|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
shagraths
Регистриран на: Сря Май 13, 2015 12:46 pm Постове: 28 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 2002
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, днес след обилния дъжд като се качих и запалих таблото примигваше и стрелките подскачаха, копчетата на климатроника си бъркаха функциите...загасих колата, запалих пак и таблото се оправи, но климатроника продължи да се бъзика... Дайте предложение къде да търся вода и кое се е запушило, че да потече вода където не трябва. Прибрах се без проблем, но искам утре да погледна къде може да е проблема и ако има запушване някъде да го оправя и да подсуша проблемния модул. Стопа на 5-тата врата е нацепен и се пълни, но там където е водата няма токове, пък и утре ще реша проблема с този панел.
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 8:39 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Ами най вероятно от стопа ти е дало някъде накъсо и така. Ако си карал колата, и симптомите са се появили малко след като си тръгнал, то алтернатора е глътнал влага от някъде. Трети заподозрян ти е моторчето за чистачките...
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 8:58 pm |
|
|
|
shagraths
|
|
проблема се появи веднага щом запалих колата, после загасих и запалих пак и таблото се успокои, но климатроника не утре ще оправя стопа (частично) ще пробия малка дупчица в долния ъгъл на стопа да не събира вода, но в този стоп няма светлини (където е водата) чистачките не съм ги пускал, че беше спрял дъжда. Може би ако ги бях пуснал щеше да се прояви някакъв проблем (ако е от моторчето)
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 9:04 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Колега темата е дискутирана,но за теб ще повторя пак.Под пластмасата на чистачките има отвори за изтичане на водата,същите се запушват и започва напълване на кошовете с вода,а от там страдат моторчето на чистачките и управлението на климатроника.За целта рамената на чистачките се свалят,маха се пластмасата която е на щипки и се почиства отвора докато водата започне свободно да изтича.Успех.Бележи си шлиците като сваляш чистачките за да запазиш точния ход на рамената.
|
|
16
|
|
| Сря Юни 17, 2015 9:28 pm |
|
|
|
shagraths
|
|
Супер, много благодаря! Търсих в търсачката и формулирах как ли не и нищо не излезна, а не обичам да питам без да съм потърсил. Утре ще обърна внимание на оттичането
|
|
|
|
| Сря Юни 17, 2015 9:36 pm |
|
|
|
shagraths
|
|
Оказа се, че няма нищо в коша, абсолютно чист и сух, само дето си играх. Остава стопа на 5-тата врата, ама пак заваля сериозно и ще изчакам да поспре, че нямам гараж.
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 8:19 am |
|
|
|
deadman
|
|
Колега, люк на покрива имаш ли? Там също има отворчета...
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 10:31 am |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
shagraths написа: Оказа се, че няма нищо в коша, абсолютно чист и сух, само дето си играх. Остава стопа на 5-тата врата, ама пак заваля сериозно и ще изчакам да поспре, че нямам гараж. трябва да си вътре в колата когато вали и с фенерче да се огледа теча
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 12:48 pm |
|
|
|
petko 69
|
shagraths написа: Оказа се, че няма нищо в коша, абсолютно чист и сух, само дето си играх. Остава стопа на 5-тата врата, ама пак заваля сериозно и ще изчакам да поспре, че нямам гараж. Петата врата се отваря лесно ,но преди да я разглобиш за да разбереш дали се пълни с вода пипни мокета с който е облечена и ако е мокър значи има проблем.Моята се пълнеше от уплътнението под чистачката,с малко силикон нещата се решават.За джобовете не съжалявай че си ги разглобил,винаги има мърсотия която да се изчисти.
|
|
|
|
| Чет Юни 18, 2015 4:15 pm |
|
|
|
shagraths
|
|
Направо се заоглеждах за нова бленда на 5-ата врата. По принцип се пълни само дясната част под дясната светлина за заден ход. Мокри се като отворя багажника и потече от там, иначе като повдигна леко вратата е сухо. Дъжда беше много силен онзи ден и е възможно да е намокрило места, които иначе трудно се мокрят. Отдавна не бях виждал такъв порой, та може това да е довело до проблема, защото и при предишни дъждове се е пълнила блендата на вратата, но не съм имал никакви грижи с токовете. В събота ще се качвам към Владая, там имам работилница и ще си вкарам колата да прегледам обстойно 5-ата врата. Даже се замислям да помоля приятел, който се занимава с разни смоли и подобни лепила да погледне и да каже какво може той да направи за блендата.
|
|
|
|
| Пет Юни 19, 2015 8:26 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|