Отговори на тема
 Проблем с моторчето на предните чистачки 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!!!!
Аз съм нов собственик на Форесър 2004 2.0, 125к.с. от около 2 месеца. Искам да попитам дали някой се е сблъсквал със следната ситуация. Когато искам да си измия предното стъкло и съответно дръпна лостчето към мен да започне да пръска не работи. Чистачките започват да се движат, но моторчето на чистачките не работи.Свалих го от казанчето и му подадох директно ток и работеше. С няколко проби установих, че до него не достига минус, но когато си е на мястото и буксата му е включена и му подам директно минус започва да пръска постоянно и чистачките се движат постоянно. Единствения бушон, който намерих е до волана 30А, но беше здрав. Какъв може да е проблема?

Благодаря предварително!!!!

Съб Апр 18, 2015 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет и добре дошъл.
Не съм на 100 процента убеден защото съм се качвал на такъв Форестер само 1 път. ;) На самото лостче имаш в края бутонче. То трябва да е за пръскалките, при моето Легаси е така със сигурност мисля че и при твоя Форестер ръчката е същата като моята ;)

Съб Апр 18, 2015 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
takev написа:
Привет и добре дошъл.
Не съм на 100 процента убеден защото съм се качвал на такъв Форестер само 1 път. ;) На самото лостче имаш в края бутонче. То трябва да е за пръскалките, при моето Легаси е така със сигурност мисля че и при твоя Форестер ръчката е същата като моята ;)

Точно така е.В краят на лостчето е бутона за измиване на предното стъкло,като го натиснеш трябва да пръска течност.

Съб Апр 18, 2015 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, колеги наистина е така и не знам с какъв акъл не съм го натискал до сега. Просто на старата ми кола беше с придърпване на лостчето и съм си мислил че всички са така. ](*,) Отговора е бил под носа ми, но няма кой да го види!!! :facepalm:

Нед Апр 19, 2015 2:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз дърпах и псувах по целият път до София, след купуването на колата :) Ама го напипах баш преди караулката. :beer:

Нед Апр 19, 2015 10:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Nissan Almera N15
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Наскоро един приятел си взе субару импреза 2007 хеч 2.0 и имам въпросче към вас. Интересува ме при натискането на кои бутони ,кое какво прави (относно чистачките.) Колата е и с пръскалки за фаровете. Защото както е писано по-горе като дръпнеш лостчето като при другите коли само работят чистачките,без машинка. Като натиснеш копчето тръгва и моторчето и си пръска на предния прозорец ,но не тръгват за фаровете. Проверих и видях,че едната тръба след триножника е спукана,но не тече изобщо течност от там. Преди време(преди да купи колата) като се натисне копчето пръскаше на предния прозорец и течеше по земята от казанчето и то обилно. Сега изобщо не тече. Също и задната пръскалка преди покупката не работеше, а сега изведнъж проработи ,но 1 минута след като пръскаше на задния прозорец потече вода от дясно м/у веждата и вратата..не много ,но достатъчно за притеснение. Може и там да е спукана тръбичка или извадена,но си пръска добре отзад. Пръскалките не са заяли или запушени,просто не тръгва вода към тях изобщо. Какъв може да е проблема в двете ситуации ? Благодаря. Ако има нужда от пояснения ще обясня пак .

Сря Юни 24, 2015 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Nissan Almera N15
Нов фен
Отговори с цитат
edit: Не бяха пуснати фаровете при пробата и мисля ,че там е проблема. Довечера ще пробваме и реално ако тръгнат значи от спуканата тръбичка остава теча и е лесно за оправяне. Остава за задната ,но и там сигурно е спукана тръбичка...Таа остава въпроса дали е нормално при дръпване лостчето към шофьора да тръгнат само чистачки без моторче ,а при натискане на копчето на лостчето да пръска отпред на прозореца и на фаровете и да тръгват чистачките.

Сря Юни 24, 2015 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За лостчето и копчето на него да, но за фаровете си мисля, че трябва да е отделно копче и да работи при пуснати фарове само. Не съм сигурен специално за тази Импреса дали е така.

Сря Юни 24, 2015 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема