Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Проблем с преден деференциал на Форестър 99' 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 10
Автомобил: Forester
Телефон: 0899504520
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте,новичък съм във форума,но реших да стана собственик на Субару. До тук добре, мерак,мерак да си купя Форестър и взех,че си харесах един запазен красавец. Италианец е без грам ръжда,много запазена вътре,вън,двигателя работи като швейцарски часовник,всичко по нея работи безупречно.На пръв поглед чудесно,направо да я купуваш,е да купих я аз,всичко ок,но изпънахме се на дълъг път и като загря хубавеца започнаха ядовете.Проблема се изразява в това,че когато навия пълен волан,без значение наляво или надясно се чува едно думкане в предната част на колата,усеща се и във волана и в краката,все едно колелата започват да прескачат.Водихме се на майстор мислейки,че е каре на някоя от полуоските, ама уви не е и вече двама майстори ми казват,че е от деференциала. Няма смисъл да ви казвам какви са цените за справянето с този проблем,затова и прибегнах към форума,за да чуя малко компетентно мнение от хора които са се сблъсквали или най-малкото имат идея как да се справят.Благодаря ви предварително за вниманието и очаквам някакви хрумвания :idea: по темата :)

Вто Апр 14, 2015 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ръчна кутия ли? Порови се за втора ръка от тук или ибей...
Дай си номера на рамата, ако не знаеш какъв точно търсиш.

Вто Апр 14, 2015 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ръчка е 2.0 125к.с.,номера на рамата трябва да го видя от талона ама сега не е в мене,при първа възможност ще го добавя!

Вто Апр 14, 2015 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това като симптом може да е и блокирал среден диференциал (виско-муфа). Докато колата не навърти 5-10 км проблема обикновенно не се проявява, после идват джуджетата и почва лумкането при по-остри маневри, обикновенно на паркинг с повече навиване на волана.

Ако е това освен нов диференциал може да пробваш рециклиране на твоя и от някоя морга 2-ра употреба.

Сря Апр 15, 2015 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е от преден диференциал. Проблема е в средния такъв. За такъв мотор кутии се намират по 350лв, колкото и рециклирането на една муфа. За нов в случая изобщо не говорим понеже струва колкото 3 кутии.

Сря Апр 15, 2015 8:32 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако е виско муфа колега, както беше при мен на старото ми субару, проблема ти идва в завои от това , че двете гуми се въртят с еднаква скорост. Щом загрее затяга а принципно в завои едната трябва да описва по голям кръг от другата в зависимост на къде завиваш. Вътре имаш специален гел, който навремето се намираше много трудно. Сега чух ,че момчетата в с.т.ай от Обеля имат такъв и рециклират . Има им координатите в темата с бялите сервизи. Успех :good:

Сря Апр 15, 2015 8:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря ви пичове :bow: започвам да действам и като реша проблема,обезателно ще споделя !!! ;)

Сря Апр 15, 2015 9:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря отново за съветите момчета,закарах колата на сервиз близо до Мол-Парадайс и там ми рециклираха виско-муфата. Много точни излязоха от сервиза и проблема ми се изпари. Паричките баха поносими- 264лв е рециклирането и 140лв за труд.Ако с това съм си решил проблема цената е поносима! Ето ви сайта на сервизчето ако някой случайно изпадне в такава беда http://www.viscous-coupling.blogspot.com/ . Успех на всички и безаварийно! :good:

Чет Апр 23, 2015 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема