Отговори на тема
 Питане за автоматична скоростна кутия 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Когато си купих колата / аутбек , 2,5 мотор, автомат , 2005г./ смених филтър на скоростната кутия, масло, тампон и някакъв друг тампон на който майсторите викаха *кокал*. След известно време ,когато превключвам от предна на задна и обратното се чува пук. Не всеки път ,но е дразнещо. Притеснено ми е разбира се и това да не доведе до по голям проблем. Сякаш нещо опъва отдолу и изпуква. Дръпнах си сервизния справочник за аутбек и се зачетох в него. На едно място пишеше (ако съм си превел добре) ,че при не добри обороти на колата можело да се чуе токова пукане при превключване, или имало отдолу някаква схема, на нещо което се върти по часовниковата стрелка в случайте когато имало прекалено голямо замисляне при кик даун. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и ако да как го е разрешил.

Чет Апр 16, 2015 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И сам да си отговоря. Днес бях на посещение в Джемини. Оказа се ,че няма нищо общо с кутията . Предно ляво каре пукало. Останалото е перфектно :wine: Може да се трие темата , ако модераторите преценят. Дадоха ми и много добре цена за смяна на масло. Източване на цялото + сваляне на картера на кутията +почистване на магнита+ лепене+подмяна на цедка(ако е необходимо)+масло+филтър = 380лв. На мен ми се стори изгодно при положение ,че една обикновенна смяна с всичките отстъпки ми се върза 250лв.

Вто Апр 21, 2015 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Почистване на магнита? Цедката се чисти, не се подменя - тя е от метал и не се износва, освен ако не е увредена механично - удар или друго при разглабяне и т.н.

Хубаво е да знаеш и какво масло ще ти сложат, освен че цената е атрактивна...безплатен обяд няма

Вто Апр 21, 2015 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Прав си колега , но за масло мисля аз да си го занеса когато му доиде времето. Имам повече доверие за части и масла на магаэините от форума. Под почистване на магнита имах предвид отстраняването на стружки ако са се насьбрали. :)

Вто Апр 21, 2015 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Да, хубаво е да се почистват магнитите :) повечето майстори не го правят от чист мързел.... :beer:
Както казва колегата Vmax: който пести от масло, после дава двойно за ремонти, и най накрая работата става де Илия на кирия..

Пет Апр 24, 2015 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема