Отговори на тема стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  >
 Разходка край София 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru Forester 2.0 GX
Отговори с цитат
Пиша тпзи пост от паркинга, защото за съжаленое въпреки огромното ми желание приятел ми отвори работа. Така че си тръгвам :(

Съб Мар 28, 2015 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 103
Автомобил: '92 Audi Cabrio, '97 Impreza GF 2.0
Отговори с цитат
Еми, дори и само, Субаруто пак си е Субару. ;) Аз, Марто и Дени си направихме СТРАХОТНА разходка с моята кола. Този път държа да отбележа, че не закъсах и не затънах на нито едно място и съответно, не строших нищо по колата (май). :D Импрезата си мина отвсякъде.

Сега само чакам компанията да ми прати клипчета и снимки...

За бъдещи разходки се очертават:
- ходене с по-голяма група към с. Кътина;
- лятна разходка до хижа Тръстеная по алтернативния път + посещение на пещерите в околността (Бояне, тука ти си шефа).

Пон Мар 30, 2015 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 45
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
Отговори с цитат
Dobi написа:
...Бояне, тука ти си шефа...

Иначе звучи като покана :)
Ще направим една пешеходна разходка из Лакатник.
Като сме на вълна пещери може и до "Божиите очи" да отскочим, наблизо е геопарк "Искър-Панега", но и там е за разходки и скара :)

Пон Мар 30, 2015 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 144
Автомобил: Impreza 94, Forester 2.5 XT 6MT
Телефон: 0898865927
Отговори с цитат
Над кремиковския манастир също има къде да се кара. Трасето е сравнително леко. Пътя води до хижа Стрелец (до която преди време не успях да стигна - не знаех пътя и просто обърнах). :)

Пон Мар 30, 2015 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Отговори с цитат
Наистина има приятни полянки под манастира, намерих два фотоса от архива за доказателство, като това е само едната от тях ;)

Прикачени файлове:
IMG_20140615_155427.jpg
IMG_20140615_155427.jpg [ 395.67 KiB | Прегледано 623 пъти ]
IMG_20140615_151027.jpg
IMG_20140615_151027.jpg [ 202.42 KiB | Прегледано 623 пъти ]

Пон Мар 30, 2015 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Та, съботата кацаме ние с Дени на паркинга на Баухаус и що да видим? Ми, то там освен един черничък Форестър със зализана муцуна, нямаше нито един друг заклет субарувец! Сега, вярно, че позакъсняхме с има-няма половин час, но все пак...?! Ха! Както и да е, нека да се върнем към Форестъра. Той, с екипаж от Гери и Марто, гордо си седеше на паркинга и оглеждаше булеварда, но нещо не беше наред - болеше го газовата и за съжаление не можеше да се присъедини към нас. Затова пък Марто гордо зае службата "главен младши навигатор" от задната седалка на борда на Бойното комби. И докато Гери караше Форко към чичо доктор, ние лежерно се понесохме по посока село Кътина...

Изображение
Изображение
Изображение

...А там пък какво ни чакаше. Кал, кал и още повече кал!

Изображение
Изображение
Изображение
И то не каква да е кал, ами една пресничка такава, свежа, току що изкарана. ;)

След като минахме лесното, решихме, че моментът е правилен да се опитаме да изкачим и по-трудното. За загрявка, минахме от тука:

А след това, решихме да атакуваме и по-стръмен, и хлъзгав участък. :cool:

Изображение

Е да, ама нещата не станаха от първия път...

Всъщност, това на клипчето е третия или четвъртия опит!

Та, след като гумите неколкократно ми станаха на "понички такива", дойде и финалният ми опит да превзема хълма!... добре де, "поляната". :arrow:

А след като покорихме поляните съвсем самички, победоносно се отправихме към главния път.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На бензиностанцията не пропуснаха да ме попитам как съм я докарал до този прилежен външен вид. ;)

Изображение

На автомивката също доста й се зарадваха. :pardon:

Изображение

И в общи линии, така прекарахме по-ранната част на съботата. Айде, това е за сега от мен и наздраве за много покорени поляни, калища, върхове, хижи и прочие, както в миналото, така и в бъдещето. :beer:

Пон Мар 30, 2015 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
К'во направи с предницата, ония свършиха ли ти работа?
Иначе браво за разходката, аз още съм по боксовете ама трябва да пийнем по нещо скоро. Гледам, не живееш далече от мене.

Пон Мар 30, 2015 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
До кога ще оправяш неща по колата? С Марто имаме намерение да направим нощно каране в някой от тези работни дни или евентуално през уикенда.

Иначе, аз съм от жк. Стрелбище. Ако изчакаме и някой друг обилен валеж, можем и на мотопистата да покараме.

Ти следи темите за разходки, пък ще го измислим. :)

А за предницата още нищо не съм направил, освен да си поръчам нови греди, които все още ги чакам.

Вто Мар 31, 2015 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Отговори с цитат
MartoAl написа:
Над кремиковския манастир също има къде да се кара. Трасето е сравнително леко. Пътя води до хижа Стрелец (до която преди време не успях да стигна - не знаех пътя и просто обърнах). :)

Всяка година на 01.05 се провежда мотосъбор в с. Ябланица (Софийска област), което има и сбор на същия ден.
През 2010 имАх честта да споделя прехода на Офроуд форума от Кремиковския манастир до въпросното с. Ябланица. Беше приятно изживяване. Пътя наистина не е особено тежък, след като не се наложи никъде помощта на колегите с джипките. :)

Вто Мар 31, 2015 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Dobi написа:
До кога ще оправяш неща по колата?

