Еми, дори и само, Субаруто пак си е Субару. Аз, Марто и Дени си направихме СТРАХОТНА разходка с моята кола. Този път държа да отбележа, че не закъсах и не затънах на нито едно място и съответно, не строших нищо по колата (май). Импрезата си мина отвсякъде.
Сега само чакам компанията да ми прати клипчета и снимки...
За бъдещи разходки се очертават: - ходене с по-голяма група към с. Кътина; - лятна разходка до хижа Тръстеная по алтернативния път + посещение на пещерите в околността (Бояне, тука ти си шефа).
Пон Мар 30, 2015 12:39 pm
boio2
Регистриран на: Съб Окт 19, 2013 8:03 am Постове: 45 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
Иначе звучи като покана Ще направим една пешеходна разходка из Лакатник. Като сме на вълна пещери може и до "Божиите очи" да отскочим, наблизо е геопарк "Искър-Панега", но и там е за разходки и скара
Над кремиковския манастир също има къде да се кара. Трасето е сравнително леко. Пътя води до хижа Стрелец (до която преди време не успях да стигна - не знаех пътя и просто обърнах).
Пон Мар 30, 2015 8:54 pm
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Та, съботата кацаме ние с Дени на паркинга на Баухаус и що да видим? Ми, то там освен един черничък Форестър със зализана муцуна, нямаше нито един друг заклет субарувец! Сега, вярно, че позакъсняхме с има-няма половин час, но все пак...?! Ха! Както и да е, нека да се върнем към Форестъра. Той, с екипаж от Гери и Марто, гордо си седеше на паркинга и оглеждаше булеварда, но нещо не беше наред - болеше го газовата и за съжаление не можеше да се присъедини към нас. Затова пък Марто гордо зае службата "главен младши навигатор" от задната седалка на борда на Бойното комби. И докато Гери караше Форко към чичо доктор, ние лежерно се понесохме по посока село Кътина...
...А там пък какво ни чакаше. Кал, кал и още повече кал!
И то не каква да е кал, ами една пресничка такава, свежа, току що изкарана.
След като минахме лесното, решихме, че моментът е правилен да се опитаме да изкачим и по-трудното. За загрявка, минахме от тука:
А след това, решихме да атакуваме и по-стръмен, и хлъзгав участък.
Е да, ама нещата не станаха от първия път...
Всъщност, това на клипчето е третия или четвъртия опит!
Та, след като гумите неколкократно ми станаха на "понички такива", дойде и финалният ми опит да превзема хълма!... добре де, "поляната".
А след като покорихме поляните съвсем самички, победоносно се отправихме към главния път.
На бензиностанцията не пропуснаха да ме попитам как съм я докарал до този прилежен външен вид.
На автомивката също доста й се зарадваха.
И в общи линии, така прекарахме по-ранната част на съботата. Айде, това е за сега от мен и наздраве за много покорени поляни, калища, върхове, хижи и прочие, както в миналото, така и в бъдещето.
Пон Мар 30, 2015 11:10 pm
Alxx
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 6:55 pm Постове: 4380 Местоположение: София
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
К'во направи с предницата, ония свършиха ли ти работа? Иначе браво за разходката, аз още съм по боксовете ама трябва да пийнем по нещо скоро. Гледам, не живееш далече от мене.
_________________ Cogito ergo sum
Пон Мар 30, 2015 11:53 pm
Dobi
Регистриран на: Пет Окт 24, 2014 8:57 pm Постове: 103 Местоположение: София
Автомобил: '92 Audi Cabrio, '97 Impreza GF 2.0
Над кремиковския манастир също има къде да се кара. Трасето е сравнително леко. Пътя води до хижа Стрелец (до която преди време не успях да стигна - не знаех пътя и просто обърнах).
