Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем след автомивка. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Не че съм Тома Неверни, ама ако имаш възможност прегледай колата добре за електрически проблеми - ако трябва при друг електричар.
Малко ми е странен този съвпадък с леко намокряне на радиатор да се светне колата и да замине подгрева на сондата, особено ако имаш щит.
Може и да е просто съвпадение, но е прекалено според мен. Все си мисля, че може да има друга причина.

Възможно е да си прав, но ако е така би трябвало и чисто новата сонда пак да даде грешка...и ако е така това си е проблем на майстора- просто няма да му платя. В Пловдив имам доверие само на един сервиз, който до сега не ме е подвеждал, не че колата ми е имала някакъв сериозен проблем, но отношението на момчетата в сервиза и мнението на пловдивската субару общност са ми достатъчни на този етап :)

Вто Апр 07, 2015 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
С проблема се приключи днес. Ламбда сондата беше сменена със такава от Denso- не знам дали се води оригинална, но са еднакви с оригиналната която свалихме. Цената беше повече от приемлива, а обслужването както винаги на висота в сервиза на Павлин в Пловдив. И докато разменим някой и друг лаф с момчета ми беше сменен и О пръстена на хидравличната помпа и досадното жужене при крайно ляво или дясно положение на волана вече го няма. :bow:

Пет Апр 17, 2015 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може ли да уточниш тази сонда която сменихте дето уж е била нова каква марка е била така че да се пазят колегите?

Пет Апр 17, 2015 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не не, може би неправилно съм се изразил. Ламбда сондата която свалихме си е оригинално вградената в автомобила, не знам каква марка е, просто на външен вид изглежда еднакво с денсото. Даже смятам утре да я пусна за подарък, тъй като сондата работи, просто подгряването и е дефектирало.

Пет Апр 17, 2015 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сега след като мина време всичко ОК ли е? От ламбда сондата ли е окончателно проблема? Брат ми си купи форестър вчера и като го закачих на компа показа грешка в обогрева на ламбдата и круиза мигаше- занулих и се оправи, но после пак светна. Решихме че си заслужава покупката, защото всичко друго беше 6-ца. Ще се сменя ламбда- очевидно, но дали да търсим друг проблем по круиза затова са първите два въпроса.

п.п. Внимавайте със миене на колата докато е загряла- явно като се напръска загрялата ламбда до 300градуса със студена вода от рязкото свиване къса нагревателя(понякога) и почват проблемите. Когато купувахме колата, която беше карана собственика решил да ни изненада с току що измита кола и ... ето ме в подходящата тема. Той се кълнеше, че всичко досега е било наред и явно не ни е излъгал- просто не е трябвало да мие колата преди да дойдем на загряло.

Съб Май 30, 2015 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мигането на круиза е в следствие на чека,след като оправите проблема със сондата и чека загасне и круиза ще се оправи.

Нед Май 31, 2015 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Мигането на круиза е в следствие на чека,след като оправите проблема със сондата и чека загасне и круиза ще се оправи.

:good:

Нед Май 31, 2015 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
jonhard написа:
Сега след като мина време всичко ОК ли е? От ламбда сондата ли е окончателно проблема?

Да, както бях писал и по-нагоре, единствената грешка която изписваше беше в подгрева на сондата. В момнета в които беше монтирана новата сонда и изтрита грешката от старата, чека повече не светна. :good:

Пон Юни 01, 2015 11:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
jonhard написа:
Сега след като мина време всичко ОК ли е? От ламбда сондата ли е окончателно проблема?

Да, както бях писал и по-нагоре, единствената грешка която изписваше беше в подгрева на сондата. В момнета в които беше монтирана новата сонда и изтрита грешката от старата, чека повече не светна. :good:

Супер е тази информация. Записахме днес час при Павлин и другата седмица ще махнем цветомузиката от таблото :pardon: инак тва не и пречи да върви като луда.

Пон Юни 01, 2015 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2