мен такова много ще ми трябва, че и сега ми трябва, но няма. Май само някакво праисторическо Мицубиши микробус 4х4. А на аутбека малко му трябва, дори съм си мислил за по-далечно бъдеще да преработя някое легаси, ама не мойто, или аутбек на нещо като ван, ама това са фантазии, а и май малък ще дойде в сравнение с микробус.
|
|
|
|
| Вто Яну 27, 2015 10:20 am |
|
|
|
Vmax
|
antonarset написа: Аз се чудя що не пуснат един ван на базата на аутбек (нещо като киа карнавал като размер)... или даже микробус! На мен такова много ще ми трябва, че и сега ми трябва, но няма. Май само някакво праисторическо Мицубиши микробус 4х4. А на аутбека малко му трябва, дори съм си мислил за по-далечно бъдеще да преработя някое легаси, ама не мойто, или аутбек на нещо като ван, ама това са фантазии, а и май малък ще дойде в сравнение с микробус. Не си ли виждал новия Аутбек - той е като ЖП вагон и аха да догони Ауди Кю 7. Не случайно в едно ревю и то на Ауто билд бяха писали че децата ще се загубят на задните седалки. Типичен дизайн за американци..
|
|
|
|
| Вто Яну 27, 2015 10:30 am |
|
|
|
tarambuka3500
|

Vmax написа: tarambuka3500 написа: Именно- Аз го чакам тоя Aутбек вече 1.5 години да се появи...и накрая - "Напънала се планината и родила мишка"  Все пак съм решил да не решавам нищо за нова кола докато не се кача в един ОБК и да го покарам. Повече фен от това здраве му кажи! Но конкуренцията напоследък е безмилостна! Не съм много съгласен че се е родила мишка, защото в тази статия много точно се описва за кой пазар е правена тази кола и най вече че е направена ва типичната традиция и позициониране на марката - просто, качествено, сигурно и на мнодо добро съотношение цена качество. На Субару им дреме на шперца за европейския пазар където и без това има много маймуни на клона, пропаганда от типа на Аутобилд и предразсъдици от 1000 години... Почети темите в subaruoutback.org форума - и там хич не са поразени.... Общото мнение е за леко безлична кола със слабичък (за теглото) двигател, вяло управление и съмнителна икономичност. Почти нищо останало от спортния дух на марката. Повярвай, всичко съм изчел и изгледал през последната година  Отделно детските болести - слава богу ги оправят полека-лека. Надявам за Европа колата да е по солидна! Това разбира се няма да попречи на рекордните продажби в САЩ/Канада -убеден съм - но там цената е доста по атрактивна. По скоро е нещо като достъпно семейно комби с 4х4 - необходимост, особено в снежните щати. Нищо общо с "премиум класа", в който се позиционират в европа.
|
|
|
|
| Вто Яну 27, 2015 12:30 pm |
|
|
|
Vmax
|

tarambuka3500 написа: Почети темите в subaruoutback.org форума - и там хич не са поразени.... Общото мнение е за леко безлична кола със слабичък (за теглото) двигател, вяло управление и съмнителна икономичност. Почти нищо останало от спортния дух на марката. Повярвай, всичко съм изчел и изгледал през последната година  Отделно детските болести - слава богу ги оправят полека-лека. Надявам за Европа колата да е по солидна! Това разбира се няма да попречи на рекордните продажби в САЩ/Канада -убеден съм - но там цената е доста по атрактивна. По скоро е нещо като достъпно семейно комби с 4х4 - необходимост, особено в снежните щати. Нищо общо с "премиум класа", в който се позиционират в европа. Хубаво де, ама какъв спортен дух трябва да има в Аутбек при положение че това е семейно комби? За това усещане има други модели. За цените съм съгласен но това важи за всички автомобили. Самият факт че чупят рекорди с продажбите зад океана говори че позиционирането е правилно и съотношението цена/качество е много добро. Не съм карал новия модел, но карах като твоя и то 3.0л - ми няма нищо спортно - нормална кола, с прилична возия и средна динамика а-ла дизел 140 коня че и по-малко. Даже ми беше тясно отпред... Европейският пазар е бита карта за Субару и то правилно, така че не трябва да очакваме инжинеринга да следва предпочитанията на Европейският потребител, а на Американският...колкото и да не ни харесва
|
|
|
|
| Вто Яну 27, 2015 1:06 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Аз ще се изкефя ако пуснат хибрид. Не знам защо се бавят, имат я вече технологията. Ако сложат някой електромотор сумарния момент на 2.5 бензин с електромотора може да скочи на 300Нм примерно и това вече ще е приемлива динамика. Разхода също ще е падне, особено градско. Според мен феновете на марката търсят ексцентричност и ще се купува хибрида. Знам ли....
