| Автор |
Съобщение |
|
pecoo
Автомобил: Impreza 125hp
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги. От скоро имам Импреза комби 2000г. 2.0 125к.с. Прави ми впечатление, че съединителя понякога зацепва по-ниско от обикновено, за момента не ми е голям проблем, но ме е страх да не стане по-зле. Имал ли е някога някой подобен проблем, защото доста четох във форума, но неможах да намеря такова оплакване. Благодаря!
|
|
|
|
| Чет Фев 12, 2015 9:06 pm |
|
|
|
baiunufri
Автомобил: impreza 2.0
|
моята е такава и също зацепва от съвсем ниско  едва ли е проблем
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 5:38 pm |
|
|
|
pecoo
|
|
Не, не. Проблема, е че понякога зацепва над средата, което е нормално, а понякога ниско долу. Притеснява ме , това че "полусъединителя" се мести нагоре-надолу.
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 5:47 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега провери си свободния ход на вилката на съединителя и настройката на хилхолдера. Много е възможно да не е регулиран правилно и това ще ти обърка момента на зацепване. Успех.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 7:14 pm |
|
|
|
pecoo
|
|
Ами настроих жилото, доколкото успях да се информирам свободния ход на педала трябва да е м/у 10-20мм - така го и направих. Обаче нямам никаква представа как трябва да се настрои жилото за Hill Holder-а. По принцип не съм усетил да има Hill Holder - явно не работи , обаче виждам жилото от вилката към спирачната помпа. Много ви моля ако някой е наясно как се настройва Hill Holder-a да ме светне, защото не намирам инфо за него никъде.
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 10:05 pm |
|
|
|
baiunufri
Автомобил: impreza 2.0
|
|
и аз не знаех за Hill Holder -а моя работи само на големи наклони
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 11:02 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега, свободния ход на вилката, не на педала трябва да е 5-7 мм(по спомен). Не на педала. Вилката е под интейка. Щом си със жило, не на хидравлика регулирането на свободния ход става в комбинация с регулирането на хил холдера, който е разположен под горивния филтър до лявото бомбе. Хилхолдера трябва да сработва при наклон над три градуса. За да го настроиш трябва да намериш такъв наклон и да си поиграеш с резбите на двете жила. Несправянето с реглажа води до проблема, който описваш - пускаш съединителя но колата не тръгва докато механизма на хилхолдера не освободи спирачката.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Фев 14, 2015 11:12 pm |
|
|
|
pecoo
|

Здравейте. Има малко развитие с моя съединител. Тъй като нямаше никакъв резултат от настройка и дори премахване на жилото за Hill Holder-а, го оставих намира за известно време, за да се влоши и да се разбере от какво точно е проблема. И от няколко дни се влоши... Появи се много неприятен, цвилещ звук от съединителя, по-точно стържене на метал в метал, когато съединителя е натоварен и приплъзва, но се появява само на едно положение на педала на съединителя и най вече, когато свалям предавка надолу с цел да намаля скоростта. Пример - колата се движи с 60 км/ч, съединителя е натиснат до долу, включвам 2-ра предавка, без да пипам газта и отпускайки съединителя точно след момента, в който започва да зацепва се чува понякога въпросното цвилене и като отпусна още съвсем малко спира, въпреки, че съединителя още не е зацепил напълно, обаче когато го задържа на положението, в което цвили и чукна леко газта, за да се изравнят оборотите и да зацепи съединителя, шума спира . Тъй като не съм виждал такъв съединител на живо моля ако някой има идея от какво може да е, нека сподели. И мислите ли, че е безопасно да продължа да карам колата така, докато не започне да боксува съединителя, защото все още няма проблем със сцеплението? Благодаря за отделеното време.
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 7:22 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
Мен ако питаш колега направо ходи го сменяй, щом има стържене значи работата е сериозна, ако продължиш да караш така рискуваш да съсипеш и други детайли по автомобила и да си оскъпиш ремонта! 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 8:09 pm |
|
|
|
steling
|
|
Колега няма стържещ или цвилещ звук :-) от кутията, който да не те прати в сервиз. За да си сигурен го натовари на 4та предавка и опитай да тръгнеш с много газ. Вероятно като пуснеш педала мотора ще работи и ще замирише. Тогава спокойно си смени съединителя ( според мен комплект). И карай смело.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 9:51 pm |
|
|
|
pecoo
|
|
А за смяна на съединител двигателя или скоростната кутия е по-лесно да се извади, как мислите?
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 10:49 pm |
|
|
|
1040
|
|
Ако нямаш канал или подемник е по - добре двигателя.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Сря Мар 25, 2015 10:52 pm |
|
|
|