Много "секс" ме чака с любимката. Досега съединител и някакви малки течове, сега каренце, ревизия на спирачки, малко чистене на ръжда и да донаместя ш*бания метан, че на бензин ми идва малко "олеле". А, през останалото време и на работа ходя с нея, та е тегаво положението. Иначе съм княжевец, близки квартали сме. :beer:

Вто Мар 31, 2015 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Отговори с цитат
gorogoro написа:
MartoAl написа:

Всяка година на 01.05 се провежда мотосъбор в с. Ябланица (Софийска област), което има и сбор на същия ден.
През 2010 имАх честта да споделя прехода на Офроуд форума от Кремиковския манастир до въпросното с. Ябланица. Беше приятно изживяване. Пътя наистина не е особено тежък, след като не се наложи никъде помощта на колегите с джипките. :)

Потвърждавам за Кремиковския манастир, есента ми се отври път в района и се качих до хижата. Беше сухо и Фори не се замисли дори за миг. Хижата не работеше, по спомен дори не е електрифицирана, така че е добре да се предвиди хапване, пийване, ако ще се комбинира разходката с пикник. :beer:

Прикачени файлове:
IMG_5242_forum_small.jpg
IMG_5242_forum_small.jpg [ 1.22 MiB | Прегледано 515 пъти ]
IMG_5234_forum_small.jpg
IMG_5234_forum_small.jpg [ 965.16 KiB | Прегледано 515 пъти ]

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
Сря Апр 01, 2015 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги, тази събота с Доби ще мръднем отново до село Кътина, но този път с двете Импрези и повечко гориво. Ако някой желае да се присъедини към нас, сборния пункт отново ще бъде паркинга на Баухаус на 202-ра. Предполагам че ще тръгнем от там към 11:00 часа. Всеки който има желание да покара с нас е добре дошъл, а за тези чиито субита не са в готовност, аз ще имам 2 места в колата :)

Чет Апр 02, 2015 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 45
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
Отговори с цитат
MartoAl написа:
... а за тези чиито субита не са в готовност...

Готово ееее!
Бройте ме и мен :)

Чет Апр 02, 2015 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Отговори с цитат
Колеги,

Вие два пъти ходите до с.Кътина, а ходихте ли до Кътинските пирамиди? http://www.peika.bg/statia/Piramidi_kra ... 70189.html

Поздрави,
Лазар

P.S. Чакаме снимки от събота :-P

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Пон Апр 06, 2015 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ходихме до Кътинските пирамиди или каквото е останало от тях (не си заслужава да биеш път, за да ги видиш). Пътека до част от тях нямаше. Като цяло условия за офроуд също нямаше, защото калта беше изсъхнала. Въпреки това си изкарахме готино. :)

Пон Апр 06, 2015 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Във връзка с наближаващите Великденски празници мисля да посетим >>> http://www.peika.bg/statia/Razboishki_m ... 79843.html

Ако има навити да пишат, за да знам дали трябва да организирам нещо за повече хора.

Поздрави,
Лазар

Пон Апр 06, 2015 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Lazarus написа:
Във връзка с наближаващите Великденски празници мисля да посетим >>> http://www.peika.bg/statia/Razboishki_m ... 79843.html

Навит съм, но може би след като се раззелени малко повече?

В смисъл, хора, предполагам, че осъзнавате как наближава момента, в който ще трябва да подготвяме скарите, палатките, планинските велосипеди, автомобилите със сгъваеми покриви... :cool:

Иначе, ето подбрани снимки от последната сбирка, в която нямаше трудни кални препятствия за автомобилите, но имаше стръмни изкачвания за мързеливите шофьори. ;)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Пон Апр 06, 2015 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги това е маршрута, който измислих >>> https://www.google.bg/maps/dir/42.72491 ... !3e0?hl=en

Включва и Off-road (малко), но като гледам има доста полянки за катерене. Манатира е доста непристъпен от всички страни и освен това има ж.п. линия, която няма как да пресечем където искаме. Открих и още един манастир в района, ще е интересно на разходка (пеша).

Предложението е за скара с хубаво време. http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/weekend

Нека записването започне сега!

Поздрави,
Лазар

Вто Апр 07, 2015 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Отговори с цитат
A не е ли по-скоро това:

https://www.google.bg/maps/dir/Sofia/43 ... !1m0?hl=en

Като гледах снимките в гугъл земя ми се стори, че това недалеч от този маршрут е манастира.

Вто Апр 07, 2015 11:20 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Да разбира се. Това е маршрута, който е описан в един разказ по-горе. Но трябва да си оставим колите накрая на селото и да повървим 1км. пеша или да минем 500м офроуд и после пак пеша, защото сме от другата страна на ж.п. линията, а тя доста обърква работата......
Моя маршрут е от съседното село и по черен път се стига пак на някаква полянка за оставяне на колите и се ходи пеш до манастирите. Идеята е да има офроуд.... да става шоу.

Това е изглед от манастира >>> https://www.google.bg/maps/place/Lakatn ... 545b?hl=en

Вижте релсите в дясно на снимката и има един път се спуска от горе. Това е единствения път, но е още по-заобиколно, защото е през с.Чепърлинци.

Поздрави,
Лазар

Вто Апр 07, 2015 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  >