Отговори на тема
 Впечатления от автоматична и ръчна скоростна кутия 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички,
първо се извинявам,че засягам тази тема отново разисквана многократно но съм длъжен да споделя това с което експериментирах. Та след близо 4 годишно каране на Легаси седан 2.5 ръчка нуждите ми се промениха до степен за по-голям (комби) и мощен автомобил. Съответно варианта ми е Аутбек 3.0H6, който както знаем е само автоматик, изчетох всички теми за разликата в атомата и ръчката и вече се бях решил,че автомата не е никак лош( в предвид,че не съм въобще фен на автомата) и започнах да се оглеждам за такъв. НО.. онзи ден успях да събера 4 коли за проба и да взема крайно решение. Автомобилте : 1. Аутбек 2003 2.5 ръчка, 2. моето Легаси 2002 2.5 ръчка, 3. Аутбек 2003 3.0 4. Аутбек 2005 3.0

След дъждовно време и много кал избрах една могила/хълмче с два различни наклона, единият стръмен, а другият доста по-стръмен. Равносметката :
Кола номер 1 качи безпроблемно хълма от двата наклона, като на по-стръмният се ползват бавните
Колан номер 2 качи само първият наклон
Кола номер 3 качи първият наклон, вторият преодолян с много опити и засилки
Кола номер 4 преодоля първият наклон, а на вторият стигаше многократно до средата но не успя.
П.С. - всички коли бяха с летни гуми, разбира се различни марки и шарки

След този тест вече съм тотално объркан какво да си взема, искам много Аутбек H6, но вече много се чудя за този автомат и защо не слагат ръчна кутия на този хубав боксер. Държа да отбележа,че съм карал за 1 час Легаси 3.0 с ръчна 6 степена кутия и динамиката е зашеметяваща.... :)

Надявам се не засягам никой от колегите с този пост, просто исках да направя теста за мое удовлетворение и да си преценя но не успях за жалост, а съм планинар човек и наистина ми се иска мощно и проходимо Субару, моето с 4-5 човека и багаж просто изнемогва, а и става доста ниско, а от там и проходимостта намалява доста.
Желая Ви всичко хубаво :)

Нед Май 10, 2015 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дай го тоя хълм, да преборим ! :hello:

Нед Май 10, 2015 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Май си плачеш за Форестър. :)

Нед Май 10, 2015 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
izhelev написа:
Май си плачеш за Форестър. :)

:good:

Нед Май 10, 2015 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Направо ми прочетохте мислите, днес прегледах доста обявя за Форестър, макар че така ме влече тоз Аутбек :)

Митак да се окаля пак хубаво и ще те викна да пробваме с твоя, може пък и шофьора да е бил.... айде да кажа неопитен :D

Нед Май 10, 2015 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дайте го тоя хълм ся тука да видиме тая работа. :D
Възможно е цялата разлика да идва от гумите,при такива тестове би следвало да са всички с еднакви гуми,за да се вадят някакви заключения.
Моята съм я карал много пъти на Пампорово с летни гуми на сняг,и трябва да ти кажа че има огромна разлика спрямо тогава когато съм със зимните.И дори и различни летни гуми също биха дали различен резултат.

Нед Май 10, 2015 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
До шофьора е,сега дали е опитен или не нямам на представа ,но определено не ползва автомата правилно.При изкачване на стръмен хлъзгав баир ПРЕДВАРИТЕЛНО се изключва VDC-то и се поддържат умишлено по-високи обороти и по-ниска предавка.Аз твърдя че автомата особено с VTD е по проходим от ръчка особено ако водача знае какво прави. ;)

Нед Май 10, 2015 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
При изкачване на стръмен хлъзгав баир ПРЕДВАРИТЕЛНО се изключва VDC-то и се поддържат умишлено по-високи обороти и по-ниска предавка. Аз твърдя че автомата особено с VTD е по проходим от ръчка особено ако водача знае какво прави. ;)

Това е истината. И все пак при летни гуми работата е много на късмет.

Нед Май 10, 2015 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
До шофьора е,сега дали е опитен или не нямам на представа ,но определено не ползва автомата правилно.При изкачване на стръмен хлъзгав баир ПРЕДВАРИТЕЛНО се изключва VDC-то и се поддържат умишлено по-високи обороти и по-ниска предавка.Аз твърдя че автомата особено с VTD е по проходим от ръчка особено ако водача знае какво прави. ;)

+1

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Май 11, 2015 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата предполагам не я купуваш, за да изкачваш постоянно стръмни кални наклони с летни гуми, така че вземи тази , която повече ти харесва.....

Чет Май 14, 2015 12:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
dragoveli написа:

+1 :good:
Ако няма VDC, както в моя случай, дори само преминаването на по-ниска предавка върши чудеса. По такива баири, при терен различен от сняг, поне аз катеря по аналогия на това както се прави секс с таралеж - бавно и внимателно. Иначе мръсна газ и докъдето стигнеш. Като спре, назад и пак до ламарината... :-P

Пет Май 15, 2015 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема