Здравейте на всички,
първо се извинявам,че засягам тази тема отново разисквана многократно но съм длъжен да споделя това с което експериментирах. Та след близо 4 годишно каране на Легаси седан 2.5 ръчка нуждите ми се промениха до степен за по-голям (комби) и мощен автомобил. Съответно варианта ми е Аутбек 3.0H6, който както знаем е само автоматик, изчетох всички теми за разликата в атомата и ръчката и вече се бях решил,че автомата не е никак лош( в предвид,че не съм въобще фен на автомата) и започнах да се оглеждам за такъв. НО.. онзи ден успях да събера 4 коли за проба и да взема крайно решение. Автомобилте :
1. Аутбек 2003 2.5 ръчка,
2. моето Легаси 2002 2.5 ръчка,
3. Аутбек 2003 3.0
4. Аутбек 2005 3.0
След дъждовно време и много кал избрах една могила/хълмче с два различни наклона, единият стръмен, а другият доста по-стръмен. Равносметката :
Кола номер 1 качи безпроблемно хълма от двата наклона, като на по-стръмният се ползват бавните
Колан номер 2 качи само първият наклон
Кола номер 3 качи първият наклон, вторият преодолян с много опити и засилки
Кола номер 4 преодоля първият наклон, а на вторият стигаше многократно до средата но не успя.
П.С. - всички коли бяха с летни гуми, разбира се различни марки и шарки
След този тест вече съм тотално объркан какво да си взема, искам много Аутбек H6, но вече много се чудя за този автомат и защо не слагат ръчна кутия на този хубав боксер. Държа да отбележа,че съм карал за 1 час Легаси 3.0 с ръчна 6 степена кутия и динамиката е зашеметяваща....

Надявам се не засягам никой от колегите с този пост, просто исках да направя теста за мое удовлетворение и да си преценя но не успях за жалост, а съм планинар човек и наистина ми се иска мощно и проходимо Субару, моето с 4-5 човека и багаж просто изнемогва, а и става доста ниско, а от там и проходимостта намалява доста.
Желая Ви всичко хубаво