|
|
|
|
| Сря Яну 28, 2015 12:55 pm |
|
|
|
Vmax
|
bubaru написа: Аз ще се изкефя ако пуснат хибрид. Не знам защо се бавят, имат я вече технологията. Ако сложат някой електромотор сумарния момент на 2.5 бензин с електромотора може да скочи на 300Нм примерно и това вече ще е приемлива динамика. Разхода също ще е падне, особено градско. Според мен феновете на марката търсят ексцентричност и ще се купува хибрида. Знам ли.... Пуснат ли хибрид продажбите им в САЩ ще излетят - не стига че са в правилната таргет група, ами и хибридите са много тачени там. В ЕУ също би се продавал добре, но ако има сериозни облекчения, защото ценово няма да е конкурентен
|
|
|
|
| Сря Яну 28, 2015 3:09 pm |
|
|
|
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79 
|
|
_________________ If in doubt.......FLAT 6
Не карам пил и не пия карал.
... важно е да знаеш числата колко са ти...
|
|
|
|
| Сря Яну 28, 2015 6:05 pm |
|
|
|
bubaru
|
Аа не, тогава Субару ще избяга от фирмената си идентичност и феновете ще бъдат излъгани. Американските домакини, които си обичат 2.5-цата, също.Балонът ще се спука. Виж, че Стани се дърпа дори за едно дизелче с 500 Нм, вие бързи електрички искате 
|
|
|
|
| Сря Яну 28, 2015 7:20 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
3.0 дизел ще е супер, ама надали. По скоро ще стане както ти предположи - хибрид а ла тойота до 200 коня и 300nm Ко да праиш - пазар...добре че остават турбините да се радваме
|
|
|
|
| Сря Яну 28, 2015 7:23 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
хехе  аз лятото се возих малко в една тесла, и то от "нормалните" - веднъж бяхме 5 човека вътре и пак дърпаше яко. Направо е друга бира 
|
|
|
|
| Сря Яну 28, 2015 9:54 pm |
|
|
|
bubaru
|
Vmax написа: 3.0 дизел ще е супер, ама надали. По скоро ще стане както ти предположи - хибрид а ла тойота до 200 коня и 300nm Ко да праиш - пазар...добре че остават турбините да се радваме Без турбини не може. Дори Лексъс пуснаха 2.0 турбо бензин, а те дълго време се клеха, че само атмосферки и хибриди ще правят, защото са най-здрави. Аз не знам защо Субару замрази 1.6 турбо мотора и този 2.0 ДИТ не вижда бял свят в Европа, освен във Форито....
|
|
|
|
| Чет Яну 29, 2015 2:27 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
bubaru написа: Аз не знам защо Субару замрази 1.6 турбо мотора и този 2.0 ДИТ не вижда бял свят в Европа, освен във Форито.... ще внасяме субарута от Китай, ще видиш 
|
|
|
|
| Чет Яну 29, 2015 1:39 pm |
|
|
|
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
|
Сега гледам тук за 3.6 мотора: http://www.subaru.com/vehicles/outback/ ... specs.htmlИ или са объркали нещо или въртящия момент е паднал, ето какво са написали: Torque: 247 lb-ft @ 4,400 rpm Standard on: 3.6R Limited Имам една брошура за моя модел (Н6, 2002 г. фейслифт), според която въртящият момент е 282/4400. Ако няма грешка, значи моят стар Н6 има по-голям въртящ момент 
_________________ Fishing Mania
|
|
|
|
| Чет Яну 29, 2015 2:04 pm |
|
|
|
bubaru
|
Pike FM написа: Сега гледам тук за 3.6 мотора: http://www.subaru.com/vehicles/outback/ ... specs.htmlИ или са объркали нещо или въртящия момент е паднал, ето какво са написали: Torque: 247 lb-ft @ 4,400 rpm Standard on: 3.6R Limited Имам една брошура за моя модел (Н6, 2002 г. фейслифт), според която въртящият момент е 282/4400. Ако няма грешка, значи моят стар Н6 има по-голям въртящ момент  Тези 282 на стария Н6 са Нм, а горе са 247 lb-ft, което грубо е към 335 Нм, 3.6 има най-много момент, макар че е трагичен спрямо всеки съвременен 2.0 турбо двигател, примерно 2.0 ДИТ на Субару ще задвижва колата значително по-добре.
|
|
|
|
| Чет Яну 29, 2015 2:16 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Pike FM написа: Сега гледам тук за 3.6 мотора: http://www.subaru.com/vehicles/outback/ ... specs.htmlИ или са объркали нещо или въртящия момент е паднал, ето какво са написали: Torque: 247 lb-ft @ 4,400 rpm Standard on: 3.6R Limited Имам една брошура за моя модел (Н6, 2002 г. фейслифт), според която въртящият момент е 282/4400. Ако няма грешка, значи моят стар Н6 има по-голям въртящ момент  Твоята е N/m -има разлика
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Чет Яну 29, 2015 2:18 pm |
|
|
|