Всяка година на 01.05 се провежда мотосъбор в с. Ябланица (Софийска област), което има и сбор на същия ден. През 2010 имАх честта да споделя прехода на Офроуд форума от Кремиковския манастир до въпросното с. Ябланица. Беше приятно изживяване. Пътя наистина не е особено тежък, след като не се наложи никъде помощта на колегите с джипките.
Вто Мар 31, 2015 11:01 am
Alxx
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 6:55 pm Постове: 4380 Местоположение: София
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Много "секс" ме чака с любимката. Досега съединител и някакви малки течове, сега каренце, ревизия на спирачки, малко чистене на ръжда и да донаместя ш*бания метан, че на бензин ми идва малко "олеле". А, през останалото време и на работа ходя с нея, та е тегаво положението. Иначе съм княжевец, близки квартали сме.
_________________ Cogito ergo sum
Вто Мар 31, 2015 2:17 pm
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Всяка година на 01.05 се провежда мотосъбор в с. Ябланица (Софийска област), което има и сбор на същия ден. През 2010 имАх честта да споделя прехода на Офроуд форума от Кремиковския манастир до въпросното с. Ябланица. Беше приятно изживяване. Пътя наистина не е особено тежък, след като не се наложи никъде помощта на колегите с джипките.
Потвърждавам за Кремиковския манастир, есента ми се отври път в района и се качих до хижата. Беше сухо и Фори не се замисли дори за миг. Хижата не работеше, по спомен дори не е електрифицирана, така че е добре да се предвиди хапване, пийване, ако ще се комбинира разходката с пикник.
Прикачени файлове:
IMG_5242_forum_small.jpg [ 1.22 MiB | Прегледано 524 пъти ]
IMG_5234_forum_small.jpg [ 965.16 KiB | Прегледано 524 пъти ]
Колеги, тази събота с Доби ще мръднем отново до село Кътина, но този път с двете Импрези и повечко гориво. Ако някой желае да се присъедини към нас, сборния пункт отново ще бъде паркинга на Баухаус на 202-ра. Предполагам че ще тръгнем от там към 11:00 часа. Всеки който има желание да покара с нас е добре дошъл, а за тези чиито субита не са в готовност, аз ще имам 2 места в колата
Чет Апр 02, 2015 3:10 pm
boio2
Регистриран на: Съб Окт 19, 2013 8:03 am Постове: 45 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,Mazda 323F GT
Ходихме до Кътинските пирамиди или каквото е останало от тях (не си заслужава да биеш път, за да ги видиш). Пътека до част от тях нямаше. Като цяло условия за офроуд също нямаше, защото калта беше изсъхнала. Въпреки това си изкарахме готино.
Пон Апр 06, 2015 2:20 pm
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Навит съм, но може би след като се раззелени малко повече?
В смисъл, хора, предполагам, че осъзнавате как наближава момента, в който ще трябва да подготвяме скарите, палатките, планинските велосипеди, автомобилите със сгъваеми покриви...
Иначе, ето подбрани снимки от последната сбирка, в която нямаше трудни кални препятствия за автомобилите, но имаше стръмни изкачвания за мързеливите шофьори.
Пон Апр 06, 2015 9:19 pm
Lazarus
Регистриран на: Пет Апр 25, 2014 9:31 am Постове: 416 Местоположение: София
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Включва и Off-road (малко), но като гледам има доста полянки за катерене. Манатира е доста непристъпен от всички страни и освен това има ж.п. линия, която няма как да пресечем където искаме. Открих и още един манастир в района, ще е интересно на разходка (пеша).
Да разбира се. Това е маршрута, който е описан в един разказ по-горе. Но трябва да си оставим колите накрая на селото и да повървим 1км. пеша или да минем 500м офроуд и после пак пеша, защото сме от другата страна на ж.п. линията, а тя доста обърква работата...... Моя маршрут е от съседното село и по черен път се стига пак на някаква полянка за оставяне на колите и се ходи пеш до манастирите. Идеята е да има офроуд.... да става шоу.