Отговори на тема
 заводска аларма 
Автор Съобщение

Постове: 41
Автомобил: subaru legacy spec b
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги :hello:Едно от условията за автокаско е аларма.... нямам заводска, а хич не ми се иска да ми режат инсталацията и да ми монтират някво китайче :-?
Дайте съвети как хем вълкът да е сит хем агнето цяло ;)

Пет Май 15, 2015 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако при отключване/заключване ти присветват мигачите, това за тях се брои "светлинна сигнализация" и минава номера.

Пет Май 15, 2015 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Точно така

а и аз така минах в армеец
мъл§иш си и кимаш и това е

Пет Май 15, 2015 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: subaru legacy spec b
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:-? да пресветват ми, но те няма ли да искат да пищи когато се отвори вратата :-?

Пет Май 15, 2015 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TDOC написа:
Здравейте колеги :hello:Едно от условията за автокаско е аларма.... нямам заводска, а хич не ми се иска да ми режат инсталацията и да ми монтират някво китайче :-?
Дайте съвети как хем вълкът да е сит хем агнето цяло ;)

Само за пискун с датчици няма рязане на инсталация. Такова има ако ти слагат "имобилайзер" :D , демек реле прекъсвач. Иначе всичко се връзва върху оригиналните жици, без да се къса, реже или к'вото и да е. Поне грамотните алармаджии правят така. На Сузуки-то е слагана в Авител от познат, който бачкаше там, а на Скубиду си я слагах аз. Никакво рязане.

Съб Май 16, 2015 12:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TDOC написа:
:-? да пресветват ми, но те няма ли да искат да пищи когато се отвори вратата :-?

На таблото не мига ли ключе или надпис security? А като щракнеш централното от вратата на отворена и после затвориш какво става? Пробвай дали няма да свири клаксона ако отвориш задна врата, като преди задействане оставиш стъклото спуснато и отваряш отвътре.
То другия вариант да видят дали пищи е да ти разбият някоя врата.

Пон Май 18, 2015 6:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
adddt написа:
Точно така

а и аз така минах в армеец
мъл§иш си и кимаш и това е

Странно на мен в Армеец искаха звуков сигнал и на двете ми коли ](*,) .Реално никога не съм ползвал алармата след това.Избягвай Авител на Дойран !

Пон Май 18, 2015 7:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен познат ми я застрахова в Армеец.

Взима я от офиса, и я връща застрахована. Нямам аларма (само присветването на мигачеите) и е минала колата...да не говорим, че като я купих в предното каско имаше описани две забележки, които са почти невидими и моя човек уреди да снимат колата мръсна и в момента няма забележки в описанието:)

Пон Май 18, 2015 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Всички застрахователи приемат всички аларми. Ако е заводска пишат заводска, ако е допълнителна пишат допълнителна. Гражданската и каското Ви важат и при двата типа аларма с едно изключение. При заводска не важи клаузата за кражба. Изисква се допълнително поставена аларма и се минава "преглед". Прегледа се състои в това: влизам вътре, пускам алармата, чакам 2 мин да премине първоначалния етап и тогава паля с ключа. Алармата трябва да се разпиука/разпищи и не трябва да може да запали. След което се издава протокол, че алармата е изправна и трябва да го пазите повече от колата си. Ако Ви откраднат колата Ви го искат, ако изгубите листа, не Ви важи клаузата за кражба.

Моята гражданска и автокаско са в ЛевИнс. Но дори това е без значение, защото сервиза, който проверява дали е изправна алармата няма нищо общо с ЛевИнс, нито със монтьора на Вашата допълнителна аларма. В моя случай служителя, който ми прегледа алармата и представителя на ЛевИнс работят бюро до бюро, но аз си сключих договора при съвсем различен човек в друг офис и те дори не се познават.

Имаше и доста дълга тема за застрахователите:
viewtopic.php?f=3&t=17145&hilit=%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8

Ако имате познат в застрахователната компания, в която искате да сте описаното по-горе не важи.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Пон Май 18, 2015 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема