Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Заглъхване 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не исках да се включвам понеже се навлиза в темата за ГИ, а ме бяха изкарали професор...
Както и да е. Аз наскоро смених котви на дюзите че не си знаят километрите и разликата е огромна. Общо взето ми изчезнаха проблемите.

Това което си мисля е, че някои ГИ имат опция: подаваики по рязко газ правят 3 последователни впръсквания, което честно казано незнам каква полза има от него, уж за обогатяване на сместа.
Но (мое мнение е) че това може да бърка нещата.

--------------

Вчера колега ми се оплака че форестера му до 2000 оборота подаваики газ не тръгва нормално да набира, мине ли 2000 всичко е норнално.
Много се чудих дали това за положението на ск.лост датчик неотрална нее замесен. Но нямаше време да го проверим.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Юни 09, 2015 6:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Не исках да се включвам понеже се навлиза в темата за ГИ, а ме бяха изкарали професор...

Това което си мисля е, че някои ГИ имат опция: подаваики по рязко газ правят 3 последователни впръсквания, което честно казано незнам каква полза има от него, уж за обогатяване на сместа.
Но (мое мнение е) че това може да бърка нещата.

Г-н "Професоре",кои са тези газови,които правят 3-ри последователни впръсквания и как се разбира,че са 3-ри и кой ги контролира да са точно толкова,а не повече или по-малко ?

Ако говориш за стратегии на впръскване при различните евро стандарти на автомобилите,май си се пообъркал,защото е точно обратното,сместта е на прага на бедната,AFR-a е 15,3-5:1 !!! Също така се наблюдава асинхронно впръскване,в междутактовото впръскване от такта на един и същи цилиндър (въпреки че е такта на друг) в същият да се наблюдава отваряне на дюзата от 0,26ms до 0,56ms !!! Целта тук е, не да се впръска наведнъж 10ms. (примерно)((въпреки,че и това е заблуда,защото е осреднена стойност,а не действителна - ама айде,че много закопахме)),а да се получи ефекта на пулверизация или разпрашаване на горивото,за по-пълното му изгаряне и съответно за постигане на по-високи еко-норми ! Газта обаче е изпарена...сега какво правим ???

От тук следва :

1. Р0420 - позната на много хора :) - тук казусът е следният,"идеалната" смес позната ни като 14,7:1 е вече 15-ет и нещо си... двигателя е на прага на бедната смес,съответно в катализатора няма почти нищо за доизгаряне и грешка няма (говорим за бензин). Но поставяйки газова и за да няма бедни смеси,то тя се прави по общо известната ни пропорция 14,6-7:1, и дори с някой процент по-богата,за да предпазим потъването на клапаните и тн. и тн.,ноооооо.... следва по-голямо количество недоизгоряла смес,която постъпва в катализатора,съответно изгаря там,повишава му температурата и лАмбата светва - Р0420 - или иначе казано проблем със сместта. От тук следва дилемата - Клапани или премахване на катализатор или да извадим душата на газаджията да направи нещо по въпроса :D ... и пак да опрем до избора клапани или катализатор :D
2. Кои са тези газови,при които може да се наблюдават точно тези асинхронни връсквания и съответно да се премине на автономно управление и да се избегне омазването на бензиновият компютър (недей рови в Гугъл,щото много Уж предлагат,но колко действително се справят ;) ) или иначе казано,колкото ни е по-нов автомобила,толкова по-читаво управление е необходимо (това няма да го намерите в масовите марки които са Уж "иконите" за ГИ ).
3.Понеже ставаше дума за свещи в една друга тема и очаквах някакъв отговор,за да се получи весела развръска :D та...(Божо) и си прав и не си.....прав си,ако говорим за бензин,защото няма как автомобил след 2005-та покриващ евро 4-ри (примерно) да му поставиш обикновенна свещ,която да работи в такива режими на границата на бедната смес,но пък с поставена газова и регулирана да не е с такива смеси както бензина,то тези джидини свещи не могат да достигната съответната температура и искрата на практика им е по-слаба,от там следват и съпътстващите проблеми за по-старите автомобили (придърпвания и тн.),защото при тях нямаме и тези асинхронни впръсквания (Субару обаче е изключение и това идва от дългият път на вх.колектор и др.). При турбо автомобилите пък,с наливането на повече гориво AFR от 12:1 надолу,целта на голямото количество на бензин е, не както повечето предполагат - с повече гориво повече ще върви -НЕ,идеята е да се охлади двигателя,съответно джиджините свещи пак няма да вършат работа.Като в това число не попадат съвременните автомобили ,те си пердашат с бедни смеси,перманентно 7-8% до към 17-19%,асинхронно впръскване (жива лудница за ГИ-компютъра,особенно от измислени марки от лев за килограм :D ),което пак е в норма,защото след 25% светва чека,е ...и малко ще се поокопаят клапаните,ама какво да правиш,сега кола да не и отвориш двигателя на 150-200К.км си е живо чудо,не е както преди бяхме свикнали 500-700к.км (изключае руските паметници). Какво да правиш,времената се менят :pardon:

п.с. Добре си побъбрих :D - ама нали съм ''Философ"- както обичаш да ме наричаш,та....още много неща ще трябва да научиш,преди да пишеш за неща ,за които идея си нямаш,особено при ГИ-тата !

п.с.2 Сори за спама,ама нещо ме засърбяха пръстите,особенно четейки,някой като започне да ръси мозък и хвърля цял форум в заблуждение. Младене,това не е като да си разглобиш вратата и да поснеш 20-ет фотоса на това велико дело,или една година да се бориш с придърпвания,а проблемът да е тривиален ....

Вто Юни 09, 2015 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Subaru Legacy III
Телефон: 0898517628
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
"Така стана :good: Динамиката се подобри, колата върви много леко и на газ и на бензин - на 5-та изпреварвам без проблем.Остана обаче едно излашкване, но си мисля, че не е от електрониката, а от съединителя и/или скоростната кутия."
При мен имаше подобен проблем когато бях мръднал малко потенциометъра за празният ход (или както там се казва). Хода му е съвсем малък и в едното
крайно положение на празен ход държи 2300 оборота а в другото се получаваче точно такъв "удар" при отнемане и подаване на газ.

Сря Юни 10, 2015 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
togeka69 написа:
"Така стана :good: Динамиката се подобри, колата върви много леко и на газ и на бензин - на 5-та изпреварвам без проблем.Остана обаче едно излашкване, но си мисля, че не е от електрониката, а от съединителя и/или скоростната кутия."
При мен имаше подобен проблем когато бях мръднал малко потенциометъра за празният ход (или както там се казва). Хода му е съвсем малък и в едното
крайно положение на празен ход държи 2300 оборота а в другото се получаваче точно такъв "удар" при отнемане и подаване на газ.

Оправи си ТПС-а да показва 0,48волта, за да не се шашка колата

Сря Юни 10, 2015 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
То хубаво да се оправи ТПС-а на 0,48 V, ама като не се регулира няма оправяне. Следващите модели вече имат ход на този сензор, но на Форестър 122 к.с. е фиксиран,без възможност за реглаж. Не знам дали са заменяеми с тези на 125-к.с.,те вече могат да се регулират и бих го сменил ( и него ).Преди време при диагностика с тестер ТПС-а реагираше със закъснение при рязко отваряне на дросела, а при плавно стойностите веднага започваха да се променят. Тогава колеги от форума изказаха мнение, че щом променя стйностите, значи работи. Той работи ама в какъв режим...

Сря Юни 10, 2015 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Нов фен
Отговори с цитат
Да повдигна малко темата тъй като имам почти същия проблем, на същата кола (година и двигател). Ако може автора да каже откри ли причината за заглъхвнето при неговата кола. При мен ГИ е BRC P&D (монтирана в Пловдив) и не може да се настрои да върви без да придърпва. Сменени са свещи, бобини, ламбда. Правена е многократно диагностика включително и от Митака и всичко е нормално.

Нед Апр 03, 2016 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
При мен проблема се оказа прескочен зъб на при слагането на ангренажа . След година и половина ходене по мъките колата сега върви нормално . Имало си особеност при обслужването че белези имало само на едната глава и на самия ремък и от там се нагласяли ... поне така ми обесниха

Пон Апр 04, 2016 9:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Нов фен
Отговори с цитат
Прочетох за твоя случай, но при мен ме съмнява да е това. Ремъкът е сменян преди да сложа газовата от Павлин и на бензин поне аз не виждам никакви проблеми. Проблемите са само на газ. Основно придърпване при подаване на газ, което се случва при различни обороти. Газаджиите не могат да настроят да върви нормално, а аз не знам какво да мисля, че са некадърници или че колата има някакъв проблем. Както казах сменени са бобини и свещи, а последно след диагностика при Митака смених и ламбда сондата. Ефекта от всичко е нулев.

Вто Апр 05, 2016 6:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3